اولین همایش ملی «عناب» در خراسان‌جنوبی برگزار می‌شود
کد خبر: 3773618
تاریخ انتشار : ۲۷ آذر ۱۳۹۷ - ۱۴:۰۳

اولین همایش ملی «عناب» در خراسان‌جنوبی برگزار می‌شود

گروه اجتماعی ـ دبیر اولین همایش ملی عناب در خراسان‌جنوبی گفت: اولین همایش ملی عناب، 8 و 9 اردیبهشت‌ماه سال آینده برگزار خواهد شد.


اولین همایش ملی عناب در خراسان‌جنوبی برگزار می‌شود

به گزارش ایکنا از خراسان‌جنوبی، محسن پویان، دبیر اولین همایش ملی عناب در خراسان‌جنوبی امروز، 27 آذرماه در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: خراسان‌جنوبی تولیدکننده انحصاری عناب در ایران است.

وی با بیان اینکه عناب به صورت تازه و خشک شده، به عنوان میوه و خشکبار همچنین به عنوان گیاه دارویی قابلیت مصرف دارد، افزود: کشور چین به عنوان کشور پیشرو در تولید فرآورده‌های میوه عناب بیش از 30 محصول از فرآورده‌های عناب را وارد بازارهای داخلی و بین‌المللی کرده ­است.

مدیر مجتمع تحقیقاتی گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان‌جنوبی بیان کرد: خراسان جنوبی تا کنون بهره برداری اقتصادی قابل توجهی از این محصول استراتژیک منطقه نداشته ­است و میوه عناب به صورت فله­‌ای بدون برند عمدتاً به کشورهای همسایه صادر می‌شود، که این امر نیز غالباً از مبادی غیر رسمی صورت می‌پذیرد.

پویان ادامه داد: تولید فرآورده‌های عناب که بهره‌­وری اقتصادی قابل توجهی دارد و ارزش افزوده‌­ای مطلوب ایجاد می‌کند، تا کنون در کشور مغفول مانده و صرفا در سطح محدود به فعالیت‌های تحقیقاتی پرداخته شده ­است و از بعد تجاری و بهره­ برداری اقتصادی آن بی بهره مانده­‌ایم.

وی افزود: ضرورت بهره­‌برداری از پتانسیل اقتصادی این محصول استراتژیک، مستلزم شناسایی و جمع‌آوری پژوهشگران فعال در این عرصه است تا ضمن آگاهی از جدیدترین دستاوردهای پژوهشی داخل کشور امکان هم افزایی اندوخته‌های علمی نیز فراهم شود.

مدیر مجتمع تحقیقاتی گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان‌جنوبی بیان کرد: مجتمع تحقیقاتی گیاهان دارویی در مساحت ۱۴ هکتار با سه آزمایشگاه تخصصی در حال تجهیز و یا تجهیز شده در حال فعالیت است.

پویان با بیان اینکه در حال حاضر پنج نفر متخصص در این مجتمع جذب شده‌اند، افزود: اگر پژوهش کاربستی به نفع تولیدکننده و مردم نداشته باشد هزینه است و اگر کاربست پژوهش به اشتغال و اقتصاد ختم شود، این پژوهش سرمایه‌گذاری است.

وی با بیان اینکه پژوهش در خراسان جنوبی بیشتر هزینه بوده است، تصریح کرد: در خراسان‌جنوبی برای سرمایه گذاران سیستم جذب علمی نداشته و سرمایه گذاران با سخت‌گیری‌های قانون این استان از دست می‌روند.

مدیر مجتمع تحقیقاتی گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان‌جنوبی خاطرنشان کرد: در خراسان جنوبی برای اولین بار توانستیم در این مجتمع، سیستم هوشمند آبیاری را نصب کنیم که این سیستم، آبیاری را براساس نیاز گیاه تنظیم می‌کند.

پویان اظهار کرد: به زودی حدود ۱۲ محصول فرآورده عناب را از این مجتمع به بازار عرضه خواهیم کرد و حدود پنج محصول در حال ثبت اختراع است.

دبیر اولین همایش ملی عناب در خراسان‌جنوبی اظهار کرد: در راستای معرفی عناب، اولین همایش ملی عناب، با اهداف فراهم کردن زمینه ارائه جدیدترین فعالیت­های پژوهشی مرتبط با عناب، شناسایی پژوهشگران فعال در زمینه عناب، تلاش برای فراهم کردن افزایش بهره‌وری اقتصادی و تجاری از محصول عناب، شناسایی چالش­ها و فرصت­های پیش رو در تولید، تجارت و فرآوری عناب و فراهم کردن زمینه هم‌افزایی اندوخته های پژوهشی با موضوع عناب برگزار می‌شود.

