گرامیداشت «طبیب روحانی» در شیراز
کد خبر: 3807262
تاریخ انتشار : ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۰۹:۵۱

گرامیداشت «طبیب روحانی» در شیراز

گروه معارف ــ دهمین سالگرد ارتحال مرحوم آیت‌الله بهجت با عنوان «طبیب روحانی» با سخنرانی فرزند آن عالم ربانی در شیراز برگزار شد.

به گزارش ایكنا از فارس، دهمین سالگرد ارتحال مرحوم آیت‌الله بهجت با عنوان «طبیب روحانی» به‌همت شورای سیاستگذاری سلامت استان فارس عصر دیروز، 8 اردیبهشت‌ماه در محل دانشكده پزشكی شیراز برگزار شد.
حجت‌الاسلام علی بهجت، فرزند آن عالم ربانی در این مراسم با بیان اینکه رشد انسان را به علم و علم‌آموزی می‌دانیم، گفت: همچنین اعلم را بالاتر از غیر اعلم می‌دانیم؛ چراکه علم در مجامع روایی ارزش بالایی دارد.
وی به اهمیت علم در مجامع روایی تأکید کرد و افزود: آیا این روایات که در امتیاز عالم است پیرامون همه انسان‌ها و علوم است، انسانی که علم بدون معرفت داشته باشد علم او دنیایی خواهد بود، درک علم برای برخی انسان‌ها مشکل است.
فرزند آیت‌الله بهجت، اهداف علم‌آموزی را مورد توجه قرار داد و گفت: هدف علمی که اداره زندگی دنیا است به آخرت نخواهد رسید، علمی که برای دنیا باشد در دنیا می‌ماند و با دنیا نیز پایان می‌یابد، علمی که امتیاز بالایی برای آن قائل هستند باید چه نوع علمی باشد، باید فوق تمام این امور باشد.
وی بیان كرد: در برخی روایات وجود دارد که اگر می‌خواهیم علم را بیاموزیم، صرف درس خواندن نیست، بلکه باید به‌دنبال عبودیت رفت، به نوعی اگر عبودیت را بالا ببریم علم نیز به خودی خود بالا می‌رود.
 بهجت بيان کرد: برای انسان چیزهایی تعریف شده که از علوم به معرفت و از معرفت به مبدا برسد، انسان در برخی جهات همانند حیوان است اما انسان تعقل دارد و در واقع سیر به‌سوی الی الله دارد.
وی اظهار كرد: خداوند همه زمینه‌ها را برای رشد انسان مهیا کرده است اما باید در کنار آن نیز ریاضت کشید و خلوص داشت تا بتوان به این راه دست پیدا کنید، تلاش راه رسیدن به درجات بالا است.
فرزند آیت‌الله بهجت، یکی از آزمایش‌هایی که خداوند با آن انسان را می‌آزماید کمک به دیگران را برشمرد و گفت: آیا در این زمینه کار کرده‌ایم، چه تعداد در جنوب کشور انسان گرسنه وجود دارد؟ از این رو کمک به دیگران یک آزمایش الهی است که انسان را در صورت قبولی به درجات رفیع می‌رساند.
وی با بیان اینکه انسان باید در تلاش باشد تا به حرکت سیر الی‌الله برسد، گفت: اگر انسان در فعالیت‌های خود سیر به الی الله را نداشته باشد علم آن دنیوی خواهد شد و در دنیا نیز باقی خواهد ماند، بنابراین انسان باید در مسیر الی‌الله حرکت کند.
این مدرس حوزه و دانشگاه، حق را در آخرت میزان دانست و افزود: انسان‌ها در مرحله نخست باید توحید را بشناسند و شرک به خداوند نداشته باشند.
کامران باقری‌لنکرانی، دبیر این همایش نیز در این رابطه گفت:‌ امسال دهمین سال ارتحال ملکوتی آیت‌الله‌العظمی بهجت است و در سومین حرم اهل بیت(ع)، شیراز عزیز این توفیق را داشتیم که هر سال در این ایام همایشی با عنوان طبیب روحانی برگزار کنیم.
رئیس مرکز سیاست‌گذاری سلامت استان فارس گفت: این مراسم که به‌عنوان طبیب روحانی برگزار می‌شود در واقع یادآوری این نکته است که آن مرد بزرگ، عمری مانند یک طبیب برای درمان آلام روحی مردم تلاش کردند.
وی ادامه داد: در حدود یک‌صد سالی که از عمر با برکت ایشان در این جهان گذشت، دستگیر بسیاری از انسان‌ها در مسیر رشد و تعالی بودند؛ لذا ما نیز در سال‌هایی که از ارتحال ایشان می‌گذرد با یادآوری خاطره و با تمسک به روحشان سعی می‌کنیم که این مسیر را ادامه دهیم.
لنکرانی با تصریح اینکه یکی از اهداف برگزاری همایش طبیب روحانی، زنده نگه داشتن یاد و نام آیت‌الله‌العظمی بهجت است، گفت: همواره در این سال‌ها تلاش کرده‌ایم که با بیان سیره عملی آن مرحوم در مسیر سیر و سلوک الهی، این نکته را یادآوری کنیم که برای سالک حق، کناره‌گیری، مسیر درستی نیست.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز اضافه کرد: مسیری که مرحوم آیت‌الله‌العظمی بهجت طی کردند، همان مسیر زندگی در بین مردم و زندگی عادی در کنار همه مشقات و سختی‌ها بود و در عین حال مسیری بالنده را با توجه به ذات اقدس الهی طی کرد.
لنکرانی یادآور شد: برخی فکر می‌کنند که تقرب الهی با کناره‌گیری از خلق و زندگی عادی امکان‌پذیر است حال آنکه آیت‌الله بهجت با سیره عملی خود نشان دادند که در عین گریزانی از شهرت، می‌توان در همه صحنه‌ها حضور داشت و تاثیرگذار بود و مسیر تقرب را هم طی کرد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز اضافه کرد: مرحوم آیت‌الله العظمی بهجت در دوران مبارزات انقلابی، همواره همراه امام(ره) و بعد از ارتحال امام نیز یکی از مویدان رهبر عزیزمان بودند؛ این موضوع درس بزرگی برای همه ما است که مسیر تقرب الهی، از مسیر انقلاب اسلامی جدا نیست.
انتهای پیام

captcha