ضروری است ساختار بخش تولید برای رونق تغییر کند
کد خبر: 3805264
تاریخ انتشار : ۳۱ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۸:۱۱
رییس اتاق بازرگانی ایران:

ضروری است ساختار بخش تولید برای رونق تغییر کند

گروه سیاست و اقتصاد - رییس اتاق بازرگانی ایران گفت: زمانی که در کشور تمام برنامه‌ریزی‌ها به سمتی باشد که سیستم انگیزشی و پاداش‌دهی به کارهای واسطه‌گری مالی و دلالی مربوط شود، چگونه تولید رونق صورت می‌گیرد؟ اگر به تغییر ساختار در بخش تولید توجه نکنیم، با تزریق منابع، تولید رونق نخواهد یافت.

ضروری است ساختار بخش تولید برای رونق تغییر کندبه گزارش ایکنا از خراسان رضوی، غلامحسین شافعی امروز در شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی در اتاق بازرگانی استان، اظهار کرد: شکرانه بارش‌های اخیر کشور باید در جهت کمک به افرادی که لطمه دیدند، جبران شود و این شکرانه کمک به آسیب‌دیدگان است. استان خراسان رضوی نیز بسیار کمک کرده و اقلام به موقع ارسال شده اما ایرانیان در تمام حوادث طبیعی برای کمک آماده هستند.
 
وی افزود: بعد از مدتی که شعله آتش کم شد، تنهایی آسیب‌دیدگان شروع می‌شود. اکنون از نظر مواد غذایی، پوشاک و وسایل کمک می‌کنند اما بعد از اینکه زمان می‌گذرد، آسیب‌دیدگان تازه به دردهای عمیق خود می‌رسند. از فعالان اقتصادی تقاضا داریم که کمک‌های نقدی در خراسان را قطع کرده و به کمک غیر نقدی تبدیل کنند. ساخت مکان‌‎های عمومی نیز در برنامه کار ما قرار دارد. در اتاق ایران جلسه‌‎ای داشتیم که رقم 50 میلیارد تومان را جمع‌آوری کردیم، امیدواریم خراسان نیز به سمتی برود که از نظر عدد در کل کشور دیده شود. باید به سمت کارهای اساسی و زیربنایی نیز رفت.
 
شافعی با بیان اینکه امسال با نام رونق تولید نامگذاری شده و ما باید یک بار ۵ یا 10 درصد از سخن رهبری را محقق کنیم، عنوان کرد: ما نگران هستیم که در نهایت شعار رونق تولید با شیوه‌های معمول و مرسوم، نتیجه‌ای جز اتلاف منابع نداشته باشد. اکنون بدون مطالعه و بررسی کارشناسی شروع به جمع‌آوری منابع کردیم تا به واحدهای تولیدی تزریق کنیم.
 
رییس اتاق بازرگانی ایران ادامه داد: زمانی که در کشور تمام برنامه‌ریزی‌ها به سمتی باشد که سیستم انگیزشی و پاداش‌دهی به کارهای واسطه‌گری مالی و دلالی مربوط شود، چگونه تولید رونق صورت می‌گیرد؟ اگر به تغییر ساختار در بخش تولید توجه نکنیم، با تزریق منابع، تولید رونق نخواهد یافت. آیا این امکان وجود دارد که سودآوری کارهای غیر مولد در کشور بدون ریسک و چندین برابر تولید باشد و بعد از رونق تولید صحبت کنیم؟ باید در مجلس و دولت فکر اساسی کرد. با این ساختار معیوب، تولید، رونق نخواهد یافت و این کارها منابعی از بانک‌ها خواهند گرفت، رونق پنج روزه ایجاد خواهد شد و همه چیز به حالت ثابت بازخواهد گشت.
 
وی بیان کرد: ابتکار تازه‌‎ای که در سایر استان‌ها نبوده و در شورای گفت‌وگوی استان رخ خواهد داد، این است که در شهرستان‌های استان نیز شوراهای گفت‌وگو دایر شود.
 
شافعی با اشاره به اینکه مهم‌ترین فاکتور برای رونق تولید، توجه به فضای کسب و کار فعالان اقتصادی است، تصریح کرد: مجلس قانون خوبی تصویب کرده اما از یک طرف وزارت اقتصاد مقررات‌زدایی می‌کند و از طرف دیگر در مجلس مقررات تازه تصویب می‌شود که به کسب و کار ما آسیب می‌زند. مجلس به ویژه رئیس مجلس کمک زیادی می‌کند اما ما با مسائل و مشکلاتی مواجه هستیم که با نمایندگان نیز مطرح کردیم و آن قوانین متناقض در کشور است که برای انجام یک فعل واحد، دو  قانون متفاوت داریم.
 
ما مقصر عملکرد بد در زمینه اقتصاد هستیم
در ادامه علیرضا رزم‎حسینی، استاندار خراسان رضوی، اظهار کرد: سال گذشته شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی به همت استاندار سابق و رئیس اتاق ایران، رتبه برتر کشور شد. امیدوارم امسال نیز این امکان فراهم شود تا این جایگاه را حفظ کنند و نوآوری‌ها و طرح‌های جدیدی در راه نجات وضعیت جاری در سطح ملی داشته باشند.
 
