مبتلایان به سردرد چگونه روزه‌داری كنند
کد خبر: 3810954
تاریخ انتشار : ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۶:۰۵

مبتلایان به سردرد چگونه روزه‌داری كنند

گروه اجتماعی ـ سردرد یکی از بیماری‌های شایع در بین افراد به شمار می‌‌رود؛ گفته می‌‌شود که انواع سردردها با روزه‌داری، تشدید می‌شود اما مبتلایان به سردرد می‌‌توانند با رعایت اصولی روزه بگیرند.

به گزارش ایكنا از فارس، عاطفه كهنسال، کارشناس تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز امروز، 22 اردیبهشت‌ماه گفت: سردرد می‌ تواند علت‌‌های بسیاری داشته باشد، اما دلیل اصلی سردردهای مرتبط با روزه‌داری، ناشی از گرسنگی و افت فشارخون، از دست دادن آب بدن، خواب ناکافی و قطع مصرف موادی مانند کافئین و نیکوتین است که وابستگی ایجاد می‌‌کنند.
وی افزود: سردردهای میگرنی نیز در ماه مبارک رمضان تشدید می‌‌شود، چرا که در ماه رمضان علایمی مانند سردردهای عصبی، کاهش قند خون و کم آبی موجب افزایش اسیدهای چرب آزاد خون شده و این مواد به طور مستقیم اثر شدیدی روی آزادسازی عوامل ایجاد کننده میگرن دارد.
كهنسال ادامه داد: نوشیدن آب و مایعات کافی، مصرف سبزی‌‌ها در وعده سحری، قرار نگرفتن در معرض نور خورشید و در صورت اجبار استفاده از عینک و کلاه، انجام ندادن فعالیت ‌های شدید بدنی و ورزش در نور خورشید، ترک یا کاهش مصرف سیگار قبل از ماه رمضان و کم کردن مصرف قهوه و چای پررنگ قبل از این ماه، از جمله توصیه ‌ها برای کاهش سردرد در ماه مبارک رمضان است.
این کارشناس تغذیه بیان كرد: برخی از افراد مبتلا به میگرن در زمان گرسنگی دچار علائم شدید و سردردهای غیرقابل تحمل می‌‌شوند که در این موارد روزه‌داری توصیه نمی ‌شود، اما در صورت اصرار بر روزه گرفتن، این بیماران باید پیش از آغاز ماه مبارک رمضان با یک متخصص مغز و اعصاب و مشاور تغذیه مشورت کنند.
وی با بیان اینکه برخی افراد اقدام به حذف وعده سحری می‌کنند، اضافه کرد: مبتلایان به سردرد در صورت حذف شدن وعده سحری، نباید روزه بگیرند و چنانچه بدون سحری روزه بگیرند سردرد آنان به دلیل افت قند خون تشدید می‌شود؛ این سردردها در مواقع بعدازظهر افزایش بیشتری می ‌یابد.
این عضو دانشکده تغذیه و علوم غذایی گفت: وعده‌‌های غذایی مبتلایان به سردرد باید متنوع باشد؛ آنان باید از مصرف سریع و با عجله مواد غذایی پرهیز و افطار خود را با مایعات گرم شروع کنند، چرا که مصرف مایعات خنک موجب آغاز یا تشدید سردرد می ‌شود.
وی به مبتلایان به سردرد توصیه كرد كه مواد قندی را در وعده افطار به‌صورت تدریجی مصرف كنند و سپس ادامه داد: بهترین ماده قندی خرما است؛ چرا که قند را به تدریج افزایش می‌دهد.
انتهای پیام

captcha