غدیر محور وحدت اسلامی است/ دیدگاه موافق بزرگان اهل سنت در مورد غدیر
کد خبر: 3835509
تاریخ انتشار : ۲۷ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۰:۱۵
حجت‌الاسلام حسینی قزوینی:

غدیر محور وحدت اسلامی است/ دیدگاه موافق بزرگان اهل سنت در مورد غدیر

گروه حوزه‌های علمیه ــ رئیس مؤسسه تحقیقاتی حضرت ولیعصر(عج) با تأکید بر اینکه غدیر برخلاف دیدگاه برخی افراطی‌ها محور وحدت است، به تبیین دیدگاه موافق برخی از علمای بزرگ اهل سنت در این زمینه پرداخت.

قزوینیحجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمد حسینی‌ قزوینی، رئیس مؤسسه تحقیقاتی ولیعصر(عج)، در گفت‌وگو با ایکنا با تبریک فرارسیدن ایام دهه ولایت و عید سعید غدیر خم به نگاه اهل سنت در مورد غدیر اشاره کرد و گفت: نگاه اهل سنت از دیرباز به غدیر خم دو نگاه بوده است. برخی غدیر را منکر شد‌ه‌ و معتقدند که پیامبر اسلام در این مکان و زمان بر شخصیت والای امام علی(ع) تأکید و برخی از آنان هم با صراحت غدیر را تأیید کرده و آن را دال بر فضیلت امام برشمرده‌اند.

رئیس مؤسسه تحقیقاتی حضرت ولیعصر(عج) با اشاره به دیدگاه برخی افراد که غدیر را مرتبط با امامت مطرح کرده و نه بحث فضیلت، ادامه داد: غزالی مشهور در کتاب «سرالعالمین» به صراحت گفته است که قضیه غدیر، بحث امامت و ولایت است؛ وی آورده است که از خطبه‌های رسول گرامی اسلام، خطبه غدير خم است كه همه مسلمانان بر متن آن اتفاق دارند. رسول خدا فرمود: هر كس من مولا و سرپرست او هستم، علی نیز مولا و سرپرست اوست. عمر پس از اين فرمايش رسول خدا به علی (ع) اين گونه تبريك گفتند: «تبريك، تبريك، ای ابوالحسن، تو اكنون مولا و رهبر من و هر مولای ديگری هستی.»

مدیر سابق شبکه ماهواره‌ای ولایت با بیان اینکه «ذهبی» که سنی متعصبی است بر عالم بودن غزالی تأکید کرده ولی او را به خاطر این موضع شماتت می‌کند، تصریح کرد: غزالی در میان اندیشمندان اهل سنت انسان بزرگی است و علمای اهل سنت او را فقیه، عارف بالله و دارای مقام ولایت بر خود معرفی کرده‌اند.

حسین قزوینی با اشاره به دیدگاه طلحه شافعی در این زمینه و با بیان اینکه وی غدیر را دال بر امامت امام علی(ع) دانسته است، گفت: ابن جوزی با این تعبیر که «نص صریح فی اثبات امامته ...» بر آن صحه گذارده و در تذکرة الخواص هم شعر حسان بن ثابت در مورد تأیید بیان شده است.

تفسیر وهابیت از غدیر مورد قبول شیعه و سنی نیست

وی با تأکید بر اینکه این چند رویکرد از قدیم‌الایام در میان اهل سنت بوده و در دوره معاصر هم به تبعیت از آن‌ها این مسیر طی شده است، بیان کرد: این در حالی است که وهابیت با تفسیری عجیب و نادرست، مسئله غدیر را به نزاع امام علی(ع) با سپاهیان یمن تقلیل داده و تبلیغ کره‌اند که پیامبر(ص) میان امام و سپاهیان یمن آشتی داد.

