بهره‌گیری از ظرفیت روحانیت در ایجاد صلح و سازش بین مردم
کد خبر: 3843778
تاریخ انتشار : ۳۱ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۲:۳۹

بهره‌گیری از ظرفیت روحانیت در ایجاد صلح و سازش بین مردم

گروه اجتماعی- رئیس کل دادگستری استان کردستان بر استفاده حداکثری از ظرفیت روحانیت در صلح و سازش بین مردم تأکید کرد و گفت: امور غیر مهم نباید در دادگستری تبدیل به پرونده شود و همچنین باید در قراردادهای مختلف شرط داوری گنجانده شود.

به گزارش ایکنا از کردستان، محمدرضا مترقب، رئیس کل دادگستری استان کردستان دیروز، 30 شهریورماه در آیین تودیع و معارفه رئیس دادگستری شهرستان سقز ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدا و ایثارگران هشت سال دفاع مقدس اظهار کرد: رزمندگان ما در هشت سال دفاع مقدس، فقط برای یاری دین خدا و اطاعت از امر رهبر به دفاع از این مرز و بوم پرداختند و جاودانه شدند.
وی با اشاره به اینکه 80 درصد قضات شاغل در دستگاه قضایی استان کردستان غیربومی هستند، افزود: این مسئله مهم‌ترین چالش این دستگاه بوده و همچنین 52 درصد چارت قضایی استان خالی است و این کمبود با اطاله دادرسی ارتباط مستقیمی دارد که امیدواریم در آینده نزدیک با جذب قضات بومی مرتفع شود.
رئیس کل دادگستری استان کردستان، برخورد با مجرمین خطرناک و سابقه‌دار در سطح استان را از اولویت‌های کاری دستگاه تحت مسئولیت خود عنوان و بیان کرد: تأمین احساس امنیت در جامعه با حیثیت نظام اسلامی گره خورده است و برای تأمین حقوق و امنیت جامعه از هیچ تلاشی فروگذاری نمی‌کنیم.
وی تأکید کرد: در راستای سیاست‌های کلان قوه قضاییه جوان سازی تصدی امور ضروری است که در این راستا باید تغییرات در پست‌های مختلف به وجود آید.
مترقب، منصب قضاوت را منبعث از ولایت فقیه دانست و عنوان کرد: به موجب قانون اساسی جمهوری اسلامی این شان حکومتی به قاضی داده شده است و معیار و مبنا در دستگاه قضایی خدمت رسانی و تکریم ارباب رجوع است و به میزان خدمت رسانی بیشتر به مردم جایگاه قضات و کارکنان دادگستری استان ارتقا می‌یابد.
رئیس شورای قضایی استان در بخش دیگری از سخنان خود داشتن اقتدار به همراه زبان نرم و ملایم را از جمله مهم‌ترین خصوصیات یک قاضی عنوان کرد و افزود: قضات دادگستری استان ملزم هستند که به رهنمودهای مقام معظم رهبری و سیاست‌های ریاست معزز قوه قضاییه توجه داشته باشند و باید خصوصیاتی همچون تقوا، پاکدامنی، شجاعت، علم و دانش قضایی و علوم مرتبط با قضاوت را دارا باشند و تا آخرین لحظه برای گرفتن حق مظلوم از ظالم دفاع کنند.
وی قضاوت و سیاست را دو مسئله متناقض دانست و عنوان کرد: قاضی نباید در کار سیاسی ورود پیدا کند و همچنین حق دادن هیچ گونه مشاوره حقوقی به طرفین پرونده را ندارد و جهت حل این موارد باید ارباب رجوع را به دایره ارشاد و معاضدت قضایی که متشکل از وکلای مجرب مستقر در دادگستری‌ها هستند، هدایت کنند.
مترقب بر استفاده حداکثری از ظرفیت روحانیت در صلح و سازش بین مردم تأکید کرد و افزود: امور غیر مهم نباید در دادگستری تبدیل به پرونده شود و همچنین باید در قراردادهای مختلف شرط داوری گنجانده شود تا افراد متخصص به عنوان داور معرفی شده و آرای آنها هم کاملا لازم‌الاجرا خواهد بود.
وی بیان کرد: در راستای خدمت رسانی بیشتر به مردم و افزایش سرع رسیدگی به پرونده ها هم اکنون حدود 84 درصد ابلاغات در استان به صورت الکترونیکی انجام می‌پذیرد.
رئیس کل دادگستری استان کردستان، ضمن آرزوی توفیق برای رئیس جدید دادگستری سقز یادآور شد: در آینده نزدیک دادگاه عمومی شهر صاحب در بخش زیویه افتتاح خواهد شد.
همچنین در ابتدای این مراسم نماینده مردم سقز و بانه در مجلس شورای اسلامی خواستار رفع مشکلات اداره پزشکی قانونی شهرستان سقز شد.
گفتنی است؛ در پایان این مراسم حکم انتصاب کیوان جهانی، به عنوان رئیس دادگستری شهرستان سقز و علیرضا رضاپور، به عنوان سرپرست دادسرای این شهرستان از طرف ریاست قوه قضاییه به ایشان ابلاغ و از زحمات بهادر اسدی، رئیس سابق دادگستری این شهرستان تجلیل به عمل آمد.
انتهای پیام

captcha