اعلام پایان مهلت معافیت نفتی؛ تلاش برای تشدید فشارها با هدف شورش از درون و تغییر رفتار ایران
کد خبر: 3805999
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۰۷:۵۶
غلامرضا کریمی بیان کرد:

اعلام پایان مهلت معافیت نفتی؛ تلاش برای تشدید فشارها با هدف شورش از درون و تغییر رفتار ایران

گروه سیاسی ــ کارشناس مسائل سیاسی هدف آمریکا از تشدید فشارها علیه ایران از جمله اعلام پایان مهلت معافیت نفتی را تغییر رفتار ایران خواند و گفت: البته در عمل امکان به صفر رسیدن فروش نفت وجود ندارد، اما محدودیت‌های مالی شدیدی علیه ایران اعمال می‌شود و هدف آن‌ها این است که به مردم فشار بیاورند تا به زعم آمریکایی‌ها شورش و التهاب از درون رقم بخورد.

غلامرضا کریمی، عضو هیئت علمی دانشگاه خوارزمی و کارشناس مسائل سیاسی، در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا درباره اهداف آمریکا از اعلام پایان مهلت معافیت نفتی برخی خریداران نفت ایران با فاصله‌ای اندک از تروریستی معرفی کردن سپاه گفت: در طول چهار دهه گذشته همواره آمریکایی‌ها به دنبال تغییر رفتار جمهوری اسلامی یا تغییر نظام بودند، ولی عملاً موفق به تحقق هیچ یک از این دو نشدند.

تشدید فشارها؛ جمع‌بندی دولت ترامپ در موضوع ایران

وی افزود: دولت ترامپ در موضوع ایران به این جمع‌بندی رسیده که حجم فشارها علیه ایران را به شدت افزایش دهد و در همین راستا ابتدا از برجام خارج شد و پس از آن اعلام کرد که تمام تلاش خود را انجام می‌دهد تا بتواند بیشترین فشار را بر روی ایران اعمال کند و تروریستی اعلام کردن سپاه، اعمال تحریم‌های شدید اقتصادی و تمدید نکردن معافیت‌های نفتی از جمله این فشارهاست. آمریکایی‌ها از این کار به دنبال محدود کردن منایع مالی و اقتصادی ایران هستند و انتظار آنها از برداشتن معافیت‌های خرید نفت ایران برای برخی کشورها این است که فروش نفت به صفر برسد.

کریمی با بیان اینکه در عمل چنین اتفاقی امکان‌پذیر نیست، گفت: به دلیل فشاری که آمریکایی‌ها وارد خواهند کرد محدودیت‌های مالی شدیدی علیه ایران اعمال می‌شود و در این تردیدی نیست و هدف آن‌ها هم این است که به مردم ایران فشار بیاورند تا مردم ایران به زعم آن‌ها دست به شورش بزنند و در جهت برهم زدن نظم و امنیت کشور عمل کنند.

300 کارشناس تحریم ایران در وزارت خزانه‌داری آمریکا 

قائم‌مقام وزیر آموزش و پرورش در امور بین‌الملل اظهار کرد: ایران از طرفی هیچ‌گاه به دنبال درگیری و تشدید تنش نبوده و آمریکایی‌ها هم اعلام کرده‌اند که مقابله نظامی با ایران اولویت آن‌ها نیست. لذا در این وضعیت کشور باید دوره سختی را تجربه کند چون تحریم‌های آمریکا در این مرحله بسیار هوشمند است و تمامی مسیرهایی که برای دور زدن تحریم‌ها در طی سال‌های 89 تا 92 پیگیری شده، اکنون از سوی آمریکایی‌ها شناسایی شده است.

وی ابراز کرد: اگر در آن مقطع زمانی 30 تا 35 نفر در وزارت خزانه‌داری آمریکا بر روی تحریم‌های ضد ایرانی کار می‌کردند، اکنون حدود 300 نفر کارشناس ویژه تحریم‌ها در وزارت خزانه‌داری آمریکا بر روی مسیرهای تشدید تحریم‌ها علیه ایران فعالیت می‌کنند و حتی در برخی کشورهای همسایه هم مستقر شده‌اند که نه تنها روند فعالیت شرکت‌های همکار با ایران را شناسایی کنند، بلکه افرادی را که با ایران مراوده مالی و تجاری دارند نیز شناسایی کنند تا مراودات مالی و تجاری با ایران به حداقل ممکن برسد.

