فصلنامه نقد کتاب «علوم انسانی» به پله پنجم رسید
کد خبر: 3825337
تاریخ انتشار : ۱۷ تير ۱۳۹۸ - ۱۱:۱۳
به سردبیری محمد توحیدفام؛

فصلنامه نقد کتاب «علوم انسانی» به پله پنجم رسید

گروه ادب ــ پنجمین شماره فصلنامه نقد کتاب «علوم انسانی» به سردبیری محمد توحیدفام از سوی مؤسسه خانه کتاب منتشر شد.

فصلنامه نقد کتاب «علوم انسانی» به پله پنجم رسیدبه گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی مؤسسه خانه کتاب؛ شماره پنجم فصلنامه نقد کتاب «علوم انسانی» در بخش‌های «نقد آزاد»، «پرونده ویژه: روش‌شناسی در علوم انسانی»، «نقد شفاهی» و «نقد نقد» راهی بازار نشر شد.

محمد توحیدفام در بخش «سخن سردبیر» این شماره از فصلنامه نقد کتاب «علوم انسانی» نوشته است: «بی‌تردید امروزه روش‌شناسی، اهمیت ویژه و تعیین‌کننده‌ای در رشد و توسعه علوم و جهت‌دهی به نوع نگاه ما انسان‌ها به جهان یافته است. امروزه قواعد روش‌شناسی خصلتی جهانی یافته و هیچ عرصه‌ای از دانش بشری نیست که بی‌نیاز از این شاخه از دانش باشد و پر بیراه نخواهد بود که روش‌شناسی را زبان مشترک علم معرفی کنیم. اما با این همه با نگاهی کوتاه و انتقادی بر آثار منتشرشده داخلی در این زمینه شاهد وضعیت قابل قبولی چه در حوزه نشر و چه حوزه آموزش دانشگاهی نیستیم. از آنجا که درک تحولات عمیق دانش بدون آگاهی لازم از این حوزه مطالعاتی دشوار است و از آن سو که نتایج آن بر حوزه‌های مختلف سیاست‌گذاری غیرقابل انکار است، ضروری است تا بازنگری جدی در این زمینه به همت نخبگان فکری و متولیان سیاست گذاری‌های آموزشی و پژوهشی کشور به عمل آید، به آن امید که شاید بتوان آینده بهتری را برای عرصه‌های گوناگون دانش به ویژه علوم انسانی نوید داد. مجموعه پیش رو تلاشی هر چند مختصر برای بازاندیشی در حوزه روش‌شناسی علوم انسانی است.»

در بخش «نقد آزاد» این شماره مقاله‌های «باز هم زبان» نوشته ابراهیم اسکافی، «رساله‌ای بر مدار طایفه‌کشی» نوشته سجاد صداقت، «انتحال از خود و به محاق رفتن شیرازه» نوشته ساره عسگری و «اصلاح دین یا اصلاح ایران» نوشته عباس خلجی به چاپ رسیده است.

در بخش «پرونده ویژه: روش‌شناسی در علوم انسانی» مقاله‌های «راهی به رهایی؛ مختار نوری»، «در گیر و دارِ فرم؛ سیاوش شوهانی»، «نقد عصای موسی بر رود اقتصاد؛ فریدون شیرین کام»، «جدال بر سر مفهوم آزادی؛ نوید کلهرودی» و «علم و عمل در خبر؛ هوشنگ شیخی» پیش روی خوانندگان قرار گرفته است.

«روش‌شناسی علوم انسانی: وحدت یا کثرت روشی؟» نشستی پیرامون ضرورت روش‌شناسی در علوم انسانی است که در بخش نقد شفاهی آمده است. این نشست با حضور حمد توحیدفام، دانشیار گروه علوم سیاسی دانشگاه آزاد سردبیر فصلنامه نقد کتاب علوم انسانی، قاسم پورحسن دانشیار گروه فلسفه دانشگاه علامه طباطبایی و حسن حضرتی نویسنده، مترجم و دانشیار گروه تاریخ دانشگاه تهران برگزار شده است.

نسخه الکترونیکی پنجمین شماره فصلنامه نقد کتاب «علوم انسانی» در سایت خبرگزاری کتاب ایران به نشانی ibna.ir قابل دریافت است.

شماره پنجم فصلنامه نقد کتاب «علوم انسانی» ویژه فصل بهار ۱۳۹۸ به همت مؤسسه خانه کتاب روانه بازار نشر شده است.

انتهای پیام

captcha