نگاهی به برنامه‌های یادروز سعدی/ از گلباران آرامگاه تا دلجویی هنرمندان از سیل‌زدگان
کد خبر: 3805489
تاریخ انتشار : ۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۱:۰۵

نگاهی به برنامه‌های یادروز سعدی/ از گلباران آرامگاه تا دلجویی هنرمندان از سیل‌زدگان

گروه فرهنگی ــ همزمان با فرارسیدن یادروز سعدی، برنامه‌های متنوع فرهنگی ـ هنری از صبح دیروز، اول اردیبهشت‌ماه در شیراز، زادگاه شیخ اجل آغاز شده و همچنان در حال برگزاری است.

به گزارش ایكنا از فارس، مراسم یادروز سعدی از صبح دیروز، اول اردیبهشت‌ماه با گلباران مزار شیخ اجل با حضور گسترده هنرمندان، ادیبان و فرهنگوران از نقاط مختلف كشورمان آغاز شد.
صابر سهرابی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس در حاشیه این مراسم گفت: در روز بزرگداشت معلم والای فرهنگ و ادب پارسی، شیخ اجل، سعدی شیرازی، اصحاب فرهنگ و هنر پارس، با حضور بر گرد مزار آن ادیب و حکیم پارسی‌گو، باردیگر به مقام شامخ فرهنگ و ادب ایران زمین و بزرگ معلم آن ادای احترام کردند.
وی ادامه داد: گلباران مزار سعدی که در این روز صورت گرفت، نمادی از احترام جهانیان نسبت به این بزرگ نویسنده ایرانی است که مردمان در گذر قرن‌ها، ادب، معرفت، حکمت و اندیشه را از گلستان و بوستانش چیده‌اند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس افزود: هنرمندان و فرهنگ وران پارسی که پس از سیل نوروزی امسال در شهرک سعدی، به پویش مردمی کمک به سیل‌زدگان شهرک سعدی پیوسته بودند، در روز سعدی با حضور و دیدار از برخی منازل آسیب دیده سیل، با اهالی سعدی نشین ابراز همدردی کردند.
در ادامه این آیین، مسئولان، فرهنگ‌وران، هنرمندان و خبرنگاران به دیدار برخی از شهروندان سیل‌زده سعدی نشین رفتند و سپس كمك‌های مردمی میان آنان توزیع شد.
مراسم یادروز سعدی نیز از ساعت 20 شب گذشته در جوار آرامگاه شیخ اجل آغاز شد كه در آن وزیر علوم، استاندار فارس و نماینده رهبر معظم انقلاب در استان فارس به سخنرانی پرداختند و سپس گروه‌های هنری برنامه‌های خود را اجرا كردند.
ادامه مراسم یادروز سعدی، از ساعت 9 صبح امروز نیز با اجرای نشست‌های علمی در محل كتابخانه اسناد ملی فارس آغاز شده است و تا عصر امروز ادامه خواهد داشت كه در آن اندیشمندانی از نقاط مختلف كشورمان به ایراد سخن درباره آثار سعدی می‌پردازند.
اساتیدی چون اصغر دادبه، نصرالله پورجوادی، جعفر مؤید شیرازی، ابراهیم انصاری لاری، حسن ذوالفقاری، زیبا اشراقی، حسین کرمی، محمدرضا خالصی و منصور پایمرد، پیرامون زندگی و آثار سعدی سخنرانی خواهند کرد.
همچنین برگزاری نمایشگاه عکس و سند سعدیه، چاپ و انتشار کارت‌های غزل و حکایت و دوفصلنامه سعدی‌شناسی، گلباران آرامگاه سعدی، غزل‌خوانی و حکایت‌خوانی نقالان سعدی، خوشنویسی در آرامگاه سعدی، بازدید رایگان در دوم اردیبهشت‌ماه از سعدیه، اجرای سرود ویژه سعدی، مسابقه گلستان‌خوانی دانش‌آموزان از دیگر برنامه‌های جنبی یادروز سعدی است.
انتهای پیام

captcha