معیار شاعر آیینی ‌دین و قرآن باشد/ توحید؛ موضوع مغفول‌مانده در شعر آیینی
کد خبر: 3757909
تاریخ انتشار : ۳۰ مهر ۱۳۹۷ - ۱۱:۴۸

معیار شاعر آیینی ‌دین و قرآن باشد/ توحید؛ موضوع مغفول‌مانده در شعر آیینی

گروه فرهنگی ـ یک شاعر آیینی با اشاره به پیوند دین و سیاست در شعر آیینی گفت: شعر آیینی نباید فقط اشک مخاطب را دربیاورد بلکه می‌بایست بیدارکننده باشد؛ استکبارستیزی را بیان کند و هدف والای امام حسین(ع) را به مخاطب نشان بدهد.

شعر آیینی باید بیدارکننده باشد نه اینکه فقط اشک مخاطب را دربیاورد

به گزارش ایکنا از قزوین، رضا اسماعیلی، از شاعران آیینی در مراسم رونمایی از مجموعه شعر «شعله در شمعدانی» اثر شاعر قزوینی اسماعیل سکاک که شب گذشته، 29 مهرماه در حوزه هنری برگزار شد؛ با اشاره به پیشرفت شعر آیینی پس از پیروزی انقلاب گفت: به علت اینکه بعد از پیروزی انقلاب و حاکمیت ارزش‌ها شاعران با آرامش خاطر برای بیان ارادت به اهل‌بیت(ع) در این عرصه وارد شدند و زمینه برای فعالیت شاعران مذهبی و آیینی مهیا شد شعر آیینی نیز جهش قابل‌توجهی داشت.
وی با اشاره به رشد کمی و کیفی شعر آیین بیان کرد: درگذشته رشد شعر آیینی این‌گونه نبود، به‌گونه‌ای که در بسیاری از حاکمیت‌ها بردن نام اهل‌بیت جرم محسوب می‌شد.
این شاعر افزود: بنابراین چون اشعار سروده شده توسط شاعران منتشر نمی‌شد درگذر زمان از دست می‌رفت به همین جهت آنچه از شعر آیینی به‌جامانده به لحاظ کمی با اشعار پس از انقلاب برابری نمی‌کند.
اسماعیلی بیان کرد: بعد از پیروزی انقلاب در مجالس عزاداری اهل‌بیت(ع) همواره عطش شنیدن شعر آیینی وجود دارد و مردم به دنبال شعر آیینی خوب، نوحه و مرثیه هستند بنابراین شاعران ترغیب شدند که شعر آیینی بسرایند.
این شاعر با اشاره به کیفیت شعرهای آیینی گفت: در دهه شصت شاعران با بزرگان انقلاب محشور بودند و آن شور حماسی و شعور انقلابی را به‌خوبی می‌توانستند بسرایند اما با گذر زمان ازلحاظ کیفی وقتی آثار را ارزش‌یابی کنیم آفت‌ها و آسیب‌هایی را می‌بینیم.
وی بابیان اینکه شعر دفاع مقدس با پیوند عمیق آن با شعر عاشورایی همراه بود، تصریح کرد: شاعران آیینی با حضور در جبهه‌ها و سرودن شعر عاشورایی، اصحاب امام حسین(ع) را به‌عنوان الگو و اسوه رزمندگان بیان کرده و نشان دادند شعر دفاع مقدس و الگوهای ایرانی همچون سیاوش با شعر عاشورایی پیوند خورده است.
اسماعیلی عنوان کرد: در شعر آیینی باید سوگ، حماسه، پیام و عبرت و عرفان وجود داشته باشد؛ عرفانی که از شریعت سرچشمه گرفته باشد نه عرفان‌های کاذب امروزی؛ عرفانی که انسان را به حقیقت برساند.
وی با اشاره به پیوند دین و سیاست در شعر آیینی خاطرنشان کرد: شعر آیینی نباید فقط اشک مخاطب را دربیاورد بلکه می‌بایست بیدارکننده باشد؛ استکبارستیزی را بیان کند و هدف والای امام حسین‌(ع) را به مخاطب نشان بدهد.
این شاعر آیینی ابراز کرد: یکی از موضوعاتی که امروزه در شعر آیینی کمتر دیده می‌شود پرداختن به موضوعات توحیدی است درصورتی‌که ستایش حضرت حق در دیوان‌های شعری بزرگان آغازگر اشعار بود.
وی با اشاره به آموزش‌های شعر آیینی به شاعران جوان گفت: الحمدالله در سال‌های اخیر تشکل‌هایی به وجود آمده که به نقد و آسیب‌شناسی و آموزش شعر آیینی به شاعران جوان می‌پردازند و در این حوزه پیشرفت‌هایی صورت گرفته است.
اسماعیلی افزود: معیار شاعر آیینی باید دین و قرآن باشد، شاعران آیینی باید ایمان، عمل صالح، ذکر کثیر داشته باشند و از صورت دین به سیرت و باطن آن برسند.
این شاعر آیینی در پایان بابیان اینکه کتاب شعله در شمعدانی اثر اسماعیل دارای ویژگی‌های اشعار آیینی خوب است عنوان کرد: سکاک از شاعران نسل دوم انقلاب است که اشعارش دارای مضامین ضد استکباری است و شهدای کربلا را با عزت و صلابت به‌صورت حماسی تصویر کرده است.

انتهای پیام

captcha