گسترش فرهنگ کتاب‌خوانی؛ شاه‌کلید دست‌یابی به قله‌های معرفت
کد خبر: 3757459
تاریخ انتشار : ۲۹ مهر ۱۳۹۷ - ۰۷:۵۱

گسترش فرهنگ کتاب‌خوانی؛ شاه‌کلید دست‌یابی به قله‌های معرفت

گروه فرهنگی - نماینده ولی فقیه در آذربایجان‌شرقی با بیان این‌که بسط و گسترش فرهنگ کتاب خوانی در جامعه ما شاه‌کلید دست‌یابی به قله‌های معرفت در فرهنگ و تمدن اسلامی است، گفت: توجه به ایجاد مراکز کتابخوانی، بسترها و ترویج فرهنگ مطالعه از راه‌های ترویج کتابخوانی محسوب می‌شود.

 گسترش فرهنگ کتاب خوانی؛ شاه کلید دست یابی به قله‌های معرفت

به گزارش ایکنا از آذربایجان‌شرقی، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمدعلی آل‌هاشم، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه تبریز عصر روز شنبه، 28 مهرماه در آیین افتتاح شانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تبریز، گفت: برگزاری نمایشگاه کتاب می‌تواند باعث بسترسازی برای ارتقای فرهنگ مطالعه شود و شایسته است که پس از برگزاری این نمایشگاه نیز نسبت به ایجاد هر چه بیشتر مراکز کتابخوانی اهتمام ویژه‌ای انجام گیرد.

وی با اشاره به اینکه کتاب و کتابخوانی از مهم‌ترین دغدغه‌های مقام معظم رهبری در حوزه فرهنگ محسوب می‌شود، افزود: مقام معظم رهبری به انس با کتاب در میان تمام اقشار جامعه، به ویژه جوانان تاکید ویژه‌ای دارند.

حجت‌الاسلام آل‌هاشم با بیان این‌که موضوع کتاب و نگارش از گران مایه ترین و مهم‌ترین امور بشر محسوب می‌شود، اظهار کرد: کتاب بزرگ‌ترین عامل صیانت و نگهبانی از اندیشه‌های دانشمندان است، بقای علوم و اندیشه‌ها است که باعث رشد فکری و عملی اجتماع می‌شود، اگر علم با تمام ارزش ذاتی خود منتقل نشود، محبوس مانده و کوچک‌ترین ارزشی نخواهد داشت.

امام جمعه تبریز با بیان این‌که دین اسلام برای کتاب و کسب علم، ارزش و اعتبار خاصی قائل است، گفت: اهمیت کتاب خوانی در اسلام به قدری است که معجزه‌ی پیامبر اعظم از نوع کتاب بوده و در این کتاب مقدس اولین آیاتی که بر پیامبر نازل شده با امر به خواندن و با الفاظ کتاب، قلم و علم توام شده است.

وی ادامه داد: اهمیت کتاب، کتاب خوانی و عظمت آن در اسلام تا حدی است که خداوند به قلم و آنچه که می‌نویسند، قسم یاد می‌کند. نقش سازنده‌ کتاب و کتاب خوانی برای رشد و تعالی فکری و اجتماعی انسان‌ها در قرآن کریم و روایات مختلف، بسیار تاکید شده است.

نماینده ولی فقیه در آذربایجان‌شرقی با بیان این‌که قرآن و روایات معصومین، کتاب و کتاب خوانی را وسیله‌ای برای حفظ، سازماندهی و انتقال ذخایر فرهنگی علمی به نسل‌های آینده دانسته و بر تاثیرات معنوی و اخروی مطالعه کتاب و به میراث گذاشتن دانش همواره تاکید شده است، بیان کرد: کتاب و کتاب خوانی از جایگاهی عظیم برخوردار بوده به طوری‌که طبق بررسی آماری محتوای کلام الله مجید، کلمه کتاب ۲۵۵ بار، کلمه علم ۵۸۲ بار، کلمه‌ی قلم دو بار و کلمه‌ اقرا سه بار در قرآن تکرار شده، برهمین اساس مطالعه و کتابخوانی، تحصیل علم و دانش از فرائض بسیار موکد در دین اسلام است.

گفتنی است شانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تبریز از ۲۹ مهر الی چهارم آبان ماه از ساعت ۱۰ الی ۲۰ در تبریز برگزار می‌شود.

انتهای پیام

captcha