حمایت كتابخانه‌های عمومی فارس از نویسندگان و ناشران بومی
کد خبر: 3764433
تاریخ انتشار : ۲۵ آبان ۱۳۹۷ - ۱۵:۱۹

حمایت كتابخانه‌های عمومی فارس از نویسندگان و ناشران بومی

گروه فرهنگی ـ مدیركل كتابخانه‌های عمومی فارس از حمایت این نهاد از نویسندگان و ناشران بومی استان خبر داد.

به گزارش ایكنا از فارس، به نقل از روابط عمومی اداره‌كل كتابخانه‌های عمومی فارس، روح‌الله منوچهری، مدیركل كتابخانه‌های عمومی فارس در نشست رونمایی و نقد و بررسی كتاب «من امیر ارسلان داستان هستم» گفت: از جمله رسالت‌های کتابخانه‌های عمومی به عنوان یکی از حلقه‌های حوزه کتاب، این است که شرایط دسترسی عموم به کتاب را تسهیل کرده و آثار خوب را به مردم معرفی کند که در این راه گام‌های ارزشمندی در کتابخانه‌های عمومی برداشته شده است از جمله طرح معرفی کتاب ماه، نشست‌های کتابخوان، طرح نورسیده‌ها و غیره.
وی تأمین منابع کتابخانه‌های عمومی را یکی از اولویت‌های این مجموعه عنوان كرد و افزود: خیرین نیک‌اندیش در حوزه تأمین کتاب ورود کرده‌اند و در طرحی جامع به زودی منابع ارزشمندی را در رده موضوع‌های پرطرفدار به کتابخانه‌های عمومی اضافه می کنیم.
منوچهری با تصریح اینکه در کتابخانه‌های عمومی از نویسندگان و ناشران بومی حمایت می‌شود، گفت: امروز از دومین کتاب علی رشیدی نویسنده خوش ذوق استان فارس رونمایی می‌شود؛ کتاب اول این نویسنده نیز با عنوان «خری برای تمامی پلان‌ها» در کتابخانه‌های عمومی مورد استقبال واقع شده است.
امین فقیری،‌نویسنده شیرازی نیز در ادامه این دیدار به نقد و بررسی کتاب «من امیر ارسلان داستان هستم» پرداخت و گفت: وقتی کتاب اول علی رشیدی را خواندم با خودم گفتم که یک نویسنده طنازی به وجود می‌آید و امیدوارم که این نویسنده طنز را رها نکند. من به طنز خیلی احترام می‌گذارم؛ زیرا طنز سبکی است که من هیچ‌گاه نتوانستم در آن ورود کنم.
خالق «دهکده پرملال»، در ادامه به بررسی ویژگی‌های کتاب رشیدی، پرداخت و گفت: کتاب من امیر ارسلان داستان هستم، دارای انسجام، تعلیق و طنزهای زمانی و مکانی و موقعیت است؛ نویسنده شخصیت را باورپذیر خلق کرده و شخصیت‌ها دارای پیشینه اقتصادی فرهنگی و سلوکی هستند. همین باعث می‌شود که خواننده شخصیت‌ها را کاریکاتوری نبیند.
فقیری این کتاب را دارای چهارچوب قوی و محکم و باورپذیر توصیف کرد و گفت: این رمان سفرنامه پرتب و تاب است و صحنه ها پرهیجانند؛ به طوریکه دیالوگ های کتاب با تغییری اندک به فیلمنامه تبدیل می‌شوند.
وی استفاده از ادبیات عامه را نکته مثبت این کتاب ارزیابی کرد و گفت: علی رشیدی چون از مردم می‌نویسد در جاهایی از ضرب‌المثل استفاده می‌کند البته تا زمانی که نویسنده مجذوب داستان نشده، به ادبیات عامه توجه دارد اما وقتی درگیر داستان می‌شود بیشتر به نتیجه‌گیری و پایان داستان توجه دارد.
این نویسنده با بیان اینکه داستان مکاشفه هست و تا زمانی که کشف برای خود نویسنده شکل نگیرد نمی‌توان داستان را نوشت، گفت: روایت‌های تودرتو هست که داستان را شکل می‌دهد من این کتاب را با هدف تجلیل از ادبیات و داستان نوشتم؛ داستان چراکه زندگی همه ما داستان است.
رشیدی با تصریح اینکه طنز نوشتن سختی‌های خود را دارد گفت: از شرایط نوشتن توانایی روانکاری و خواندن ذهن است. من بر داستانی بودن کار تأکید داشتم، راوی این کتاب نیز فردی است که روح امیر ارسلان در وجود او حلول می‌کند این در حالی است که امیر ارسلان نیز خود یک داستان است.
انتهای پیام

captcha