حسینی قزوینی افزود: زینی دهلان، مفتی بزرگ اهل سنت، که متأخر است و 130 سال پیش وفات کرده در السیرة النبویه آورده که این افرادی که می‌گویند ماجرای غدیر درگیری میان سپاهیان یمن و علی(ع) بوده است تاریخ نخوانده‌اند، زیرا ماجرای غدیر برای سال دهم هجری است و درگیری مورد بحث مربوط به سال هشتم هجرت؛ بنابراین وهابیت آسمان و ریسمان می‌بافند تا غدیر را زیر سؤال ببرند و همین کار را هم ناشیانه انجام می‌دهند.  

رئیس مؤسسه تحقیقاتی حضرت ولیعصر(عج) به استدلال دیگری در مورد حقانیت غدیر پرداخت و اظهار کرد: در طول تاریخ حکومت‌هایی که علیه علویان و شیعه فعالیت داشته‌اند علیه غدیر هم فعالیت کرده‌اند؛ این نشان می‌دهد که اگر غدیر مهم نیست پس چرا باید در طول تاریخ آن قدر علیه آن تبلیغ شود و آن را محکوم کنند؟

وی اظهار کرد: احمد بن حنبل در مسند خود آورده است که از زید بن ارقم (از صحابی معروف پیامبر(ص)) در مورد غدیر سؤال کردیم ولی وی با اینکه معترف به جایگاه غدیر بود، جرئت نکرد چیزی در این زمینه بیان کند، زیرا ترسید حکومت با او برخورد کرده و دستگیرش کنند یا سعدبن ابی وقاص که خودش عضو شورای شش نفره بود وقتی در مورد غدیر از او می‌پرسند می‌گوید من در تقیه هستم یا «زهری»، از بنیانگذاران و مسئولان حکومت اموی، در جلسه خصوصی  خودشان مطرح می‌کند ولی بر سر او می‌ریزند که چرا چنین حرفی زدی؟ وی در جایی دیگر می‌گوید من در مورد علی(ع) آن قدر حدیث دارم که اگر یکی را بگویم مرا خواهند کشت.

افتخار احمد بن حنبل

حسینی قزوینی افزود: احمد بن حنبل، رئیس فرقه حنابله، افتخارش این است که این مطلب را رواج داه است که علی(ع) خلیفه چهارم است و تأکید کرده اگر کسی معتقد به این امر نباشد، از الاغ درون طویله هم گمراه‌تر است ولی وقتی از همین فرد در مورد غدیر می‌پرسند جرئت طرح آن را ندارد.

رئیس مؤسسه تحقیقاتی حضرت ولیعصر(عج) با تأکید بر اینکه باید قضایای غدیر را روشن و تبیین کنیم تا مردم دیدگاه وهابیت را بدانند، بیان کرد: مقام معظم رهبری فرمودند که بحث غدیر مسئله کوچکی نیست و باید آن را به عنوان آغاز امامت امام علی(ع) مطرح کنیم زیرا اگر غدیر محقق می‌شد انحراف و ظلم نبود و جامعه اسلامی به تکامل می‌رسید.

غدیر؛ محور وحدت

وی افزود: برخی تصور می‌کنند سخن از غدیر با بحث وحدت در منافات است، در صورتی که سخنان امام و مقام معظم رهبری را اگر بررسی کنیم، خواهیم دید که دقیقاً غدیر به عنوان محور وحدت مطرح است؛ امام و رهبری هم دیدگاه‌های وهابیت را در این زمینه به چالش می‌کشند و هم کسانی که خود را حزب‌اللهی دوآتشه و شیعه تندرو می‌دانند و غدیر را به موضوعی برای اختلاف تبدیل کرده‌اند.

حسینی قزوینی در پایان تأکید کرد: همان طور که بیان شد دیدگاه برخی از علمای بزرگ اهل سنت در مورد غدیر همان دیدگاه شیعه یعنی بحث امامت است و همین موضوع می‌تواند محور تقریب مذاهب اسلامی باشد.

انتهای پیام  

captcha