برگزاری کارگاه «نسخه‌شناسی و آشنایی با نسخ خطی» در سنندج
کد خبر: 3828674
تاریخ انتشار : ۳۰ تير ۱۳۹۸ - ۱۴:۵۳

برگزاری کارگاه «نسخه‌شناسی و آشنایی با نسخ خطی» در سنندج

گروه فرهنگی ــ کارگاه آموزشی «نسخه‌شناسی و آشنایی با نسخ خطی چاپ سنگی و سربی» به همت اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان کردستان دیروز، ۲۹ تیرماه در سنندج برگزار شد.

به گزارش ایکنا از کردستان، کارگاه آموزشی «نسخه‌شناسی و آشنایی با نسخ خطی چاپ سنگی و سربی» به همت اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان کردستان دیروز، 29 تیرماه در سنندج برگزار شد.

این کارگاه آموزشی یک روزه با حضور رضا محمودپور، کارشناس نسخ خطی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، محمد عبدالملکی، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان کردستان و جمعی از کتابداران کتابخانه‌های عمومی استان برگزار شد.

محمد عبدالملکی، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان کردستان در ابتدای این کارگاه آموزشی با اشاره به نقش مهم خط در تاریخ بشریت، گفت: معیار پژوهشگران برای سنجش آغاز تمدن‌ها در تاریخ خط بوده است.

وی افزود: اختراع خط سر آغاز شکل‌گیری تمدن‌های بزرگ در تاریخ بوده و با اختراع آن اطلاعات و آگاهی‌ها به اشتراک گذاشته شد و علم توسعه پیدا کرد.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان کردستان با اشاره به اینکه نسخ خطی بسیار ارزشمند هستند، بیان کرد: وجود نسخ خطی در هر جامعه‌ای بسیار مهم است و می‌توان اطلاعات بسیاری در خصوص تاریخ، سیاست، اقتصاد، فرهنگ و سایر بخش‌ها به دست آورد.

وی بیان کرد: هم اکنون تعدادی کتاب خطی در کتابخانه عمومی شهید برهان عالی سنندج نگهداری می‌شود اما با این وجود نسخه‌های خطی بسیار در خانه‌های مردم وجود دارد.

عبدالملکی با بیان اینکه نسخه‌های خطی گنجینه‌ای ارزشمند برای هر منطقه و جامعه‌ای است، افزود: تجمیع تمام نسخه‌های خطی موجود و نگهداری از آن‌ها در بهترین شرایط، امری ضروری است که باید به آن توجه شود.

وی نقش کتابداران را در ایجاد اعتماد به منظور اهدای کتاب‌های خطی به کتابخانه‌های عمومی مهم برشمرد و گفت: این منابع پس از جمع‌آوری باید به دقت بررسی و پس از استخراج اطلاعات آن‌ها در بهترین شرایط نگهداری شود.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان کردستان به نقش آموزش در نگهداری و بهره‌مندی بهتر از نسخه‌های خطی اشاره کرد و افزود: برگزاری دوره‌های آموزشی برای کتابداران از برنامه های این نهاد فرهنگی در این زمینه است.

رضا محمودپور، کارشناس نسخ خطی و مدرس کارگاه آموزشی نسخه‌شناسی و آشنایی با نسخ خطی در این جلسه اظهار کرد: نسخ خطی سرمایه‌های ارزشی و ملی در هر کشوری هستند که باید به آن بها داده شود.

وی در پایان یادآورشد: آشنایی با اهمیت این مقوله به منظور نگهداری بهتر و از آن‌ها که جزو اندوخته‌های فکری هر ملتی هستند، امری ضروری است.
انتهای پیام

captcha