کسب معرفت خاص الهی منحصر به انبیاء و ائمه(ع) نیست
کد خبر: 3847051
تاریخ انتشار : ۱۱ مهر ۱۳۹۸ - ۲۰:۵۶
آیت‌الله تحریری:

کسب معرفت خاص الهی منحصر به انبیاء و ائمه(ع) نیست

گروه حوزه‌های علمیه ــ عضو هیئت علمی جامعه المصطفی(ص) گفت: کسب معرفت خاص الهی صرفاً برای امامان نیست بلکه راه برای کسانی که بخواهند با شرایط بسیار دشوار و سنگین در این مسیر حرکت کنند هم باز است.

کسب معرفت خاص الهی منحصر به انبیاء و ائمه(ع) نیستبه گزارش ایکنا، آیت‌الله محمدباقر تحریری، استاد حوزه و عضو هیئت علمی جامعه المصطفی(ص) عصر امروز 11 مهرماه، در مراسم گرامیداشت آیت‌الله شیخ هادی فقهی، مترجم کتاب سنن النبی، در دارالقرآن علامه طباطبایی(ره) گفت: خداوند توفیق به بنده فرمود که چند صباحی چهره علامه را در این مکان زیارت می‌کردم؛ ایشان آنقدر سعه روحی داشت که طلبه کوچکی مانند بنده را به محضر می‌پذیرفت و راهنمایی‌های تهذیبی و تربیتی برای ما داشتند.

وی افزود: راه و روش معرفت خاص پروردگار متعال است که مطابق مضامین آیات و روایات، امکان چنین معرفتی را برای انسان ایجاد می‌کند و هر کسی به اندازه ظرفیت وجودی خودش توان خالص شدن برای خدا را دارد.

تحریری با بیان اینکه اخلاص لله دو نوع است که یکی اخلاص در عمل است و آن هم دارای مراتبی است، تصریح کرد: اخلاص دیگر، اخلاص خود برای خداست که قدم نهادن در وادی مخلصیت است و خداوند انسان را با فراهم کردن شرایطی با اخلاص خودش، مخلَص می‌گرداند همان طور که در آیه شریفه 47 سوره«ص» فرمود: وَإِنَّهُمْ عِنْدَنَا لَمِنَ الْمُصْطَفَيْنَ الْأَخْيَارِ ﴿۴۷﴾.

این استاد حوزه علمیه اظهار کرد: این راه صرفا برای امامان  نیست بلکه راه  برای کسانی که بخواهند با شرایط بسیار دشوار و سنگین در این مسیر حرکت کنند هم باز است تا به گونه‌ای که شیطان در ساحت وجودی آنان راه نیابد و به جایگاهی برسند که به اندازه خود توان توصیف خداوند را داشته باشند.

وی با بیان اینکه عده‌ای خاص در میان انسان‌ها با مجاهدات بسیار پیچیده به مقام سابق بالخیرات می‌رسند، اظهار کرد: خداوند فرمود که ما کتاب را به ارث برای بندگان خود گذاشتیم؛ انسان‌ها در مواجهه با این کتاب سه دسته هستند، ظالم به نفس خود، مقتصد و سابق بالخیرات به اذن الهی، که سابق خیرات می‌توانند تا به حقایق این کتاب برسند.

وی افزود: سابقین کسانی هستند که همت خود را حتی از توجه به اصلاح خود هم بالاتر قرار داده‌اند؛ از امام صادق(ع) سؤال شد و ایشان فرمودند که مقتصد کسی است که دور و بر قلبش و اصلاح قلب می‌چرخد ولی انسان، مقصد بالاتری دارد و آن ذات اقدس الهی است که فرد در مسیر حقیقت مطلق قرار بگیرد و چیزی در برابر آن حقیقت نبیند.

تحریری بیان کرد: مسیر فقهای برجسته عالم شیعه و سلسله‌ای که علامه طباطبایی التزام شاگردی این مکتب را با آن عظمت علمی و فقاهتی داشت تعبد خاص به التزام حقانی و عملی این مسیر داشت و کسانی را هم در این مسیر تربیت کردند.

تحریری تصریح کرد: مرحوم آیت‌الله فقهی، مهدی به این هدایت شده بود؛ علاوه بر اینکه در محضر علامه طباطبایی، مباحث تفسیری و فلسفی را فرا گرفت ارتباط خاص تربیتی هم با مرحوم علامه داشتند و با برخی افراد که از خواص شاگردان علامه در تهران بودند مجمعی ایجاد کرده بودند که بنده تا حدودی به خاطر دارم. مرحوم پدرم از شاگردان اولیه علامه طباطبایی با برخی هم‌دوره‌ای‌ها جلسات معنوی داشتند تا اینکه اشتغالات گوناگون سرگرم به خود نکند و همه ما نیاز به این مسایل داریم.

عضو  هیئت علمی جامعه المصطفی(ص) اضافه کرد: مسیر این بزرگواران مسیر خاص معرفت الله است که همان سابق بالخیرات است و جز خدا را نمی‌خواهند؛ که براساس روایات، افراد شاخص این ساحت، امامان معصوم هستند ولی کسانی با ارتباط مستمر با این اولیاء حق توانسته‌اند از چشمه‌ای که آنان نوشیدند بنوشند و شاگردانی را هم به این مسیر هدایت کنند.

تحریری با اشاره به حدیث معراج بیان کرد: خداوند در این مجلس یگانه با پیامبر(ص) ذکر خیرهایی از اهل آخرت و محبین خاص خود دارد که این‌ها در مسیری حرکت می‌کنند که همواره در مبارزه با هواهای نفسانی هر روز 70 بار کشته می‌شوند.

تحریری تصریح کرد: سابق بالخیرات کسانی هستند که باید پا روی غیرخدا بگذارند و در صحنه عمل هم نشان دهند که شهدای ما در این مسیر حرکت کردند؛ امام خمینی(ره) از کسانی است که در این مسیر حرکت کرده و علاوه بر تجهیز به جهاز معارف گوناگون اسلامی مجهز به معارف عمیق و حقایق آفرینش شدند.

استاد حوزه علمیه با اشاره به روایتی از امام صادق(ع) در صفحه 248 روضه کافی تصریح کرد: در این روایت بیان شده است که دنیا  در برابر این عارفان کمتر از چیزی است که زیر پا می‌گذارند.

انتهای پیام
captcha