احیای آموزش قرآن مکتب خانه‌ای در یزد/ مشکل از روش آموزشی است
کد خبر: 3814215
تاریخ انتشار : ۰۲ خرداد ۱۳۹۸ - ۲۱:۵۸

احیای آموزش قرآن مکتب خانه‌ای در یزد/ مشکل از روش آموزشی است

گروه فعالیت‌های قرآنی ــ مبدع روش آموزشی گفتارمحور قرآن با اشاره به احیای آموزش قرآن به روش مکتب خانه‌ای در یزد گفت: مشکل آموزش قرآن، از روش آموزشی است.

احیای آموزش قرآن مکتب خانه‌ای در یزد/ مشکل از روش آموزشی است

به گزارش خبرنگار ایکنا؛ همایش هجی‌خوانی و تدریس مکتب خانه‌ای عصر امروز، ۲ خرداد، به همت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی یزد در بخش کودک نمایشگاه قرآن برگزار شد.

مهدی فاضلی‌نژاد، مبدع روش آموزشی گفتارمحور قرآن، گفت: کودکان در سنین پایین می‌توانند به خوبی یاد بگیرند، بنابراین مشکل آموزش یادگیری قرآن مربوط به کودکان نیست، بلکه از روش‌ها و سبک‌های آموزشی است.

وی افزود: مکتب‌خانه‌ها از قدیم یکی از جایگاه‌های آموزش قرآن در کشورمان بوده اند و اغلب یک پیرمرد یا یک پیرزن قرآن را از روی عم جزء آموزش می‌دادند. شاگردان هر روز قرآن می‌خواندند و با تمرین و تکرار آیات به روش هجی کردن در محضر استاد، قرآن را یاد می‌گرفتند؛ بنابراین این روش آموزش قرآن کارآمدتر از روش‌های دیگر بود، به همین دلیل تلاش کردیم این روش را در یزد احیا کنیم.

فاضلی‌نژاد ادامه داد: اغلب خانواده‌ها معتقد بودند که باید کودکان خود را برای آموزش قرآن به مکتبخانه بفرستند که علاوه بر آموزش قرآن، با پاره‌ای از مباحث اخلاقی و عرفی منطبق بر دین و شرع مقدس نیز آشنا می‌شدند.

وی در ادامه بیان کرد: آموزش قرآن در مکتب خانه‌ها نیز همراه با آداب و رسومی بود و در مرحله نخست، کسی که تا سوره بینه قادر به روخوانی بود، جشن نخست را برایش می‌گرفتند و نقل و نبات روی سرش می‌پاشیدند و جشن دوم وقتی بود که فرد قادر به روخوانی عم جزء می‌شد و پس از آن باید می‌توانست سوره «یس» را بخواند و سپس کل قرآن را می‌خواند و استاد قرآن می‌شد و پس از آن اجازه آموزش به دیگران را می‌یافت.

احیای آموزش قرآن مکتب خانه‌ای در یزد/ مشکل از روش آموزشی است
فاضلی نژاد گفت: در حال حاضر آموزش قرآن به همین روش در کلاس‌های قرآن ادامه دارد و بر خلاف آموزش‌های حفظ محور، روش مکتبخانه ای، سماعی و بصری است و با تکرار، کودک کاملاً فرا می‌گیرد، همچنین در روش‌های امروزی به دلیل ملحقات فراوان، زمان آموزش طولانی‌تر از روش مکتبخانه‌ای است.

وی ادامه داد: یکی از اساتید آموزش قرآن، ملا فاطمه صغری جعفری بود که ۵۲ سال برای آموزش قرآن تلاش کرد و به بسیاری از افراد در منطقه زارچ یزد آموزش داد.

اصغر امیرنیا، مدیر کل تبلیغ و ترویج معاونت قرآن و عترت نیز در بخش دیگری از این مراسم با تأکید بر آموزش قرآن گفت: امیدوارم این آموزش‌های مؤثر قرآنی به نتیجه و عمل بینجامد و همگان بتوانند به صورت کاربردی آموزه‌های قرآن را در زندگی فردی و اجتماعی خود پیاده کنند.

یادآور می‌شود؛ قرآن خوانی گروه کودک و اجرای گروه سرود و ادعیه خوانی از بخش‌های دیگر این همایش بود.

احیای آموزش قرآن مکتب خانه‌ای در یزد/ مشکل از روش آموزشی است

انتهای پیام

captcha