تشکیل کارگروه تخصصی جهت ساماندهی 28 هکتار اراضی مشاغل مزاحم دانشگاه اراک
کد خبر: 3773559
تاریخ انتشار : ۲۷ آذر ۱۳۹۷ - ۱۲:۵۴

تشکیل کارگروه تخصصی جهت ساماندهی 28 هکتار اراضی مشاغل مزاحم دانشگاه اراک

گروه اجتماعی - استاندار مرکزی گفت: کارگروه فنی و تخصصی در نظر گرفته تا به سرعت طرح مشخصی را در سه هفته آینده با مسئولیت نوازنی، مدیرکل دفتر فنی و امور عمرانی استانداری مرکزی و اعضایی همچون راه و شهرسازی، دانشگاه و نماینده 28 هکتار اراضی مشاغل مزاحم تشکیل دهند تا با حضور اعضا به فرمولی اجرایی برسیم و اگر هرجایی لازم باشد دستور لازم را از وزیر خواهیم گرفت.

تشکیل کارگروه تخصصی جهت ساماندهی 28 هکتار اراضی مشاغل مزاحم دانشگاه اراک

به گزارش ایکنا از استان مرکزی، سید‌علی آقازاده، استاندار مرکزی، امروز، 27 آذر در جلسه کارگروه ساماندهی اراضی ضلع جنوبی دانشگاه اراک که در سالن جلسات این دانشگاه برگزار شد، ضمن گرامیداشت هفته پژوهش با اشاره به اینکه حضور نمایندگان 28 هکتار اراضی در جلسه ضروری است، گفت: بخش مهمی از کار، ساماندهی 28 هکتار است و همه صحبت‌ها در مورد انتقال زمین قابل‌حل است، اگر انجام هم شود باید تکلیف این اراضی مشخص شود.
وی بیان کرد: از محل تخصیص زمینی که در حال واگذاری به دانشگاه است بخشی را برای کار گذارده و مراحل تغییر کاربری طی شود، بخشی از کار بزرگ ما علاوه بر این مشخص شدن تکلیف مالیکت زمین است و باید تکلیف 28هکتار نیز همزمان مشخص شود.
آقازاده اضافه کرد: پیشنهاد بنده این است که مشاغل مزاحم از محل همین زمین واگذاری شده تخصیص داده و تغییر کاربری داده و مراحل اداری انجام شود. عزم عمومی استان و همه دستگاه‌های مربوطه همین باشد چراکه برای انجام کار مانع زیادی سر راه نیست بیشتر کارها و پیگیری‌ها انجام شده است و دانشگاه در 8 سال گذشته و به ویژه در 4 سال اخیر با پیگیری جدی‌تر و گسترده‌تری وارد عمل شده است.
استاندار مرکزی تصریح کرد: بنده اعتقاد دارم اگر همه برای رفع مشکل بسیج شویم حتما خواهیم توانست این مشکل را رفع کنیم، راه زیادی پیموده شده و حیف است تا چند ماه آینده حل نشود. تلاش بر این است که دانشگاه اراک با توجه به اینکه بهترین جانمایی برای آن در نظر گرفته شده یکی از بهترین دانشگاه‌های کشور باشد.
وی گفت: از 180 هکتار حدود 90 هکتار آن به اتمام رسیده است، در 100 هکتار باقی‌مانده کاری نکردیم که عدم اقدامات به دلیل عدم مطالعه نیست، همه جانمایی‌ها در این فضا برای دانشگاه در نظر گرفته شده است اما اگر اعتبارات تزریق شود می‌توان بلافاصله مطالعاتِ انجام‌شده و آماده‌استفاده را در 100 هکتار باقی‌مانده شروع کرد.
آقازاده گفت: کارگروه فنی و تخصصی در نظر گرفته تا به سرعت طرح مشخصی را در سه هفته آینده با مسئولیت نوازنی، مدیرکل دفتر فنی و امور عمرانی استانداری مرکزی و اعضایی همچون راه و شهرسازی، دانشگاه و نماینده 28 هکتار اراضی مشاغل مزاحم تشکیل دهند تا با حضور اعضا به فرمولی اجرایی برسیم و اگر هرجایی لازم باشد دستور لازم را از وزیر خواهیم گرفت.
