حمایت مالی از مؤسسه‎ قرآنی که وجود خارجی ندارد/ ارشاد شفاف‌سازی کند
کد خبر: 3790154
تاریخ انتشار : ۲۶ بهمن ۱۳۹۷ - ۰۷:۵۳

حمایت مالی از مؤسسه‎ قرآنی که وجود خارجی ندارد/ ارشاد شفاف‌سازی کند

گروه فعالیت‌های قرآنی ـ مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی لرستان از حمایت مالی معاونت قرآن و عترت ارشاد از مؤسسه‌ای با عنوان «بیت‌الاحزان» در خرم‌آباد انتقاد کرد و گفت: طبق مستندات موجود در اتحادیه، مؤسسه قرآنی بیت‌الاحزان در لرستان شعبه‌ای ندارد.

حمایت مالی معاونت قرآن و عترت ارشاد از مؤسسه‌ای در لرستان که وجود خارجی نداردبه گزارش ایکنا از لرستان، حجت‌الاسلام مهدی امیدیان، مدیرعامل اتحادیه مؤسسات مردمی ـ فرهنگی قرآن و عترت استان لرستان، پنج‌شنبه، 25 بهمن‌ماه در هشتمین جلسه هیئت مدیره اتحادیه مؤسسات مردمی ـ فرهنگی قرآن و عترت استان لرستان، با اشاره به حمایت‌های مالی صورت گرفته از مؤسسات قرآنی استان از کانال اتحادیه مؤسسات قرآنی استان لرستان، گفت: از سال 89 تاکنون و در قالب حمایت مالی از مجموعه مؤسسات قرآنی و اعطای بسته‌های حمایتی در قالب تسهیلات برنامه‌ای و حمایتی، 868 میلیون تومان از کانال اتحادیه مؤسسات مردمی ـ فرهنگی قرآن و عترت استان لرستان به مؤسسات قرآنی تزریق شده است.
وی با اشاره به این‌که از سال 89 تاکنون 72 جلسه هیئت مدیره تشکیل شده، ادامه داد: از جمله برنامه‌های اتحادیه که طی این سال‌ها در کنار برپایی نوزده مجمع و جلسات مدنظر قرار گرفت، پیگیری دغدغه‌ها و مشکلات مؤسسات قرآنی و ارائه راهکارها برای حل و رفع آن‌ها بود.
وی با اشاره به این‌که هرچه میزان دریافتی مؤسسات از اتحادیه بیشتر باشد نشانه تعامل بیشتر و به طبع آن فعالیت بیشتر مؤسسه است، ادامه داد: بیشترین تسهیلات و حمایت از مجرای اتحادیه به مؤسسات فرهنگی ـ مردمی قرآن و عترت لرستان به مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت نورالثقلین الیگودرز بوده است.
مدیرعامل اتحادیه قرآنی لرستان با تأکید بر این‌که این نشان‌دهنده عملکرد بالای این مؤسسات قرآنی و از سوی دیگر تعامل آن‌ها با اتحادیه و حضور در مجامع عمومی و حضورشان در تصمیم‌گیری حوزه مؤسسات قرآنی است، اظهار کرد: مؤسسات قرآنی که بیشترین حمایت را شده‌اند، براساس سلیقه انتخاب نشده‌اند، بلکه عملکرد و سطح فعالیت آن‌ها مهم بوده است.
وی با اشاره به این‌که این مبالغ توسط اتحادیه طی این فرآیند سال‌ها به حساب مجموعه مؤسسات واریز شده است، ادامه داد: همچنین از سال 89 تاکنون در قالب تسهیلات، برنامه‌ای و حمایت‌های مالی 93 میلیون تومان به حساب خانه‌های قرآنی استان واریز شده است.
امیدیان تصریح کرد: از این میزان حمایت مالی به مؤسسات قرآنی 98 درصد از طریق توسط سازمان تبلیغات اسلامی انجام شده و دو درصد نیز از طریق وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و اتحادیه تشکل‌های و مؤسسات قرآنی بوده است.

