خانه تاریخی نیکدل؛ شکوه معماری ایرانی در قلب تپنده تبریز
کد خبر: 3800402
تاریخ انتشار : ۱۱ فروردين ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۸

خانه تاریخی نیکدل؛ شکوه معماری ایرانی در قلب تپنده تبریز

گروه اجتماعی- اگر تا به حال به تبریز سفر نکرده‌اید، و یا اهل تبریز هستید و دلتان هوای دیدن خانه تاریخی و موزه دارد، کافی است در بافت مرکزی شهر قدم بگذارید و ساعتی را آنجا بگذرانید.

خانه تاریخی نیکدل؛ شکوه معماری ایرانی در قلب تپنده تبریزبه گزارش ایکنا از آذربایجان‌شرقی، اگر تا به حال به تبریز سفر نکرده‌اید، و یا اهل تبریز هستید و دلتان هوای دیدن خانه تاریخی و موزه دارد، کافی است در بافت مرکزی شهر قدم بگذارید و ساعتی را آنجا بگذرانید. خیابان مقصودیه تبریز یکی از قدیمی‌ترین خیابان‌های تبریز است که در دل شهر جای دارد.

از طرفی عمارت زیبای ساعت در پیش چشمانتان هست و اگر امتداد ساعت را مستقیم طی کنید و از مقابل خانه تاریخی حیدرزاده عبور کنید مجسمه‌ای با اسب و یک مرد که المانی از تبریز قدیم و شغل منسوخ شده آب رسانی در مقابل چشمانتان خود نمایی می‌کند. کافی است مقابل همین مجسمه زیبا بایستید تا از بالای دیوارهایی کوتاه خانه نیکدل را ببینید.

خانه نیکدل یکی از زیباترین خانه‌های تاریخی تبریز است که طاق‌های قوسی، پنجره‌های ارسی و حوض زیبا و درخت‌های کهن دور حوض شما را مجاب می‌کند تا دقایقی چشمانتان را به دیدن این زیبایی بسپارید.

این خانه تاریخی که قدمت آن به دوران قاجار بازمی‌گردد؛ در سال ۱۳۹۱ توسط شهرداری تبریز خریداری شد تا یکی از ۴۰۰ خانه تاریخی تبریز حفظ و احیا شود.

همچون سایر خانه‌های تاریخی متعلق به دوران قاجار تبریز حیاط اندورنی و بیرونی؛ تنبی، اتاق مهمان و طاق‌های قوسی و شیشه‌های رنگی دارد تا وقتی نور سپید از قلب شیشه رد می‌شود به هزار رنگ الوان تبدیل شود و زیبایی و شکوه زندگی ایرانی را برایتان نمایان کند.

این خانه تاریخی در سال ۱۳۶۷ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است و شهرداری تبریز پس از خریداری‌اش در پی مرمت استحکام بخشی و تزئین آن بود.

این خانه تاریخی متعلق به سالار قلی خان قره باغی بوده است که به روایتی گفته می‌شود قسمت اندرونی بنا از قبل وجود داشته و بر اساس معماری آن می‌توان گفت که به دوران زندیه تعلق دارد، اما قسمت شاه نشین و بیرونی بنا به دوران قاجاری برمی‌گردد.

ستارخان دورانی در این خانه زندگی می‌کرده و مسئولیت اسب‌ها را برعهده داشته است و پس از مدتی با دختر سالار قلی خان ازدواج می‌کند و داماد آن خانه می‌شود.

این نقاشی‌های دیواری که گمانه زنی می‌شود پس از ساخت بنا کشیده شده است توسط سه روس که در تبریز زندگی می‌کردند کشیده شده است و تصویر سالارقلی خان مالک خانه نیز آنجا وجود دارد.

گویا این روس‌ها با حضور در خانه‌های بزرگ و اشرافی تبریز قصد جاسوسی از این شهر به بلاد روس را داشته‌اند و به بهانه علاقه به معماری خانه‌های ایرانی وارد آن خانه شده‌اند.

این خانه بعدها توسط خانواده برادران خریداری شده است و دکتر برادران پزشک نامی کودکان در تبریز در این خانه زاده و پرورش یافته است.

این خانه پس از خانواده برادران توسط سید ابراهیم چرخچی (داماد مشیر دفتر مسئول اداره مالیه آذربایجان) که خانواده‌ای صاحب نام در تبریز بوده‌اند خریداری می شود و خانواده چرخچی بعدها به نام نیکدل تغییر نام می دهند.

انتهای پیام

captcha