این مقام مسئول ادامه داد: با تشکیل کارگروه راهکارهای مناسب اجرایی حاصل می‌شود، برنامه‌ها و راهکارهای عملیاتی باید مطالعه و در راستای چگونگی تحویل 28هکتار اراضی، محل و شرایط تحویل و اقدامات انجام شده توسط کمیسیون ماده 5 باشد تا به نتیجه مطلوب برسیم.
وی ادامه داد: برای رسیدن به نتیجه نیاز است در وهله اول سند انتقال پیدا کند، بنده آماگی دارم که با سفر به تهران کارگروهی را در وزارت راه تشکیل دهیم، در این کارگروه مخالفان نظر داده و ما هم از مواضع خود دفاع می‌کنیم. با توجه به اقدامات انجام شده مانع سختی را نمی‌بینم، مکاتبات انجام شده و دلایل برای انتقال سند مشخص است، دانشگاه صلاحیت دارد سند به نامش شود و تعهدات لازم گرفته شود.
اقازاده بیان کرد: ساماندهی مشاغل مزاحم پروژه‌ای بزرگ است و باید تک تک آنان را خواست و صحبت کرد، اگر انتقال سند انجام شود مابقی کارها را می‌توان طی مدتی انجام داد، انتقال مشاغل و جا‌به‌جایی آنان کار راحتی نیست، حتما باید در این خصوص جلساتی برگزار شود. برای رسیدن به نتیجه جلسه‌ای را در اداره کل راه و شهرسازی داشته باشیم تا هماهنگی لازم صورت گیرد، در این جلسه راهکارها مشخص باشد و بهتر است جلسه دیگری در پایان دی ماه برگزار کنیم تا تصمیم‌گیری کرده و بتوانیم این موضوع را تا پایان سال جمع کنیم.
به گزارش ایکنا، حمید نوازنی، مدیرکل دفتر فنی، امور عمرانی، حمل و نقل و ترافیک استانداری مرکزی، هم در این جلسه گفت: موضوع اصلی جلسه ساماندهی اراضی اطراف دانشگاه است، عده‌ای از صنوف و مشاغل اینجا شکل گرفتند و سال‌هاست که فعالیت دارند، مجاور معبر اصلی با همین صنوف مزاحم اشغال شده است، برخی از صنوف قانونی و برخی دیگر غیرقانونی هستند، نیاز است حدود 28 هکتار اراضی جلوی دانشگاه ساماندهی شده و از این مکان به جای دیگر انتقال داده شوند.
نوازنی افزود: اراضی دانشگاه علی‌رغم اجرای قسمت قابل توجه طرح جامع فاقد سند است و دانشگاه برای اینکه بتواند فعالیتی روی اراضی در راستای ساماندهی صنوف انجام دهد حتما نیاز به سند دارد، تکلیف است اداره کل راه و شهرسازی استان پیگیری کرده و سند دانشگاه را منتقل کند. برای جا‌به‌جایی صنوف و مشاغل که اغلب آلاینده هستند هم می‌توان تفاهم‌نامه تنظیم کرد، 180 هکتار سال 79 به دانشگاه واگذار شده است که نزدیک به دو دهه همچنان این مرکز آموزشی فاقد سند است.
به گزارش ایکنا؛ سعید حمیدی، رئیس دانشگاه اراک هم گفت: از سال 93 کارگروه ساماندهی اراضی ضلع جنوبی دانشگاه اراک شکل گرفت و تا کنون 14 جلسه با مسئولان استان برگزارشده است. دانشگاه در پشت مشاغلی که در کنار باغات، تعویض‌روغنی‌ها و گاراژهاست گم شده است، دانشگاه باید در کنار جاده قرار گیرد تا هم مبادی ورودی وخروجی شهر ساماندهی پیدا کند و هم چهره نازیبای ایجاد شده جلوی دانشگاه از بین رود.
وی در پایان اضافه کرد: مرحله اول باید سند به نام دانشگاه صادر شود، سپس با مالکین صحبت شود که زمینی معوض در اختیارشان قرار گیرد یا خریداری شود.
انتهای پیام

captcha