قرآن؛ مبنای «الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت»/ استخراج مبانی از سوی 8 مجتهد
کد خبر: 3757825
تاریخ انتشار : ۳۰ مهر ۱۳۹۷ - ۱۰:۱۸
معاون پژوهشی حوزه علمیه قم:

قرآن؛ مبنای «الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت»/ استخراج مبانی از سوی 8 مجتهد

گروه جامعه ــ حجت‌الاسلام‌والمسلمین میرمعزی با بیان اینکه عناصر تضمین‌کننده اسلامیت الگوی پیشرفت در دو بخش مبانی و آرمان‌ها تدوین شده است، گفت: کلمه به کلمه مبانی نظری و عملی و آرمان‌های این الگو مبتنی بر آیات قرآن کریم و روایات اهل بیت(ع) است و هشت محقق مجتهد این مبانی را از قرآن و روایات استنباط کردند.

رد نشودحجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدحسین میرمعزی، معاون پژوهشی حوزه علمیه قم و از اعضای شورای عالی «الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت»، در گفت‌وگو با ایکنا اظهار کرد: عناصر اسلامی الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت که اسلامیت آن را تضمین می‌کنند شامل مبانی و آرمان‌ها هستند. مبانی همان طور که در سند آمده است شامل خداشناسی، جهان‌شناسی و انسان‌شناسی است که کلمه به کلمه مستند بر قرآن کریم و روایات اهل بیت(ع) هستند.

وی افزود: البته طبیعی است که منابع و گزاره‌هایی که مستندات قرآنی این سند محسوب می‌شوند در خود سند درج نشده‌اند، اما برای هر کلمه‌ای آیه‌ای به عنوان سند پشتیبان لحاظ شده است. برای بخش مبانی حدود دو جلد یعنی بین ۵۰۰ تا ۶۰۰ صفحه سند پشتیبان تهیه شد. آن ۶۰۰ صفحه را در ۴۰ صفحه و آن 40 صفحه را هم در سه صفحه خلاصه کردیم که مبانی نظری کار از دل آن بیرون آمد.

معاون پژوهشی حوزه علمیه قم تصریح کرد: هشت محقق که در موضوع مربوط به خود، مجتهد بودند با تلاش بی‌وقفه این بخش را تدوین کردند. این بخش پس از تدوین به کارشناسان و اهل نظر نیز عرضه و نقدهای متعدد دانشگاهی و حوزوی بر آن ارائه شد.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی ادامه داد: در بخش آرمان‌ها نیز سعی کردیم کلمه به کلمه مستند بر قرآن کریم پیش برویم. «خلیفة اللهی» و «حیات طیبه» دو کلیدواژه هستند که در این بخش به آن اشاره شده است و بحث عدالت نیز بحثی مهم در این بخش تلقی می‌شود.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین میرمعزی در پایان یادآور شد: یک بخش نیز به نام مبانی عملی وجود دارد که فعلاً در حال تدوین است و پس از تدوین نهایی به سند الحاق می‌شود. در حال حاضر گروهی در شورای عالی مأمور شده‌اند تا ویرایش اولیه مبانی عملی را فراهم آورند. در واقع مبانی نظری گزاره‌هایی هستی‌شناسانه هستند و مبانی عملی اصول برآمده از مبانی نظری برای حرکت به سمت مطلوب یا همان چارچوب حرکت به سمت آرمان‌هاست.

انتهای پیام

captcha