وی در خصوص نگاه مقام معظم رهبری در حوزه اقتصاد با اشاره به دیدار خود با ایشان، گفت: قبل از این جلسه گزارش کوتاهی در حد ۱۰ صفحه محضر ایشان ارائه کردم که متفاوت از گزارشات دولتی گذشته بود و ارکان حکومت استان آن را امضا کرده بودند. در این گزارش برنامه‌های خود را در استان مطرح کردیم. اولین برنامه بحث اقتصادی بود. در مثلث توسعه اقتصادی و فرهنگی، ارکان حکومت همراه و همدل شدند، ما نیز بر معیشت مردم و الگوی اقتصاد مقاومتی متمرکز شدیم و آن را به سطح استان تعمیم می‌دهیم. در خصوص مناطق ۱۲گانه گزارش داده و بیان کردیم که تا این مدت ۵۳ شرکت مهم، بخش‌های مختلفی از استان را بر عهده گرفتند و ما در حال اجرای الگوی موفق قلعه‌گنج هستیم.
 
رزم‌حسینی افزود: بحث دیگر حاشیه شهر بود که نزدیک 10 هزار واحد مسکونی را در همان بافت قدیم الگوسازی کردیم. بحث دیگر آسیب‌های اجتماعی استان است که ظرف سه ماه آینده ۶۶ دفتر تسهیلگری در حاشیه شهر مشهد به صورت هفته‌ای دو یا سه دفتر راه‌اندازی خواهد شد که اکنون کار آن آغاز شده است. بحث بعدی در خصوص مساله آب استان است. ما این برنامه‌ها را تقدیم مقام معظم رهبری کردیم.
 
استاندار خراسان رضوی ادامه داد: در جلسه‌ای که خدمت مقام معظم رهبری رسیدیم، ایشان به چند مطلب کلیدی اشاره کرده و فرمودند که به بخش خصوصی علاقه‌مند هستند. نگاه مقام معظم رهبری به اقتصاد و بخش خصوصی اینگونه است که کارآفرینی را عبادت می‌دانند و از نظر ایشان کارآفرینان عابدین هستند. از نظر ایشان فعالیت اقتصادی کار بسیار بزرگی است. در خصوص مثلث اقتصادی نیز فرمودند که مجاهدان اقتصادی با این قاعده که تعیین کردید، باید با سایر اضلاع همکاری کرده و آن‌ها را تقویت کنند تا بخش خصوصی در استان تقویت شود.
 
وی بیان کرد: سپرده‌های بانکی استان مبلغ قابل توجهی است که شاید حدود یک چهارم بودجه کل کشور باشد. این وضعیت را برای مقام معظم رهبری تصریح کرده و از ایشان سوال کردم که استاندار خراسان باید استاندار ۹۰ هزار میلیارد تومان سپرده بانکی یا استاندار ۶۰۰ هزار میلیارد تومان بودجه عمرانی سال 97 باشد؟ ایشان فرمودند اگر بتوانید 90 هزار میلیارد تومان مدیریت منابع کنید و بخش خصوصی وارد کار شود، استاندار 90 هزار میلیارد اولی‌تر از رقم دولتی است.
 
رزم‎حسینی اضافه کرد: نگاه مقام معظم رهبری نسبت به اقتصاد و فعالان اقتصادی اینگونه است و اگر ما بد عمل کردیم و بروکراسی اداری آن‌ها را خسته و تحقیر می‌کند، مقصر ما هستیم که باید بخش دولتی، قوانین مجلس و یا دستگاه قضای خود را اصلاح کنیم وگرنه نگاه مقام معظم رهبری نسبت به اقتصاد، سرمایه‌گذار و تولیدکننده نگاه درخشانی است که این نگاه را به عنوان عابدین مطرح کردند. ایشان در خصوص آستان قدس نیز در حکم آقای مروی بیان کرده‌اند که باید با مدیران دولتی همکاری کنند.
 
استاندار خراسان رضوی با بیان اینکه در بحث رونق تولید من منتظر نمی‌مانم که در تهران انقلاب و حرکت جدیدی ایجاد شود و من چندان امیدوار نیستم که این کار صورت گیرد، عنوان کرد: آنچه در حال حاضر می‌توانیم انجام دهیم، نهاد مردمی اقتصاد مقاومتی است که امشب کار آن را آغاز می‌کنیم. در این نهاد دبیری را معرفی خواهیم کرد و مسئولیت مکان آن را نیز اتاق برعهده گرفته است. نقش این نهاد این است که چالش‌های پیش رو را با مدیریت واحد و با همکاری ما کاهش دهد. اراده کردیم که در خراسان همه با هم در حد توان موانع تولید را رفع کنیم و مطمئن هستم که بخش قابل توجهی از این چالش‌ها را می‌توانیم حل کنیم.
 
وی خاطرنشان کرد: ما به عنوان فعالان بخش خصوصی نباید فراموش کنیم که دولت در چه شرایطی کشور را تحویل گرفت. رشد اقتصادی 6.9- بود که ظرف سه سال آن را افزایش داد و ما رشد اقتصادی مثبت داشتیم.  رشیدیان با بحران‌های موسسات اعتباری روبه‌رو شدند که هر دولتی را می‌‎تواند ساقط کند. اولین جلسه‌ای که ما در دولت یازدهم با رییس‌جمهور داشتیم به ابتکار رشیدیان بود. قدرشناسی از خدمتگزاران باید فرهنگ باشد. استانداری ۵ سال در استان با این بحران‌های مالی روبه‌رو بود که منجر شد، دولت ۳۶ هزار میلیارد تومان از بیت‌المال هزینه کند تا مشکلات امنیتی ایحاد نشود. این کار بسیار بزرگی است.
 
انتهای پیام
captcha