بازگشت به اسلام؛ بهترین راه برای مقابله با چالش‌های کنونی جهان اسلام
کد خبر: 3821466
تاریخ انتشار : ۰۱ تير ۱۳۹۸ - ۲۰:۲۲
معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تأکید کرد:

بازگشت به اسلام؛ بهترین راه برای مقابله با چالش‌های کنونی جهان اسلام

گروه بین‌الملل ــ معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم افتتاحیه هفته قرآنی ایران در هند گفت: بهترین راه برای مقابله با چالش‌های کنونی جهان اسلام، بازگشت به اسلام اصیل است.

به گزارش ایکنا از هند؛ عبدالهادی فقهی‌زاده، معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سخنرانی خود در مراسم افتتاحیه هفته قرآنی ایران در هند گفت: اکنون ملت‌های مسلمان با چالش‌های مختلفی مواجه هستند و جوامع غربی جان مسلمانان را هدف قرار داده‌اند. اختلافات قومی و سرکوب ملت‌ها از سوی دولت‌ها در جهان بسیار نگران‌کننده است. در این دوران بهترین انتخاب بازگشت به اسلام اصیل است. اینجانب این گونه تجمعات را ارج می‌نهم. برگزاری چنین اجتماعاتی باعث نزدیکی ملت ایران و هند می‌شود. در پایان از تمامی دست اندر کاران این مراسم بزرگ تشکر می‌کنم.

همچنین حجت‌الاسلام مهدوی‌پور، نماینده ولی فقیه در شبه قاره هند نیز در سخنرانی خود اظهار کرد: روابط فرهنگی بین ایران و هندوستان ریشه‌دار است. این روابط قرن‌های متمادی خصوصاً در حوزه دین وجود داشته است. روابط هند و ایران فقط مربوط امور سیاسی و دیپلماسی نیست و یک سری روابط تمدنی و دینی نیز است. مخصوصاً در حیدرآباد و حوزه جنوب هند شاهد آثار تمدن ایرانی اسلامی هستیم.

وی افزود: در حوزه تفسیر علمای بزرگی در هند اقدام به تفسیر کرده‌اند و بیش از 50 تفسیر از سوی علمای هند انجام شده است. بزرگترین مفسران قرآنی از ایران بوده‌اند و بیش از 400 تفسیر از سوی علمای ایرانی انجام شده است. بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران علی‌رغم مشکلات فراوان مانند جنگ و تحریم و امثال اینها، بیش از چهل تفسیر قرآن انجام شده است. ایرانیان بزرگترین خدمت را بعد تفسیر قران و حدیث انجام داده‌اند.

نماینده ولی فقیه در شبه قاره هند در ادامه تصریح کرد: در زمینه حدیث، مهم‌ترین کتب احادیث اهل سنت را ایرانی‌ها نوشته‌اند که برای نمونه، بخاری، طبری و زمخشری همه ایرانی بوده‌اند. تفسیر مجمع‌البیان و تفسیر المیزان علامه طباطبایی همه از آثار گران‌سنگ ایرانیان به شمار می‌رود.

وی افزود: در حوزه جنوب هند نیز حدود 450 سال پیش، کتابت قرآن کریم توسط محمد قلی قطب شاه در حوزه جنوب هند انجام شد که این کتاب به آستان قدس رضوی تقدیم شده و در آنجا نگهداری می‌شود. این سمینار گام نخست برای تعامل اندیشه است و ان‌شاءالله در ایالت‌های دیگر هند نیز چنین نمایشگاه‌هایی تشکیل خواهد شد.

یاد آوری می‌شود؛ نخستین هفته قرآنی ایران در هند به همت معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران در خارج از کشور از امروز، اول تیرماه، در شهر «حیدرآباد» هند آغاز به کار کرد. 

انتهای پیام

captcha