کاهش تألیف در علوم انسانی اسلامی به دلیل تمرکز بر ترجمه
کد خبر: 3791559
تاریخ انتشار : ۳۰ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۳:۳۱
علی‌اکبر ولایتی بیان کرد:

کاهش تألیف در علوم انسانی اسلامی به دلیل تمرکز بر ترجمه

گروه دانشگاه ــ رئیس هیئت مؤسس و هیئت امنای دانشگاه آزاد در مراسم رونمایی از 40 کتاب حوزه مطالعات انقلاب اسلامی گفت: فارغ‌التحصیلان علوم انسانی اسلامی، که این علوم به‌ مراتب از علوم انسانی غربی‌ها جلوتر است، به‌ دلیل توجه بیشتر به کتب غربی، از علوم انسانی اسلامی بی‌اطلاع هستند.

به گزارش خبرنگار ایکنا؛ علی‌اکبر ولایتی، رئیس هیئت مؤسس و هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی، در مراسم رونمایی از ۴۰ اثر در حوزه مطالعات انقلاب اسلامی که امروز سه‌شنبه، ۳۰ بهمن‌ماه ۹۷، در مجتمع حضرت ولی‌عص (عج) دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب برگزار شد، ضمن تبریک چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی اظهار کرد: مقام معظم رهبری به‌خوبی در پیام تاریخی خویش «گام دوم» انقلاب را تدوین کردند و بحق مردم نیز با مشارکت پرشور در راهپیمایی ۲۲ بهمن، پاسخ ارزشمندی به دشمنان نظام اسلامی دادند.

وی افزود: به‌ رغم مشکلاتی که مردم در این چند سال گذشته تحمل کرده‌اند، انقلاب اسلامی با حمایت و پشتیبانی ملت بزرگ ایران همچنان باعظمت است.

رئیس هیئت‌ مؤسس و هیئت‌ امنای دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به ۶۰ شهید مدافع حرم که از اعضای خانواده دانشگاه آزاد اسلامی هستند، این شهدا را رویش‌های انقلاب اسلامی دانست.

ولایتی در ادامه به نقش کتاب و موضوع تمدن نوین اسلامی اشاره کرد و افزود: نتیجه به‌ بار نشستن هر تمدنی از جمله تمدن اسلامی تألیف کتاب بود؛ در مسیر تمدن اسلامی عصر ترجمه و سپس عصر تألیف وجود دارد که در تاریخ بی‌نظیر است. در حال حاضر حوزه‌های علمیه در زمینه تألیف کتاب، مؤثر و مثمرثمر و پربار هستند، اما آنچه که بنده از سال ۴۳ تاکنون در دانشگاه مشاهده کرده‌ام این است که در گذشته وضعیت تألیف کتاب نسبت به مقطع کنونی بهتر بود.

رئیس هیئت‌ مؤسس و هیئت‌ امنای دانشگاه آزاد اسلامی با انتقاد از توجه زیاد به کتب ترجمه‌ای با وجود ظرفیت‌های بسیار در بین دانشمندان کشور گفت: متأسفانه امروزه در کشور نگاه به کتب ترجمه‌ای دارند و به‌واسطه اینکه معیار‌های هیئت‌ ممیزه دانشگاه‌ها ناقص است، تألیف کتب با کاهش روبه‌رو است.
 
ولایتی با اشاره به این نکته که استادان دانشگاه باید تألیف داشته باشند درحالی‌ که ارزش تألیف کم شده است، گفت: شرایط بومی ایران با کشور‌های دیگر متفاوت است. به‌عنوان مثال در حوزه پزشکی محیط بهداشتی ایران با محیط بهداشتی کشور‌هایی همچون فرانسه، انگلیس و ... تفاوت دارد؛ در علوم انسانی نیز همین‌گونه است.
وی با بیان اینکه در علوم انسانی نیز دانشجویان و دانشگاهیان روی به کتب ترجمه‌ای آورده‌اند، خاطرنشان کرد: فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌های ما از علوم انسانی اسلامی که به‌مراتب از علوم انسانی غربی‌ها جلوتر است، به‌دلیل توجه به کتب غربی بی‌اطلاع هستند.
 
رئیس هیئت‌ مؤسس و هیئت‌ امنای دانشگاه آزاد اسلامی با ضروری خواندن افزایش امتیاز تألیف کتاب نزد هیئت‌ ممیزه اظهار کرد: از کتاب‌های موجود است که می‌توان به بزرگی تمدن اسلامی پی برد؛ به‌تعبیر دیگر نشانه تمدن‌سازی، تألیف کتاب است.
 
ولایتی با بیان اینکه نمودار تمدن هر قوم از تألیفات و آثاری مشخص می‌شود که از آن‌ها به جا مانده است، افزود: تمدن، سرزمینی نیست، بلکه جهانی است و هر مقطع تاریخی از جایی سر برمی‌آورد.

وی ادامه داد: اگر معیار‌های رشد استادان براساس مقالات ISI باشد، در عصر ترجمه تمدن نوین اسلامی افت خواهیم کرد.
 
رئیس هیئت‌ مؤسس و هیئت‌ امنای دانشگاه آزاد اسلامی در پایان با اشاره به نقش و جایگاه دانشگاه آزاد اسلامی در سپهر علمی کشور گفت: امیدواریم دانشگاه آزاد اسلامی با ظرفیت عظیمی که دارد، در حوزه کتاب‌های تألیفی پیشرو و پیشگام باشد.
 
انتهای پیام
captcha