بی‌اعتمادسازی درونی و جلوگیری از توسعه اقتصادی؛ دو هدف آمریکا از فشار بر ایران
کد خبر: 3832936
تاریخ انتشار : ۱۵ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۱:۴۷
لاریجانی در دیدار با جمعی از خبرنگاران پارلمانی بیان کرد:

بی‌اعتمادسازی درونی و جلوگیری از توسعه اقتصادی؛ دو هدف آمریکا از فشار بر ایران

گروه سیاسی ــ رئیس مجلس شورای اسلامی با طرح این سؤال که باید دید هدف اصلی آمریکایی‌ها از اقداماتشان چیست، گفت: به نظر می‌رسد دو هدف اصلی در ذهن دارند؛ نخست افزایش فشارهای اقتصادی برای ایجاد نارضایتی در درون کشور با هدف بی‌اعتمادسازی در سطح ملی و دوم جلوگیری از توسعه اقتصادی کشور تا نتوانیم یک قدرت اقتصای قوی داشته باشیم.

به گزارش خبرنگار ایکنا، علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی، صبح امروز، سه‌شنبه 15 مردادماه، به مناسبت روز خبرنگار در جمع خبرنگاران پارلمانی، با اشاره به برخی مشکلات  صنفی مطرح‌شده از سوی اهالی رسانه، گفت: نباید تصور کرد که خبرنگاران عناصر رهاشده‌ای در جامعه هستند، بلکه باید جایگاه آنان حفظ شده و مورد حمایت قرار گیرند.

وی دراین مراسم که جمعی از نمایندگان و اعضای هیئت‌رئیسه و مدیرکل فرهنگی خانه ملت نیز حضور داشتند، با بیان اینکه دولت قرار بود برای حل مشکلات این قشر لایحه‌ای به مجلس ارائه کند، تصریح کرد: در مجلس طرحی آماده شده بود، ولی دولت اعلام کرد که بنا دارد لایحه‌ای تنظیم کند و تا جایی که بنده اطلاع‌ دارم این لایحه در دولت هم مطرح شده، ولی برای مجلس ارسال نشده است. به همین دلیل بنده به کمیسیون فرهنگی گفتم که حالا که دولت تعلل می‌کند، شما طرحی آماده کنید تا در فرصت باقیمانده در صحن مطرح شده است. این طرح در کمیسیون‌های اجتماعی به عنوان کمیسیون اصلی و فرهنگی به عنوان کمیسیون فرعی، تقریباً آماده شده و احتمالاً تا ماه آینده به صحن می‌آید.

رئیس قوه مقننه در ادامه با پرداختن به شرایط کشور در یکی دو سال اخیر و رفتار آمریکایی‌ها، گفت: این ماجراجویی‌های آمریکا، هم بر اقتصاد و هم بر روابط بین‌الملل ما تأثیر گذاشته و باید تحلیل روشنی از اقدامات آن‌ها داشته باشیم و بدانیم که کدام نقطه را هدف قرار داده‌اند.

وی افزود: تصور برخی این است که آن‌ها دنبال جنگ با ایران، چه به صورت محدود و چه فراگیر هستند و ممکن است گروهی مانند اسرائیل و برخی کشورهای منطقه خواب‌هایی برای آمریکایی‌ها دیده باشند، ولی بعید است آن‌ها آن قدر کم‌عقل باشند که وارد هر نوع جنگی شوند؛ چراکه می‌دانند جنگ، چه به صورت محدود و چه فراگیر آن، برای آن‌ها و برخی کشورهای منطقه مشکلات زیادی ایجاد می‌کند، ولی ممکن است برخی ناامن‌سازی‌های محدود را در ذهن داشته باشند.

رئیس مجلس با طرح این سؤال که باید دید هدف اصلی آن‌ها از اقداماتشان چیست؟ گفت: به نظر می‌رسد دو هدف اصلی در ذهن دارند؛ نخست افزایش فشارهای اقتصادی برای ایجاد نارضایتی اقتصادی در کشور با هدف بی‌اعتمادسازی در سطح ملی است که این مسئله در بیانات برخی از افراد مؤثر آمریکا از جمله برایان هوک مشاهده شده است. آن‌ها اگر در مرحله نخست موفق نشوند، که تا به حال هم موفق نشده‌اند، مرحله دوم اقداماتشان جلوگیری از توسعه اقتصادی ایران است تا ما نتوانیم یک قدرت اقتصای قوی داشته باشیم.

