ارائه راهکارهای توانمندسازی دارالقرآن‌های سپاه و بسیج
کد خبر: 3784070
تاریخ انتشار : ۰۴ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۶:۱۷
طی نشستی علمی مطرح شد؛

ارائه راهکارهای توانمندسازی دارالقرآن‌های سپاه و بسیج

گروه فعالیت‌های قرآنی ــ نشست علمی دانشگاهی با موضوع «ارائه الگوی توانمندسازی مدیران دارالقرآن‌های سپاه و بسیج» روز چهارشنبه، سوم بهمن‌ماه، در دانشگاه جامع امام حسین(ع) برگزار شد.

ارائه راهکارهای توانمندسازی دارالقرآن‌های سپاه و بسیج

به گزارش ایکنا، نشست علمی دانشگاهی «ارائه الگوی توانمندسازی مدیران دارالقرآن های سپاه و بسیج» روز گذشته، سوم بهمن ماه، در دانشگاه جامع امام حسین(ع) برگزار شد.

در ابتدای این نشست محمد قاسمی شوب، دبیر علمی و مدیر نشست، هدف از برگزاری آن را فراهم کردن شرایط به منظور توانمندسازی و ارتقای سطح دانش و مهارت مدیران دارالقرآن‌های سپاه و بسیج در سطح کل کشور معرفی کرد و گفت: مدیر دارالقرآن به مثابه شاخص‌ترین عامل انسانی، نقش بسیار مهمی در تأمین اهداف مجموعه قرآنی ایفا می‌کند و به واسطه پیشرفتِ حوزه‌های علم و تکنولوژی و تحولات فرهنگی، همواره با شرایط جدیدی مواجه می‌شود که به منظور هماهنگی با آن، نیازمند کسب معلومات و مهارت‌های ویژه‌ای است.

وی افزود: بنابراین تقویت و ارتقای دانش و مهارت‌های مدیران دارالقرآن‌ها، بسیار ضروری و بااهمیت است. باید توجه داشت که بالا بردن سطح کیفی و کمی فعالیت دارالقرآن‌ها تحت تأثیر مستقیم نحوه مدیریت آن بوده و این مهم بدون برنامه و حمایت‌های آموزشی محقق نخواهد شد؛ لذا دانشگاه جامع امام حسین (ع) در این راستا دوره‌های توانمندسازی مدیران دارالقرآن‌های سپاه و بسیج را طراحی کرده است.

در ادامه این نشست محمود حاجیلویی، مسئول مرکز مطالعات فرهنگی و اجتماعی دانشگاه امام حسین (ع)، نیز به بین نقش و اثرات برگزاری چنین نشست‌هایی اشاره و بیان کرد: این نشست علمی تخصصی با حضور اساتید طراح دوره، اساتید مدرس و مدیرانِ ارشد دارالقرآن‌های سپاه، نقش به سزایی در راستای ارتقای برنامه‌ها در این حوزه خواهد داشت. طراحی و برگزاری دوره‌های آموزشی بر پایه نتایج مطالعات فرهنگی- قرآنی و ماحصل پژوهش‌های علمای مدیریت، ضمن تلفیق با تجربیات مدیرانِ خبره قرآنی، نقش به سزایی در توانمندسازی و ارتقاء مدیران دارالقرآن‌های سپاه و بسیج خواهد داشت؛ لذا مرکز علم و فناوری مطالعات فرهنگی و اجتماعی سپاه، کارگاه‌هایی به منظور توانمندسازی و بالندگی مدیران دارالقرآن‌های سپاه و بسیج در راستای ارتقاء سطح دانش و مهارت‌های مورد نیاز ایشان جهت ایفای هرچه بهتر مأموریت‌ها طراحی کرده است.

در بخش دیگری از این نشست محمد ازگلی، عضو هیئت علمی دانشگاه جامع امام حسین (ع) ضمن تأکید بر اهمیت و ضرورت برگزاری کارگاه‌های توانمند سازی مدیران دارالقرآن‌ها، بیان کرد: دانشگاه جامع امام حسین (ع) ضمن فراهم نمودن شرایط تدوین نقشه راه قرآنی سپاه، به دنبال توسعه فرهنگ حیات بخش قرآن کریم در سپاه و جامعه است.
محمد ادریسیان، مدیر گروه معارف اسلامی دانشگاه جامع امام حسین (ع) نیز ضمن ارائه پیشنهاداتی در راستای ارتقاء طرح کارگاه‌های توانمندسازی مدیران دارالقرآن‌های سپاه و بسیج، آشنایی مدیران دارالقرآن‌ها با فعالیت‌ها و تخصص‌های قرآنی را یکی از پیش نیاز‌های لازم برای این کار معرفی و تأکید کرد که باید جلسات قرآن خانگی را در جمع خانواده پاسداران احیا کرد.
محمدصادق برادران، مدرس درس کارآفرینی در دارالقرآن‌ها و مؤسسات قرآنی نیز به عنوان یکی دیگر از سخنران‌های این نشست ضمن ارائه راهکار‌هایی در زمینه استقلال مالی مؤسسات قرآنی، بر ضرورت استفاده از ابزار و تکنولوژی روز در فعالیت دارالقرآن‌ها تأکید کرد و لزوم توجه به تفاوت‌های مخاطبان در آموزش‌های دوره‌های توانمندسازی مدیران دارالقرآن‌ها را امری ضروری برشمرد.
محسن قربانیان، مدرس درس راهکار‌های توسعه و ارتقاء جلسات خانگی قرآن، نیز ضمن تأکید بر اهمیت و ضرورت توسعه فرهنگ جلسات خانگی قرآن، پیشینه و تاریخچه این جلسات را تبیین نموده و با اشاره به کارکرد‌های ویژه‌ای که جلسات خانگی قرآن دارد، راهبرد‌ها و راهکار‌هایی به منظور توسعه و ارتقاء جلسات خانگی قرآن بیان داشت.
خسروی؛ مسئول شبکه سازی و رصد دارالقرآن سازمان بسیج ضمن اشاره به پیشینه فعالیت‌های انجام شده در دارالقرآن سازمان بسیج، یکی از مهم‌ترین نیاز‌های مدیران دارالقرآن‌ها را آشنایی با راهکار‌های استقلال مالی، شبکه سازی و امور تشکیلاتی معرفی کرده و برگزاری کارگاه‌های توانمد سازی مدیران را یکی از مهم‌ترین نیاز‌ها و ضرورت‌ها معرفی داشت و در ادامه طرح قرآنی «صراط» که در دارالقرآن سازمان بسیج در حال اجرا است را تبیین کرد.
ملاباشی؛ مدیر دارالقرآن سازمان فرهنگی خانواده سپاه نیز ضمن اشاره به تأسیس و ابلاغ مجموعه دارالقرآن سازمان فرهنگی خانواده سپاه از سال ۱۳۹۷، برگزاری دوره‌های دانش و مهارت افزایی مدیران دارالقرآن‌ها را گامی مهم در راستای توانمندسازی مدیران دانست.
وی در ادامه مهم‌ترین برنامه‌های دارالقرآن سازمان فرهنگی خانواده سپاه را آموزش‌های حضوری، غیرحضوری و خودخوان قرآن کریم، آموزش در مهد‌های قرآن، پشتیبانی از هیئات و محافل قرآنی و برگزاری دوره‌های تربیت معلم قرآن کریم معرفی کرد.

captcha