توقف حرکت قطارها میان هند و پاکستان در پی بحران کشمیر
کد خبر: 3835355
تاریخ انتشار : ۲۶ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۰:۵۸

توقف حرکت قطارها میان هند و پاکستان در پی بحران کشمیر

گروه بین‌الملل ــ بنابر اعلام برخی منابع خبری، دو کشور هند و پاکستان به دنبال افزایش تنش‌ها در مسئله کشمیر حرکت تعدادی از قطارها به سمت یکدیگر را متوقف کرده‌اند.

به گزارش ایکنا به نقل از خبرگزاری «جمهور» افغانستان؛ ابهی شرما، رئیس ارتباطات عمومی سازمان راه‌آهن هند گفت: حرکت قطار «تار لینک اکسپرس» به مقصد شهر کراچی در پاکستان انجام نخواهد شد و برنامه آن تا اطلاع ثانوی متوقف شده است.

قطار تار لینک اکسپرس، هر هفته در روز جمعه از جودپور به سوی کراچی حرکت می‌کرد.

شیخ رشید احمد، وزیر راه‌آهن پاکستان نیز امروز، 26 مردادماه، طی نشست ویژه مطبوعاتی در شهر اسلام‌آباد گفت: دولت پاکستان در اعتراض به وضعیت بحرانی کشمیر و تصمیم دولت هند، حرکت قطار مسافربری میان دو کشور را برای همیشه متوقف کرد.

دولت پاکستان طی هفته گذشته در ادامه تصمیم اخیرش برای کاهش روابط دیپلماتیک با هند و تعلیق تجارت میان دو کشور، دستور تردد قطار دوستی مشترک موسوم به «سمجهوتا اکسپرس» را صادر کرده بود.

حرکت قطار دوستی میان پاکستان و هند پس از نبرد هوایی دو کشور طی چند ماه گذشته به مدت یک هفته به حالت تعلیق درآمده بود و پس از آن حرکت این قطار از سر گرفته شد.

قطار «سمجهوتا اکسپرس» معروف به قطار دوستی پیش‌ از این هر هفته در روزهای یکشنبه و چهارشنبه مسافرین را از مقصد دهلی هند به لاهور پاکستان جابه‌جا می‌‌کرد.

تنش‌ها میان هند و پاکستان پس از تصمیم دهلی‌نو برای لغو امتیازات خاص ایالت جامو و کشمیر افزایش یافت.

لغو امتیازات خاص جامو و کشمیر یکی از شعارهای انتخاباتی دولت نارندرا مودی، نخست‌وزیر بوده است. آمیت شاه، وزیر کشور هند پیش از این اعلام کرده بود که دهلی نو به سرعت برای لغو قانون A35 و اصل 370 اقدام خواهد کرد.

اصل 370 قانون اساسی هند به ساکنان کشمیر اجازه می‌داد که قانون اساسی، پرچم و قوانین خود را داشته باشند، ولی سیاست خارجی، دفاع و ارتباطات همچنان در کنترل دولت مرکزی هند بود.

به دلیل همین اصل قانون اساسی، ایالت جامو و کشمیر اجازه داشت قوانین ویژه‌ خود را تصویب کند و از جمله برای اعطای اجازه سکونت، حق مالکیت و دیگر حقوق بنیادی تصمیم بگیرد.

آن‌ها همچنین می‌توانستند جلوی تغییر بافت جمعیتی ایالت خود را بگیرند و به هندی‌های خارج از ایالت اجازه ندهند که در آنجا زمین و ملک بخرند یا برای سکونت به این ایالت مهاجرت کنند.

این بند در سال 1954 به دستور رئیس‌جمهور وقت هند در قانون اساسی این کشور قرار گرفت. بند 35A قانون اساسی هند به پارلمان ایالت جامو و کشمیر این اجازه را می‌دهد تا ساکنین دائمی کشمیر را تعریف و آنها را مشخص کند.

انتهای پیام

captcha