پویان با بیان اینکه اولین همایش ملی عناب، 8 و 9 اردیبهشت ماه سال آینده برگزار خواهد شد، افزود: علاقمندان برای کسب اطلاعات بیشتر از این همایش می‌توانند به سایت Jujube2019.ir مراجعه کنند.

وی با اشاره به بهره‌گیری از ظرفیت متخصصان ملی در این همایش، یادآور شد: این همایش در محورهای کشاورزی و منابع طبیعی، داروسازی، پزشکی، دامپزشکی، فرآوری و صنایع غذایی و اقتصاد، تجارت و صادرات برگزار خواهد شد.
لیلا محمودی، معاون پژوهشی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی نیز در این نشست گفت: در راستای برندسازی عناب خراسان جنوبی، فعالیت ‌هایی در مجتمع تحقیقاتی گیاهان دارویی جهاددانشگاهی استان در حال انجام بوده که یکی از این برنامه‌ها، برگزاری اولین همایش ملی عناب است.

وی ادامه داد: معاونت پژوهشی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی در دو زمینه فعالیت، تولید و بهینه سازی گیاهان دارویی با تاکید بر عناب، زرشک و زعفران و آسیب­‌های اجتماعی از معاونت پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی کشور با توجه به پتانسیل‌­ها و نیازمندی‌­های منطقه مجوز فعالیت دریافت کرده ­است.

وی افزود: کشت بافت عناب با هدف تولید تجاری و بهینه ­سازی تولید عناب، مشارکت و ارائه مشاوره به دانشجویان کارشناسی ارشد و دکترا در انجام پایان نامه­های تحصیلات تکمیلی، ارائه خدمات مشاوره به کشاورزان و دستگاه های اجرایی ذیربط، برگزاری ده‌ها عنوان کارگاه با موضوع گیاهان دارویی از جمله اقدامات معاونت پژوهش جهاد دانشگاهی در حوزه گیاهان دارویی است.

معاون پژوهشی جهاددانشگاهی خراسان‌جنوبی ادامه داد: خدمات زمینه فعالیت " آسیب­های اجتماعی" با هدف "ایجاد شهری آباد و شهروندانی شاد" در جهاد دانشگاهی از سال 95 با واگذاری دبیرخانه علمی آسیب­های اجتماعی از سوی استانداری به جهاد دانشگاهی، آغاز شد.

محمودی با بیان اینکه ۹۶۰ نفر از بانوان خانه دار خراسان جنوبی تحت پوشش ارائه خدمات این دبیرخانه قرار گرفته‌اند، اظهار کرد: نیازسنجی آموزشی بانوان خانه ­دار شهر بیرجند" و " شناسایی آسیب­‌ها و نابهنجاری­‌های اجتماعی حوزه زنان به تفکیک محلات شهری و وضعیت اشتغال در شهر بیرجند"، " نشست تاهل، تجرد؛ فرصت­‌ها و چالش­‌ها"، " همایش لطفا داشته باشید: اعتماد به نفس"، " اردوی بانوی شاد" و " همایش به رنگ شادی با نبض امید" با تمرکز بر گروه بانوان خانه‌­دار در قالب برگزاری نشست، همایش، سمینار و کارگاه و برگزاری اردو محور فعالیت­‌های دبیرخانه علمی آسیب­‌های اجتماعی بوده­ است.

وی افزود: از نیمه بهمن ماه سال جاری پروژه بانوان خانه دار، برای دومین بار با تمرکز بر بانوان خانه دار در خیابان شعبانیه بیرجند اجرایی خواهد شد.

مسئول کمیته بازاریابی و اشتغال اولین همایش ملی عناب بیان کرد: اولین همایش ملی عناب با هدف معرفی این محصول استراتژیک، معطوف کردن توجه مسئولان و قدم گذاشتن در فرآیند فرآوری عناب، 8 و 9 اردیبهشت‌ماه سال آینده برگزار می‌شود.

محمودی با تاکید بر برندسازی عناب، خاطرنشان کرد: امیدواریم با برگزاری این همایش و اقداماتی که در راستای آن انجام می‌پذیرد، عناب خراسان جنوبی بتواند جایگاه اصلی خود را پیدا کند.

انتهای پیام

captcha