شناخت عمیق دین مانع گرفتاری نسل جدید در دام دین‌ستیزان می‌شود
کد خبر: 3825559
تاریخ انتشار : ۱۷ تير ۱۳۹۸ - ۱۹:۲۰

شناخت عمیق دین مانع گرفتاری نسل جدید در دام دین‌ستیزان می‌شود

گروه معارف - نماینده ولی فقیه در خراسان‌شمالی گفت: اگر فرزند ما دین را به‌درستی بشناسد طعمه دین‌ستیزان نمی‌شود که در این راستا فقه یعنی فهم عمیق از دین یکی از پایه‌های چشیدن طعم ایمان است.

شناخت عمیق دین مانع گرفتاری نسل جدید در دام دین‌ستیزان می‌شود

به گزارش ایکنا از خراسان‌شمالی، حجت الاسلام ابوالقاسم یعقوبی، نماینده ولی فقیه در استان امروز، ۱۷ تیرماه در نشست شورای هماهنگی گرامیداشت دهه کرامت استان، با اشاره به ارتباط عمیق فرهنگ و اقتصاد، اظهار کرد: امام علی (ع) می‌فرماید: «لَا یَذُوقُ الْمَرْءُ مِنْ حَقِیقَةِ الْإِیمَانِ حَتَّی یَکُونَ فِیهِ ثَلَاثُ خِصَالٍ: الْفِقْهُ فِی الدِّینِ، وَ الصَّبْرُ عَلَی الْمَصَائِبِ، وَ حُسْنُ التَّقْدِیرِ فِی الْمَعَاشِ».
وی افزود: بنا به فرموده مولای متقیان انسان حقیقت ایمان را نمی‌چشد، مگر آنکه سه ویژگی تفقه در دین، صبر بر مصائب و تقدیر و تدبیر نیکو در امر معاش در او باشد.
یعقوبی خاطرنشان کرد: ایمان چشیدنی است و اگر انسان به وظایف ایمانی خود عمل کند ثمره ایمان و اثر آن را در وجود و رفتار و گفتار خود می‌یابد.
وی ادامه داد: حلاوت ایمان هم دیدنی، هم شنیدنی و هم چشیدنی است، ازاین‌رو هر کس این سه خصلت را در خود نهادینه کند به حقیقت ایمان راه یافته و طعم ایمان را چشیده است.
یعقوبی با اشاره به اینکه نخستین خصلت تفقه در دین است، گفت: کسی که فهم دین بالایی داشته باشد و در مسائل دینی ژرف‌نگر باشد؛ خود را از سطح دین به عمق آن رسانده است.
وی ادامه داد: فقه به معنای عمیق بودن علم و فهم است و کسی که بتواند با مطالعه و تحصیلات دین اسلام را بیشتر بشناسد، هر چه بیشتر بشناسد احساس ایمان در او تقویت می‌شود که این خود مصداق دقیق کار فرهنگی است.
یعقوبی افزود: کتاب‌خوانی و تأسیس کتابخانه در زمره فقه فی الدین است؛ یعنی باید با این‌گونه اقدامات کاری کنیم که فرزندان ما نه شعاری بلکه به‌صورت شعوری با دین آشنا شوند و دین را با عقلانیت به هم آمیخته و بفهمند و استدلال کنند.
وی با تأکید بر اینکه باید نسل جدید ما دلیل عقلی و نقلی و وجدانی و عاطفی برای دین خود داشته باشند، گفت: باید جوان شیعه تفقه در دین داشته باشد که این نیازمند کار فرهنگی عمیق زیربنایی است تا بچه‌ها و نسل جدید ما مقاوم‌سازی فرهنگی شود.
رئیس شورای استانی حوزه علمیه خراسان‌شمالی گفت: اگر فرزند ما دین را به‌درستی بشناسد درنتیجه طعمه دین‌ستیزان نمی‌شود و در این راستا فقه یعنی فهم عمیق از دین که یکی از پایه‌های چشیدن طعم ایمان است.
