آثار تاریخی استان مرکزی در حال تخریب است/ خبرنگاران مطالبه‌گر باشند
کد خبر: 3833708
تاریخ انتشار : ۱۹ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۸:۳۸

آثار تاریخی استان مرکزی در حال تخریب است/ خبرنگاران مطالبه‌گر باشند

گروه سیاست و اقتصاد ــ نماینده مردم تفرش در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه آثار تاریخی تفرش، آشتیان و فراهان در حال تخریب است و برای حل این معضل و مرمت آثار باید از توان بخش خصوصی استفاده کرد، افزود: اگر امروز گردشگری به استان نمی‌آید به این دلیل است که نتوانسته‌ایم رسالت خود را اجرا و مدیریت کنیم.

به گزارش ایکنا از استان مرکزی، محمد حسینی، نماینده مردم تفرش، آشتیان و فراهان در مجلس شورای اسلامی، روز گذشته، 18 مردادماه در نشست خبری با اصحاب رسانه که در دفتر وی در فراهان برگزار شد، گفت: خبرنگاران با تمامی کمبود‌ها در امکانات و تجهیزات و سختی‌ها از رسالت بسیار عظیمی در عرصه اطلاع‌رسانی برخوردار هستند. خبرنگاران نسبت به مسئولین در ارائه اخبار و اطلاعات روز پیشرو هستند، به طوری که آن را برای مخاطبان خود تحلیل می‌کنند.

وی گفت: اقتصاد کشور در وضع مناسبی قرار ندارد و در این شرایط بحرانی خبرنگاران از رسالت سنگینی برخوردار هستند و باید از بیان هر خبری که سبب جدایی مردم از نظام می‌شود بپرهیزند. امروز علاوه بر خبر‌رسانی خوب، باید در راستای امیدواری مردم و ایجاد وحدت گام برداشت.

شفاف‌سازی، هنر خبرنگاران

حسینی اظهار کرد: در کشور‌های پیشرفته نقش رسانه‌ها، عامل نظارتی برنده‌تر حتی از قوه قضائیه آن کشور محسوب می‌شود. اگر امروز شاهد استعفای بسیاری از مسئولان یا حرکاتی از این قبیل در کشورها هستیم، حرکت‌های رسانه‌ای و جایگاه رسانه در ارائه اخبار صحیح به مردم باعث شده که فرد مسئول در صورت اهمال‌کاری از مردم عذرخواهی یا از سمت و مسئولیت خود کناره‌گیری کند.

نماینده مردم تفرش، آشتیان و فراهان در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: امروز هنر خبرنگاران است که با قلم خود فضا را شفاف و برای جلوگیری از فساد و ایجاد رانت‌های موجود آماده کنند. با توجه به وجود گرایش‌های فکری مختلف در رسانه‌های استان از نظر من واقعیت‌ها به مردم و حرف‌ها به مسئولین گفته می‌شود، اما پیگیری مطالبات از سوی خبرنگاران کمتر صورت می‌پذیرد، از طرف دیگر انتشار اخبار اقدامات مسئولین برای رفع مشکلات از سوی رسانه‌های استان کمتر مشاهده می‌شود.

این مقام مسئول ادامه داد: رسالت اصلی ما در نظام جمهوری اسلامی نشان دادن کمبودها و مشکلات کشور است و از طرفی باید عملکرد مسئولین نیز بیان شود.

نرخ بیکاری در استان مرکزی

حسینی بیان کرد: استان مرکزی از صبغه صنعتی و کشاورزی قابل توجهی برخوردار است، نرخ بیکاری در استان مرکزی نسبت به استان‌های دیگر پایین‌تر است و آن هم نشان از وجود کارهای تولیدی و صنعتی در سطح استان است و صنایع کوچک و متوسط استان اقدامات خوبی را در شرایط سخت اقتصادی انجام دادند اما پاسخگوی تمامی نیازهای استان نیست.

وی اظهار کرد: در سطح استان نرخ بیکاری افراد تحصیل‌کرده نسبت به متوسط بیکاری بالاتر است، یعنی به سبب شرایط دانشگاهی افراد تحصیل‌کرده بیکار هستند و برای رفع این مشکل باید برنامه‌ریزی کرد. خبرنگاران باید وضعیت صنایع بزرگ در سطح استان را خبر‌رسانی کنند و شرایط بخش‌های تولیدی مربوط به آن را نیز بیان کنند.

