آشنایی با «احمدرضا احدی»؛ شهید نخبه دفاع مقدس
کد خبر: 3761779
تعداد نظرات: ۳ نظر
تاریخ انتشار : ۱۵ آبان ۱۳۹۷ - ۱۴:۱۶

آشنایی با «احمدرضا احدی»؛ شهید نخبه دفاع مقدس

گروه فرهنگی ـ شهید احمدرضا احدی یکی از شهدای نخبه کشوری است که در سال ۱۳۶۴ رتبه اول کنکور تجربی را کسب کرد، هر ساله در بنیاد ملی نخبگان نشان این شهید بزرگوار به دانشجویان نخبه اعطا می‌شود.

آشنایی با «احمدرضا احدی» شهید نخبه دفاع مقدس

به گزارش ایکنا از همدان، مراسم نکوداشت و تکریم «احمدرضا احدی» یکی از شهدای نخبه اهل ملایر که رتبه یک کنکور تجربی را کسب کرد و در رشته پزشکی در حال تحصیل بوده است امسال به همت بنیاد نخبگان استان همدان و بنیاد ملی نخبگان بصورت کشوری برگزار می‎شود.
در این مراسم تسهیلات ادامه تحصیل در مقطع دکتری در قالب بورسیه شهید احدی در بنیاد ملی نخبگان هر ساله به متقاضیان نخبه اهدا می‌شود که یکی از تسهیلات معتبر علمی کشور است که مزین به نام این شهید نخبه است.
این مراسم با هدف الگوسازی و معرفی دستاوردهای این نخبگان به عنوان سرمایه‌های اجتماعی به همه اقشار جامعه به خصوص جوانان استان و کشور اجرا می‌شود.
برای آشنایی بیشتر با این شهید نخبه کشور زندگینامه اش را مرور می‌کنیم؛
شهيد احمد رضا احدي در بيست و پنجم آبان ماه سال 1345 در شهرستان اهواز و در خانواده اي مذهبي و سنتي زاده شد.
پدرش درجه‌دار ارتش و مادر وي خانه دار بود. در شش سالگي وارد دبستان شد و مراحل تحصيل ابتدايي را با موفقيت کامل و احراز رتبه‌هاي اول طي کرد. دوره راهنمايي را نيز با معدل هاي 19 و 20 گذراند. در اين هنگام با شروع جنگ تحميلي همراه خانواده به زادگاه پدر و مادر خويش ملاير بازگشت و تحصيلات متوسطه را در رشته علوم تجربي در دبيرستان دکتر شريعتي پي گرفت و سرانجام در سال 63 موفق به کسب ديپلم شد.
سال 64 در کنکور سراسري دانشگاه‌ها با استفاده از سهميه رزمندگان رتبه نخست را در کل کشور و در همه رشته‌هاي انتخابي بدست آورد و از اين پس در رشته پزشکي دانشگاه شهيد بهشتي تهران به ادامه تحصيل پرداخت.
شهيد پس از مهاجرت به ملاير و همزمان با تحصيل در دبيرستان ضمن انديشه و تأمل در مسائل گوناگون، ايمان روز افزون خود را به حرکت پوياي انقلاب اسلامي و امام (ره) نشان داد تا آنکه در سال دوم تحصيل در دبيرستان، بر اثر روح کمال خواه و ايمان والاي خويش و به منظور حضور در ميدان هاي جنگ و جهاد لباس رزم بر تن کرد و نخستين بار در عمليات رمضان، سال 61شرکت کرد و در اين نبرد مجروح شد.
حضور در اين عمليات را مي بايست مبدأ تحولي شگرف و آغاز راهي نو فراروي او به شمار آورد، چنان که شکوه ايمان و اخلاص بسيجيان در اين عمليات و شهادت دوستان و هم رزمانش خصوصاً «محمد روستايي» تأثيري ژرف بر او نهاد. ماجراي اين واقعه در دو قطعه از يادداشت هاي وي با عنوان «ضيافت الله» و «با مرگ» با بياني آکنده از احساس و شور منعکس گرديده است.