رییس شورای استانی حوزه علمیه خراسان،شمالی عنوان کرد: در این حدیث، بعد از تفقه در دین، دومین نکته «وَ الصَّبْرُ عَلَی الْمَصَائِبِ» است؛ زیرا دین‌داری سختی دارد و کسی که می‌خواهد دین‌داری کند نباید در برابر سختی‌ها و دشواری‌ها از کوره در برود بلکه باید در مسیر دین خدا پایداری و پایمردی نشان دهد.
وی عنوان کرد: در مسیر تحقق آرمان‌های الهی و دین خدا باید سختی‌ها را تحمل کرده و دشواری‌ها و گرفتاری‌ها را به جان خود بخریم.
یعقوبی گفت: ائمه اطهار (ع) سختی‌های فراوانی کشیدند تا اسلام ناب به دست ما برسد و امام صادق (ع) هم می‌فرماید: «لَنْ تکونوا مُؤمِنینَ حَتّی تعدُّوا البلاءَ نِعمَةٌ والرّخاء مُصیبةٌ» و تأکید می‌کند تا بلا را نعمت و آسایش را مصیبت ندانید، مؤمن نیستید.
وی با بیان اینکه صبر بر مصائب جهان‌بینی انسان را وسیع می‌کند، خاطرنشان کرد: عیار معنویت انسان باید در بلاها افزایش پیدا کند.
یعقوبی گفت: امام موسی کاظم (ع) می‌فرماید: «اَلمُومِنُ مِثلُ کفَّتی المیزانِ کلَّما زیدَ فی ایمانِهِ زیدَ فی بَلائِهِ»؛ یعنی مؤمن همانند دو کفه ترازوست. هرگاه به ایمانش افزوده شود، به بلایش نیز افزوده می‌شود و هر چه ایمان مؤمن قوی‌تر شود سختی‌های او نیز بیشتر می‌شود.
رئیس شورای فرهنگ عمومی خراسان‌شمالی عنوان کرد: در همین دوران هم دیدیم که امام راحل چه خون‌جگرها خورد و اکنون هم رهبر عظیم‌الشأن چه مظلومیت‌های بسیاری را تحمل می‌کند.
آیت الله یعقوبی اظهار کرد: بر این اساس باید در سختی‌ها صبوری کرده و خود را مقاوم‌سازی کنیم.
وی با بیان اینکه نکته دیگر که رنگ و بوی اقتصادی دارد «حُسْنُ التَّقْدِیرِ فِی الْمَعَاشِ» است، ادامه داد: انسان مؤمن اگر بخواهد طعم ایمان را بچشد باید برنامه‌ریزی اقتصادی داشته باشد و اقتصاد عزت‌آفرین نه ذلت آفرین داشته باشد.
آیت الله یعقوبی با اشاره به اینکه فرد مؤمن نباید اقتصاد او وابسته به این و آن باشد؛ بلکه ضروری است استقلال اقتصادی پیدا کند، گفت: بر این اساس برنامه‌ریزی شایسته برای معیشت از ضرورت‌های زندگی فرد مؤمن است.
حجت الاسلام حبیب رضا ارزانی، رییس شورای هماهنگی بزرگداشت دهه کرامت کشور، نیز در این جلسه شعار امسال دهه کرامت را «خدمت کریمانه به رسم اهل بیت (ع)» ذکرکرد، گفت: برنامه‌های متنوعی در سطح کشور برنامه ریزی شده که امیدواریم این استان هم میزبان خوبی برای برنامه‌های دهه کرامت باشد.
وی با اشاره به حضور خادمان حرم رضوی در شهر و روستاها، یادآورشد: لحظه ورود پرچم متبرک آستان قدس رضوی در میان مردم بسیار شعف برانگیز بوده و حضور هزاران نفری مشتاقان چنان غوغایی به پا می‌کند که وصف ناپذیر است.
انتهای پیام

captcha