لزوم توسعه گردشگری

حسینی گفت: با توجه به بارندگی‌های ابتدای امسال، این استان در بخش کشاورزی و تولید گندم از شرایط مطلوبی برخوردار است، همچنین در سه شهرستان تفرش، آشتیان و فراهان بیشتر بحث اشتغال خرد، کشاورزی و دامداری مطرح است. در شهرستان فراهان بالغ بر ۵۰ هزار‌تن گندم از کشاورزان خریداری شده و در شهرستان آشتیان نیز همین‌طور است اما در شهرستان تفرش به دلیل سرمازدگی باغات گردو ندارند و شرایط مناسب نیست.

نماینده مردم تفرش، آشتیان و فراهان در خانه ملت تصریح کرد: راهکار و سیاست کلی برای برون‌رفت از مشکلات اقتصادی ایجاد اشتغال خرد و متوسط است، کاری که کشورهای پیشرفته در شرایط بحرانی انجام می‌دهند. به اعتقاد اقتصاد‌دانان اگر بتوانیم اشتغال خرد و متوسط را مدیریت و شرایط آن را در روستاها ایجاد کنیم، می‌توان رفاه و بهبود معیشت را در کشور اجرا کرد.

وی افزود: اگر در گذشته و حتی اکنون وابستگی خود را از نفت قطع کنیم، شرایط اقتصادی کشور را بهتر می‌توان مدیریت کرد. البته هنوز عده‌ای به این امر اعتقادی ندارند.

نماینده مردم تفرش، آشتیان و فراهان بیان داشت: آثار تاریخی سه شهرستان تفرش، آشتیان و فراهان در حال تخریب است و برای حل این معضل و مرمت آثار باید از توان بخش خصوصی استفاده کرد. اگر امروز گردشگری به استان نمی‌آید به دلیل این است که نتوانسته‌ایم رسالت خود را در استان مرکزی در این حوزه اجرا و مدیریت کنیم، چراکه جاذبه‌های موجود در استان کم نیست.

ضرورت راه‌سازی

وی بیان کرد: راه‌های سه شهرستان تفرش، آشتیان و فراهان در بن‌بست قرار دارد، زیرا به عنوان یک راه مواصلاتی اصلی در سطح استان مطرح نیست. البته این مورد را پیگیری کرده و بعید می‌دانم در شرایط سخت کنونی عملیاتی شود.

حسینی افزود: بزرگراه و اتوبان در سطح استان مرکزی وجود ندارد و تنها یک مسیر اراک - سلفچگان و اراک - خرم‌آباد را داریم، حتی آزاد‌راه نیز نداریم. در نهایت باید گفت که استان مرکزی در حوزه راه و راه‌آهن فقیر است و باید به عنوان یکی از اولویت‌های استان با توجه به صنعتی بودن در دستور کار قرار بگیرد.

وی بیان کرد: وضعیت جاده اراک - فرمهین نسبت به گذشته مناسب‌تر شده است و وزارت راه قرار‌دادی به مبلغ ۴۵ میلیارد تومان را در این خصوص با جهاد نصر منعقد کرده تا گارد‌ریل‌ها و زیرگذرهای باقی‌مانده را که برای عبور و مرور احشام و بعضی از روستاها جدا می‌شوند تکمیل کند و ادامه طرح تا خنجین، کمیجان و نهاوند در دستور کار قرار می‌گیرد.

حسینی افزود: با توجه به پیگیری‌های انجام شده اعتباری که دولت در سال گذشته برای پروژه فوق تعیین کرد نزدیک به ۶ میلیارد تومان بود و امسال ۱۹ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان مشخص شده، یعنی در کمیسیون تلفیق با هماهنگی‌های لازم مبلغ ۱۰ میلیارد تومان به اعتبار این پروژه اضافه شده است. برای تعریض محور راهجرد - آشتیان و آشتیان - فرمهین سال گذشته اعتبار 6 میلیارد تومانی و امسال نیز 6 میلیارد تومان تخصیص پیدا کرده است.

نماینده مردم تفرش، آشتیان و فراهان در خانه ملت گفت: نزدیک به ۱۱۰ کیلومتر از جاده‌های روستاهای تفرش خاکی است و متأسفانه ۹ روستاهای تفرش هیچ‌گونه راه مواصلاتی ندارند. استان مرکزی بالاترین نرخ مهاجرت معکوس در سراسر کشور را داشته است و امروز به دلیل نزدیکی به استان تهران موجب شده افراد از شهر به روستا‌ها بازگردند. همچنین فعالیت‌های آبخیزداری خوبی در سطح استان انجام و سال گذشته ۶ میلیارد تومان در این حوزه هزینه شده است.

انتهای پیام

captcha