بیداری در دیوارنگاره‌های انقلاب
کد خبر: 3789090
تاریخ انتشار : ۲۱ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۶:۲۳

بیداری در دیوارنگاره‌های انقلاب

گروه اجتماعی ــ توان‌خواهان نوجوان اصفهانی با ساخت روزنامه‌دیواری در برنامه «دیوارنگاره بیداری» در ویژه‌برنامه‌های چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی مشارکت کردند.

بیداری در دیوارنگاره‌های انقلاب

به گزارش ایکنا از اصفهان، به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگی تفریحی شهرداری اصفهان، در قلب شهر اصفهان، جایی در میانه خیابان سنبلستان به انجمن خیریه توانخواهان آسوده مأوا می‌رسیم که از چند سال پیش مأمن و مأوایی شده برای توانخواهان جسمی حرکتی در اصفهان.
اعضای این انجمن نیز مانند بسیاری از همشهریان در چهلمین دهه فجر انقلاب اسلامی از ویژه‌برنامه‌های این ایام بی‌نصیب نمانده‌اند و در یکی از روزهای این دهه 40 نوجوان توانخواه گرد هم جمع شده‌‌اند تا در گروه‌های چندنفره هنرشان را در قالب ساخت روزنامه‌دیواری انقلاب به معرض دید بگذارند.
نام این برنامه را «دیوارنگاره بیداری» گذاشته‌اند که مدیر خانه نوجوان سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان هدف از برگزاری آن را تبلور شعار «معلولیت محدودیت نیست» در عمل می‌داند.
اسما نکوئی با اشاره به برگزاری این برنامه برای نوجوانان توانخواه ذهنی در مرکز توانبخشی کوشا افزود: روزنامه‌دیواری‌هایی که توسط نوجوانان توانخواه تهیه شد در غرفه سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری در نمایشگاه دستاوردهای انقلاب نیز به نمایش گذاشته می‌شود.
او ادامه داد: نخبگان علمی، ورزشی و هنری جامعه معلولان سنبل سرشت ذاتی انسان در برابر مشکلات و الگویی برای افراد سالم هستند که بر اثر یک اتفاق که ممکن است برای هر کدام از ما پیش بیاید، محدودیت‌های جسمی پیدا کرده‌اند که دلاورمردانه جلوی آن ایستاده‌اند.
مدیر خانه نوجوان سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان گفت: مسئولان باید به این نکته توجه کنند که توانخواهان ناتوان نیستند و تنها سطح توانایی‌شان با سایرین متفاوت است. در رعایت حقوق برابر برای معلولان باید تمام آنها را در فعالیت‌های اجتماعی مشارکت دهیم و روحیه مشارکت‌پذیری آنها را تقویت کنیم. به همین دلیل برای تهیه روزنامه‌دیواری در دهه فجر از این نوجوانان دعوت کردیم که با استقبال خوب آنها نیز مواجه شدیم.
نکوئی با اشاره به اینکه اصفهان شهر دوست‌دار کودک است و یونیسف افراد 6 تا 18 ساله را کودک محسوب می‌کند، تصریح کرد: خانه نوجوان اصفهان برای نوجوانان 12 تا 18 ساله برنامه‌ریزی می‌کند و تلاش کرده‌ایم در این برنامه‌ها هوای معلولان شهرمان را هم داشته باشیم. رسالت ما این است که تمام نوجوانان شهر را با هر شرایطی که دارند، در برنامه‌های خانه نوجوان مشارکت دهیم.
او درباره افزایش روحیه نوجوانان توانخواه با انجام کار گروهی بیان داشت: در برنامه انجمن توانخواهان ذهنی کوشا واقعاً از این نوجوانان روحیه گرفتم و آنها نیز روز خوبی را پشت سر گذاشتند.
فاطمه قربان‌زاده یکی از نوجوانان عضو انجمن توانخواهان آسوده مأوا است که به همراه چهار دوست دیگر خود دور یک میز نشسته و روزنامه‌دیواری‌شان کم‌کم آماده می‌شود. فاطمه 16 ساله که از پنج سال پیش در کلاس‌های هنری انجمن آسوده مأوا شرکت‌ می‌کند، به نقاشی، کاردستی، میناکاری و تئاتر علاقه زیادی دارد.
قربان‌زاده که در تکنیک‌های مدادرنگی، سیاه‌قلم و پاستل نقاشی می‌کند، در این مورد می‌گوید: هر سال از کارهای خود در خانه هنرمندان نمایشگاه برپا می‌کنیم و امسال هم در آبان ماه یک هفته نمایشگاه نقاشی برگزار کردیم که آثارمان فروش بالایی هم داشت.
مدیرعامل انجمن خیریه توانخواهان آسوده مأوا نیز درباره فعالیت‌های این انجمن گفت: انجمن خیریه توانخواهان آسوده مأوا در سال 1385 از استانداری اصفهان مجوز گرفت و در جهت حمایت از توانخواهان فلج مغزی یا CP و خانواده‌های آنها فعالیت می‌کند.
محمد یعقوبی افزود: نهال کوچک انجمن امروز به درخت تنومندی تبدیل شده و در حال حاضر پرونده 1300 توانخواه در این مرکز ثبت شده است که از یک تا چهار فرزند معلول دارند.
او برگزاری برنامه‌های گروهی مانند دیوارنگاره بیداری را در بهبود شرایط روحی و روانی توانخواهان موثر دانست و اظهار داشت: این نوجوانان در همین چند ساعت از مشکلات خود فارغ شدند و روحیه بالایی پیدا کردند.
مدیرعامل انجمن خیریه توانخواهان آسوده مأوا با اشاره به ارائه 26 خدمت پزشکی، درمانی و توانبخشی از سوی معاونت توانیاری این مرکز به معلولان و خانواده‌های آنها اضافه کرد: بیشتر این خانواده‌ها از قشر آسیب‌پذیر هستند و یا به دلیل داشتن فرزند معلول، وضعیت مالی آنها روز به روز بدتر شده است و تلاش می‌کنیم با توزیع ارزاق، تأمین لوازم خانگی و پرداخت وام به آنها کمک کنیم.

انتهای پیام 

captcha