لاریجانی با بیان اینکه ملت آمریکا گرفتار دون کیشوت‌های فاسد شده است، یادآور شد: آن‌ها در مرحله نخست اقداماتشان توفیقی نداشته‌اند و حتی در مورد صفر کردن فروش نفت ایران هم موفق نشدند ولی به هر حال فشارهای اقتصادی ایجاد کرده و با ایجاد هراس در برخی افراد و شرکت‌ها و نیز ایجاد هراس سیاسی - امنیتی برای کشورهای منطقه به دنبال اهداف خود هستند و در برخی موارد فریبکاری‌هایی هم انجام داده‌اند، ولی نظام جمهوری اسلامی ایران خیلی داهیانه با این موارد برخورد کرده است؛ به طور مثال اقداماتی که علیه آقای ظریف، وزیر امور خارجه، انجام دادند به خاطر نقشی است که وی در افشای مسیر غلط آمریکایی‌ها داشته است.

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه باید نوع رفتار و آرایش ما در داخل متناسب با این هدف‌گیری دشمنان باشد، به نقش و مسئولیت ملی رسانه‌ها در تحلیل این شرایط اشاره کرد.

وی ضمن درخواست از رسانه‌ها برای در اولویت قرار دادن اقتصاد ملی تصریح کرد: به جای مأیوس کردن و ارائه گزارش‌های منفی درباره وضعیت کشور، نکات مثبت را هم ببینید و زبانتان زبان راهنمایی باشد و به دنبال توانمندسازی اقتصاد درونی کشور با توجه به ظرفیت‌های داخلی و امکانات باشید.

لاریجانی اظهار کرد: یکی از اشکالات سیستم ما بالقوه ماندن بسیاری از ظرفیت‌هاست؛ چراکه در دوره‌هایی واردات در کشور ما زیاد شد و به ظرفیت‌های جوانان توجهی صورت نگرفت. شما در این شرایط به دنبال راهنمایی کردن آن‌ها باشید؛ مسئله‌ای که در رسانه‌ها کمتر دیده می‌شود، در حالی که بسیاری از افراد به دنبال راهنمایی گرفتن هستند.

رئیس مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از صحبت‌های خود تأکید کرد: باید بسیاری از تصمیم‌های اقتصادی به خورد جامعه داده شود، به طور مثال ما قانونی برای توسعه اقتصادی و اجتماعی روستاها داشتیم که جا داشت بسیار بر روی آن کار شود.

لاریجانی تأکید کرد: توانمندسازی اقتصاد ملی در شرایط فعلی با امکانات موجود اعم از نیروی انسانی و دیگر ظرفیت‌ها، عزم ملی می‌خواهد و رسانه‌ها می‌توانند این عزم را ایجاد کنند.

وی ضرورت ایجاد همبستگی سیاسی و اجتماعی در داخل کشور را مورد تأکید قرار داد و افزود: متأسفانه برخی به دنبال تخریب، مأیوس کردن و اتهام زدن هستند؛ درحالی که ما نیازمند همبستگی و کنار گذاشتن برخی اختلافات جزئی هستیم و این کار یک وظیفه ملی و اخلاقی است.

رئیس قوه مقننه یادآور شد: متأسفانه گاه مشاهده می‌شود که موضوعات فرعی بزرگ می‌شوند و مسائل خلاف واقع بیان می‌شود و این ایجاد پراکندگی ذهنی همان خواسته دشمن است.

رئیس مجلس در این ارتباط مثالی زد و گفت: مأیوس کردن مردم نسبت به نهادهای مختلف در شرایط فعلی چه خاصیتی دارد؟ با توجه به نزدیک بودن انتخابات، در مورد مجلس هم گاهی همین نوع رفتارها دیده می‌شود و نکات مثبت به میزان کمتری برجسته می‌شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی برگزاری انتخابات پرشور را پشتوانه‌ای مهم برای نظام دانست و اظهار کرد: تیراندازی‌های سیاسی بلاوجه در شرایط فعلی درست نیست و باید ببینیم حریف دنبال چه اهدافی است و باید چگونه عمل کنیم تا از این جریانات عبور کنیم. اگر رسانه‌های به مسائل و سخنان بلاوجه اهمیت ندهند، مطرح‌کنندگان آن می‌بینند که حرفشان خریداری ندارد.

انتهای پیام

captcha