فراست ذهن احمدرضا باعث می‌شد انديشه خويش را با فرمول‌های رياضی تعبیر کند
از اين پس احمدرضا تا هنگام شهادتش پياپي در جبهه‌هاي جنگ حضور يافت و در تمامي نبردها از نفرات ويژه و فعال گردان ها و دسته ها بود و در مواقع سخت و پيچيده در ميادين نبرد، ديگران را نيز هدايت و مساعدت مي‌کرد و گاه اتفاق مي افتاد تا يک شبانه روز در ميان سپاه دشمن پنهان مي شد و جز خدا کسي از او خبر نداشت.
در مدت چهار سال حضور در جبهه جنگ بارها مجروح شد و در عين حال در بسياري از اين موارد کمتر اتفاق مي افتاد که دوستان و حتي خانواده اش از اين موضوع آگاهي يابند.
احمدرضا در استعداد و يادگيري، کم نظير بود و بدين جهت در طول مدت تحصيل در مدرسه و در دبيرستان و دانشگاه برجسته و سرآمد بود و نمره‌هاي عالي مي‌گرفت. چنان که در سال آخر دبيرستان پس از 6 ماه حضور در خط مقدم جبهه هاي جنگ و بازگشت و شرکت در امتحان نهايي به عنوان دانش آموز ممتاز شناخته شد.
فراست ذهن و طبع لطيف او موجب آن شد که حتي براي بيان مافي الضمير و انديشه خويش از فرمول هاي رياضي و مقوله هاي علمي نيز تعابيري بديع و گيرا به وجود آورد و به راحتي قلم را در بيان مکنونات دروني و مشاهدات خود به کار گيرد و شورانگيزي و عاطفه سيال خويش را در جملات و نوشته هايش جاي دهد. افزون بر اين، گاه طرح ها و نقاشي هايي نيز پديد مي آورد و مهم تر اين که اُنس دائمي با قرآن و ادعيه داشت و بر آن همّت مي گماشت.
به سخنان حکيمانه و اشعار عرفاني دلبستگي خاصي داشت آن گونه که در نوشته هاي خود به مناسبت هاي مختلف از اشعار نغز شاعران بهره مي گرفت.
آن چه که در نگاه نخست از او به نظر مي آمد سادگي و صميميتي بود که بيننده را از ديدار او مجذوب مي ساخت اما در پس اين چهره جذاب و شاداب، نگاه ژرف و قلبي محزون وجود داشت که باعث بي توجهي آن به تعلقات دنيايي شده بود و او را با عشق و ايماني خالص راهي ميدان هاي دفاع از دين و ميهنش مي کرد.

وصیت‌‎نامه یک خطی شهید خطاب به امام(ره)
هميشه و در همه حال خدا را بر اعمال خود ناظر و حاضر مي ديد و به محاسبه و مراقبت از نفس خويش اهتمام مي ورزيد چنان که اعمال نيک و بد خود را رمز گونه در دفتري جداگانه ثبت مي کرد. حضور پياپي او در جبهه هاي غرب و جنوب به عنوان يک دانشجوي پزشکي هيچ گاه باعث برتري و غرور وي نمي شد چرا که او دنياي غرور و خودخواهي را سخت سست و بي مقدار مي شمرد. هنگام راز و نياز، حالتي وصف ناپذير داشت آن گونه که دوستان او گفته اند اهل تهجد و شب زنده داري بود. چنان که هنوز گريه هاي سوزناک او در جاي جاي سنگرها در ذهن و ياد دوستانش باقي مانده است.
امام (ره) را از ژرفاي جان دوست مي داشت تا بدان حد که وصيت نامه خود را با کوتاه ترين عبارت و در يک جمله به تحقق خواسته ها و سخنان رهبر ومقتدايش مزين کرد: «فقط نگذاريد حرف امام به زمين بماند.همين» و چون حضرت امام (ره) جنگ را در رأس امور خوانده بود، حضور در جبهه را با شگفتي تمام بر دنياي عافيت و سلامت کلاس درس و دانشگاه ترجيح داد.
احمدرضا که نوجواني و بلوغ جسماني خويش را در ميدان هاي جنگ آغاز کرده بود در مقام معرفت و سلوک علمي مدارج روحاني را در مقام انقطاع از دنيا و اتصال به مبدأ اعلي درمي نورديد و چنين بود که بسيجي مرد ميدان هاي جنگ سرانجام پس از شرکت فعال در عمليات کربلاي 5، در شب دوازدهم اسفند ماه سال 65 همراه تني چند از همرزمانش از آن جمله مجيد اکبري در درگيري با کمين هاي دشمن بعثي به شهادت رسيد و به لقاءالله پيوست و پس از 15 روز که پيکر خونينش ميهمان آفتاب بود بازگردانيده و درآرامگاه عاشوراي ملاير به آغوش خاک سپرده شد.
انتهای پیام

انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳۹۷/۰۸/۱۵ - ۱۱:۴۳
0
0
همۀ شهدای عزیز ما ـ بلا استثنا ـ نخبه و شاخص هستند بنابراین تقسیم آن سفر کردگان ملکوتی به شاخص و نخبه و غیر شاخص و غیرنخبه بسیار شرم آور و ناصواب است عکس پیکر مطهر و مثله شدۀ شهید اروجعلی شکری را در اینترنت بیابید آن وقت خواهید فهمید نخبه و شاخص کیست؟
سید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳۹۷/۱۱/۰۷ - ۱۵:۵۲
0
0
شما که داری باز شهدا رو تقسیم میکنی!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳۹۹/۱۱/۰۵ - ۱۶:۰۹
0
0
عالی
captcha