كاهش بعد خانوار در فارس
کد خبر: 3835844
تاریخ انتشار : ۲۷ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۳:۳۹

كاهش بعد خانوار در فارس

گروه اجتماعی ـ معاون آمار سازمان برنامه و بودجه استان فارس اعلام کرد: بر اساس آمارها، نرخ رشد جمعیت این استان سال ۹۵ حدود ۱.۰۸ درصد و بعد خانوار حدود ۳.۳ بوده که نشان‌دهنده کاهش بعد خانوار نسبت به سال ۹۰ است.

به گزارش ایكنا از فارس، عبدالحميد سنگی، معاون آمار سازمان برنامه و بودجه استان، امروز، 27 مرداد در یک نشست خبری گفت: بر مبنای آمار سال 95 جمعیت استان فارس بیش از 4 میلیون و 851 هزار نفر بوده که 6.7 درصد کل جمعیت کشور را شامل می‌شود.

وی با اشاره به افزایش امید به زندگی در استان فارس گفت: میانگین نرخ امید به زندگی در فارس براساس آمارهای سال 95 حدود 74 سال است.

سنگی، آماری از نرخ رشد جمعیت در فارس را ارائه و بیان كرد: بر اساس آمارها، نرخ رشد جمعیت در فارس سال 95 حدود 1.08 درصد و بعد خانوار حدود 3.3 بوده که نشان‌دهنده کاهش بعد خانوار نسبت به سال 90 است.

معاون سازمان برنامه و بودجه استان فارس با اشاره به آمارهای یک دهه گذشته، گفت از سال 84 تا 97 شاهد کاهش نرخ بیکاری در فارس بوده‌ایم و این عدد برای سال 95 حدود 11.4 درصد، سال 96 حدود 10.6 درصد و سال 97 حدود 8.9 درصد بوده است.

به گفته وی، نرخ بیکاری در بهار امسال نیز برای فارس نشان از تداوم روند کاهشی است به طوری که استان فارس بعد از همدان، دومین استان کشور با کمترین نرخ بیکاری است.

سنگی گفت: نرخ تورم از ابتدای امسال و به تناسب کشور روند افزایشی به خود گرفته و از عدد 24.4 درصد در پایان سال 97 به 36.6 درصد در پایان تیرماه 98 رسیده است؛ اگرچه مقایسه نرخ تورم تیرماه امسال و تیرماه سال گذشته، از پایین آمدن آن حکایت دارد.

وی با تصریح اینکه منظور از نرخ بیکاری، کیفیت شغل و تأمین معیشت نیست، گفت: براساس استانداردهای جهانی اگر کسی در هر هفته یک ساعت کار کند، شاغل محسوب می‌شود؛ اما این اشتغال به معنی کیفیت شغلی بالا یا درآمد کافی برای تأمین معیشت نیست.

معاون سازمان برنامه و بودجه استان فارس همچنین گفت: ضریب جینی به‌عنوان یکی از شاخص‌های مهم در بهره‌وری، طی سال‌های 93 تا 95 رشد خوبی را در فارس داشته و از 0.36 درصد به 0.32 درصد رسیده است.

سنگی در خصوص نسبت درآمد به هزینه خانوار در شهر و روستا نیز گفت: آمارها نشان می‌دهد که در سال 96 میزان درآمد در شهرها بالغ بر 33 میلیون ریال و هزینه 30 میلیون ریال، و میزان درآمد در روستا 20 میلیون ریال و هزینه حدود 18 میلیون ریال بوده است.

وی همچنین یادآور شد: مرکز آمار به‌دنبال گذر از سرشماری و نمونه‌گیری بوده و تلاش می‌کند به سمت فعالیت آمایشی و ثبت مبنا حرکت کند.

انتهای پیام

captcha