شفاف‌سازی اعتبارات پرداختی
مدیرعامل اتحادیه مؤسسات فرهنگی ـ مردمی قرآن و عترت استان لرستان با اشاره به شفاف‌سازی‌ اخیر معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در رابطه با حمایت‌های مالی انجام‌شده از مؤسسات فرهنگی قرآن و عترت و ناشران قرآنی در سال 96 و انتشار لیستی از این حمایت‌ها، گفت: جا دارد ادارات امور قرآنی سازمان تبلیغات اسلامی استان‌ها مثل لرستان نیز به این امر پرداخته و اعتبارات پرداختی خود را به مؤسسات قرآنی به‌صورت شفاف بیان کند.
امیدیان در ادامه با اشاره به فهرست حمایتی معاونت قرآن و عترت ارشاد از مؤسسه‌ای با عنوان بیت‌الاحزان در خرم‌آباد لرستان، اظهار کرد: چگونه یک مؤسسه و طی چه فرآیندی و دستاوردی از این استان به‌عنوان مؤسسه‌ای جهت حمایت معرفی شده است؟ مبلغ پنج میلیون تومانی دریافت شده توسط این مؤسسه کجاست؟ این در حالی ‌است که طبق مستندات اتحادیه مؤسسات قرآنی لرستان نه بیت‌الاحزان در استان شعبه‌ای دارد و نه مؤسسه‌ای با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و یا سازمان تبلیغات اسلامی در استان فعالیت می‌کند.

مؤسسات قرآنی لرستان مطالبه‌گر باشند
مدیرعامل اتحادیه مؤسسات فرهنگی ـ مردمی قرآن و عترت استان لرستان با تأکید بر این‌که مؤسسات فرهنگی قرآن و عترت استان لرستان باید مطالبه‌گر بوده و مطالبات خود را به گوش مسئولان در سطح وزارت برسانند، عنوان کرد: طبق لیستی که از سوی معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انتشار یافته طی سال ۹۶ هیچ بسته حمایتی از سوی معاونت برای مؤسسات قرآنی استان لرستان در نظر گرفته نشده است، این در حالی است که معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تنها از 118 مؤسسه که زیر نظر این معاونت فعالیت دارند حمایت مالی انجام داده است.
وی تصریح کرد: چرا باید این مبلغ حمایتی محدود شود به افرادی‌که با معاونت قرآن و عترت ارتباط دارند و چرا باید این ارتباط‌گیری موجب تخصیص اعتبار شود و اگر مؤسسه‌ای با سازمان تبلیغات اسلامی و یا معاونت قرآن و عترت ارشاد ارتباط ندارد، هیچ بهره‌ای از این مبالغ حمایتی نبرد.
وی تأکید کرد: یقیناً مؤسسات قرآنی ـ مردمی استان، نسبت به این توزیع ناعادلانه ناراحت هستند. چرا دیگر مؤسسات وابسته به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از حمایت مالی معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد در سال 96 بهره‌ای نبرده‌اند این در حالی ‌است که مؤسسه‌ای در لرستان در سال 96 مورد آتش‌سوزی از طریق گروه معاند نظام می‌شود و برای جبران خسارات یک ریال از طریق معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اختصاص پیدا نمی‌کند. حال سؤال این است آیا این مجموعه که با مجوز خود معاونت و از مجموعه‌های فعال قرآنی و انقلابی است باید مورد حمایت قرار گیرد یا مؤسساتی که به هر نحوی ارتباط دارند؟
وی تأکید کرد: چرایی عدم تخصیص اعتبارات حمایتی از مجموعه‌های قرآنی لرستان از طریق معاونت قرآن و عترت می‌بایست مشخص و نسبت به جبران آن تلاش کند.

انتهای پیام

captcha