شبکه نخبگانی فقه‌پژوهان کشور ایجاد شود
کد خبر: 3811555
تاریخ انتشار : ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۴:۰۴
رئیس دفتر تبلیغات حوزه:

شبکه نخبگانی فقه‌پژوهان کشور ایجاد شود

گروه حوزه‌های علمیه ــ رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم گفت: شبکه نخبگانی فقه‌پژوهان کشور باید در زیرمجموعه‌ای مانند پروژه ملی «مشق اجتهاد» ایجاد شود.

شبکه نخبگانی فقه‌پژوهان کشور ایجاد شودبه گزارش ایکنا، حجت‌الاسلام‌ والمسلمین احمد واعظی، روز سه‌شنبه، 24 اردیبهشت‌ماه، در دیدار مدیران پروژه ملی مشق اجتهاد با تمجید از برگزاری این طرح ملی، گفت: با توجه به تجربه‌های مشابهی که در معاونت پژوهش حوزه‌های علمیه و سایر مراکز پژوهشی دارم، باید اذعان کنم که یکی از دشوارترین کارها آموزش پژوهش به افراد ناآشنا با این امر و وادار کردن آن‌ها به نگارش مقاله است.
رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با اشاره به تنوع دروس ارائه‌شده در هر یک از کارگاه‌های مشق اجتهاد، بیان کرد: آموزش فشرده دروس متنوع و کاربردی به پژوهشگران، از برنامه‌ریزی دقیق مجریان و مسئولان طرح حکایت دارد.
واعظی با بیان تجربه‌های مشابه خود در آموزش روشمند پژوهش به طلاب و دانشجویان، تصریح کرد: «مشق اجتهاد» در سال اول برگزاری خود، جبهه علمی را با عضویت ده‌ها نخبه حوزوی از سراسر کشور تشکیل داده است که این افراد جمع نخبگانی بسیار خوبی به شمار می‌آیند و باید برای ادامه فعالیت پژوهشی آن‌ها برنامه‌ریزی کرد.
واعظی یکی از زمینه‌های مناسب برای ادامه مسیر پژوهش از سوی برگزیدگان مشق اجتهاد را مشارکت در انجام برنامه‌های پژوهشی دفتر تبلیغات اسلامی یا ارائه شبکه موضوعات هدفمند برای نگارش مقاله از سوی آن‌ها بیان و اظهار کرد: میز توسعه و توانمندسازی علوم اسلامی دفتر تبلیغات باید برنامه‌های پژوهشی برای ادامه مسیر این طلاب و درگیر شدن ایشان با موضوعات مهم فعلی در فقه‌پژوهی را طراحی کند تا با توانمند شدنِ این افراد، امکان استفاده از آن‌ها در مراکز مختلف پژوهشی مهیا شود.
در ابتدای این دیدار، حجت‌الاسلام والمسلمین آصف‌آگاه اشکوری با بیان اینکه پروژه «مشق اجتهاد» یکی از موفق‌ترین پروژه‌های میز توسعه و توانمندسازی علوم اسلامی بوده است، آن را حاصل تعامل سه‌جانبه و مطلوب میان مجریان، مؤسسه آموزش عالی حوزوی امام رضا(ع) در جایگاه مرکز هزینه و میز توسعه و توانمندسازی علوم اسلامی در جایگاه ناظرعالی توصیف کرد.
وی با بیان اینکه به لحاظ مالی نیز با جلب مشارکت مراکز فقهی، صرفه‌جویی بسیار خوبی شده است، گفت: در سال جدید به دنبال ادامه این پروژه در قالب چهار کارگاه عمومی در شهرهای دیگر کشور، برگزاری دوره پیشرفته برای استادان فقه و اعضای هیئت‌علمی مراکز فقهی و همچنین مجازی‌سازی دوره عمومی فقه‌پژوهی برای ماندگاری این پروژه و استفاده حداکثری دانش‌پژوهان از آن هستیم.
دبیر میز توسعه و توانمندسازی علوم اسلامی با بیان اینکه دوره پیشرفته «مشق اجتهاد»، که سازوکاری بسیار متفاوتی با دوره عمومی آن دارد، در حال طراحی از سوی میز و مجریان پروژه است، اظهار کرد: امیدواریم با هم‌افزایی میان بخش‌های مختلف دفتر تبلیغات اسلامی درباره پروژه «مشق اجتهاد»، این پروژه بتواند سهم مهمی در پر کردن خلأ پژوهش در عرصه علوم اسلامی داشته باشد.

انتهای پیام

captcha