کریمی تأکید کرد: طبیعی است که به دلیل تسلط اقتصادی آمریکا بر فرایندهای مالی و تجاری جهان دارد محدودیت‌ها علیه ایران شدت خواهد گرفت و از آنجا که سایر کشورها از جمله کشورهای اروپایی، چین، روسیه و متحدان ایران مراودات گسترده مالی با آمریکا دارند نمی‌توانند همکاری گسترده‌ای با ایران انجام دهند و این بر میزان فشارها بر ایران می‌افزاید.

عضو هیئت علمی دانشگاه خوارزمی بیان کرد: در این مقطع زمانی ایران باید تمام تلاش خود را انجام دهد که نهایت انسجام و هماهنگی میان نهادهای دولتی وجود داشته باشد و دوگانگی و تشتت آرا در حاکمیت مشاهده نشود. در واقع تمام تلاش دولت و نظام باید بر این محور باشد که تمامی اقشار جامعه حول محور ایرانیت و اسلامیت از موجودیت و هویت ایران اسلامی دفاع کنند و همان‌گونه که در جریان سیل‌های اخیر مشخص شد که مردم به همدیگر و نظام اعتماد دارند در جریان تحریم‌ها نیز انتظار می‌رود که ایران با تکیه بر اعتماد مردم به نظام به سلامت از این بحران سخت گذر کند.

وی یادآور شد: تصور آمریکایی‌ها این است که ایران به سرعت در مقابل این فشارها و تحریم‌ها مستأصل می‌شود و تغییر رفتار می‌دهد، اما تجربه ثابت کرده که ایران در مقابل این‌گونه فشارها تغییر رفتار جدی نخواهد داد. لذا شاهد یک دوره تصادم و تضاد شدید بین ایران و آمریکا خواهیم بود که حداقل تا پایان دوره ترامپ ادامه خواهد یافت.

ضرورت‌های اساسی در مقابله مؤثر با تحریم‌ها

کریمی درباره راهکارهای مقابله با این تحریم‌ها و فشارها در فضای داخلی و چگونگی حفظ انسجام و همبستگی درونی گفت: انسجام در بدنه سیاسی کشور و اعتمادسازی بین مردم و حاکمیت دو ضرورت اساسی در این شرایط است. باید به سرعت اختلافات و تنش‌های قبلی میان جریانات سیاسی کاهش پیدا کند و وفاق ملی به وجود بیاید. البته مردم به خوبی متوجه سختی و شدت فشارها و تحریم‌های آمریکایی‌ها شده‌اند و این اولین بار نیست که در مقابل این فشارها قرار بگیرند، اما بسیار مهم است که بسیاری از تضادها در درون حاکمیت کنار برود و آن انسجام و همبستگی تقویت شود تا بتوان در مقابل این فشارهای گسترده آمریکا مقاومت کرد.

عضو هیئت علمی دانشگاه خوارزمی اظهار کرد: طبیعی است که ایران این فشارها را از سر خواهد گذراند و این مستلزم زمان است. شرایط امروز به گونه‌ای نیست که بتوان وارد مذاکره با ترامپ شد و حتماً تحولات شش ماه و یک سال آینده مسیرهای جدیدی را برای ایران باز می‌کند که از این وضعیت به ظاهر به بن‌بست رسیده به سرعت خارج شود و تصور آمریکایی‌ها مبنی بر تغییر رفتار یا ساختار نظام تعبیر نخواهد شد.

انتهای پیام

انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳۹۸/۰۲/۰۴ - ۲۰:۵۶
0
0
ما آماده ایم... آقایون اصلاح طلب و اصولگرا آقازاده هاو بستگانشونو از کشورهای اروپایی خوش آب و هوای اتریش،سوئیس و آلمان و…و ایالت های امریکا و کانادا سریعا برگردونن ،هرچه قدر در جبهه علم و دانش به هزینه و رنج جوانان مظلوم ، محروم،بیکار و مجرد کشور، تحصیل کردن و با این و اون خوش گذروندن دیگه کافیه، می بایستی خط مقدم جبهه ها رو پر کنند.
captcha