استاد حوزه علميه: تحقق جامعه منتظر از نگاه قرآن نيازمند اجرای برنامه‌های كلان فرهنگی و هنری است
کد خبر: 1629156
تاریخ انتشار : ۲۶ بهمن ۱۳۸۶ - ۱۱:۰۴
فرهنگ مهدويت و جامعه منتظر از منظر قرآن / 6

استاد حوزه علميه: تحقق جامعه منتظر از نگاه قرآن نيازمند اجرای برنامه‌های كلان فرهنگی و هنری است

گروه اجتماعی: ويژگی‌های جامعه منتظر در آيات متعددی همچون آيه 54 سوره «مائده» بيان شده و تحقق چنين جامعه‌ای مستلزم اجرای برنامه‌های كلان در حوزه فرهنگی و اجتماعی است.

حجت‌الاسلام‌والمسلمين «اسماعيل روشن‌تن» استاد مركز مطالعات حوزه علميه قم در گفت‌‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) با اشاره به اين‌كه قرآن دربرگيرنده مبانی اصلی و كلی در تمام مضامين اجتماعی، فرهنگی، سياسی و ...است، گفت: خداوند در قالب آياتی به ويژگی‌های جامعه منتظر اشاره كرده است كه از جمله آنها می‌توان به آيه 54 سوره «مائده» اشاره كرد و ائمه معصوم(ع) نيز در روايات متعددی به بيان ويژگی‌های منتظران پرداخته‌اند.
وی در ادامه به روايتی از حضرت علی(ع) در باب خصوصيات اخلاقی و رفتاری منتظران اشاره كرد و افزود: ايشان در جمع اصحاب خود با تأكيد بر اينكه منتظران واقعی از اوليای الهی هستند، آنها را افرادی معرفی كرد كه هم خداوند آن‌ها را دوست دارد و هم آن‌ها مطيع دستورات خداوند هستند و مشكلات زمانه‌ آن‌ها تا جايی است كه هيچ‌‌يك از شما قادر به تحمل سختی‌های آن‌ها نيستيد.
روشن‌تن با اشاره به آيه 54 سوره «مائده» كه می‌فرمايد «یَا أَیُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ مَن یَرْتَدَّ مِنكُمْ عَن دِينِهِ فَسَوْفَ یَأْتِی اللّهُ بِقَوْمٍ یُحِبُّهُمْ وَیُحِبُّونَهُ أَذِلَّةٍ عَلَى الْمُؤْمِنِينَ أَعِزَّةٍ عَلَى الْكَافِرِينَ یُجَاهِدُونَ فِی سَبِيلِ اللّهِ وَلاَ یَخَافُونَ لَوْمَةَ لآئِمٍ ذَلِكَ فَضْلُ اللّهِ یُؤْتِيهِ مَن یَشَاء وَاللّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ؛ اى كسانى كه ايمان آورده‏ايد هر كس از شما از دين خود برگردد به زودى خدا گروهى [ديگر] را مى‏آورد كه آنان را دوست مى‏دارد و آنان [نيز] او را دوست دارند [اينان] با مؤمنان فروتن [و] بر كافران سرفرازند در راه خدا جهاد مى‏كنند و از سرزنش هيچ ملامتگرى نمى‏ترسند اين فضل خداست آن را به هر كه بخواهد مى‏دهد و خدا گشايشگر داناست» اظهار كرد: در ذيل اين آيه، مؤلفه‌های بارزی برای منتظران شمارش شده است.
وی خضوع و مهربانی، برقراری پيوند اخلاقی مستحكم، قابليت مقابله با دسيسه‌های دشمنان، جهاد پيوسته در راه خدا، هراس نداشتن از سرزنش بيگانگان، سازش‌نا‌پذيری در مقابل دشمنان و ... را از ويژگی‌های فرد منتظر برشمرد و يادآوری كرد: قيام حضرت حجت(عج) در پرتو اين آيه محفوظ است.
استاد مركز مطالعات حوزه علميه قم در پاسخ به پرسش خبرنگار ايكنا درباره ارزيابی ميزان توفيقات در زمينه عملی كردن اين شاخصه‌های جامعه منتظر در جامعه اظهار كرد: پياده كردن آرمان‌های بزرگ منطبق با مضامين قرآنی مستلزم صرف هزينه‌ها، زمان و برنامه‌ريزی كلان و گسترده در قالب‌های مختلف اجتماعی، فرهنگی، هنری، سياسی و ... است.
روشن‌تن از فعاليت‌های مستمر مركز مطالعات حوزه علميه قم در زمينه القای فرهنگ مهدويت به طلاب و دانشجويان خبر داد و گفت: تشكيل كلاس‌های مختلف در زمينه مباحث كلامی و اعتقادی، سعی در جهت القای فرامين دين به حوزويان در قالب كلاس‌ها و جلسات فوق‌برنامه از فعاليت‌هايی است كه از ابتدای هر سال در مركز مطالعات حوزه علميه قم اجرا می‌شود.
وی در پايان تأكيد كرد: دانشگاه و حوزه بايد به‌واسطه يك همكاری مشترك با يكديگر زمينه آشنايی هر چه بيشتر جوانان با فرهنگ مهدويت را از طريق راه‌اندازی كانون‌های فرهنگی و هنری «انتظار»، نشست‌های علمی و پژوهشی، تورهای سياحتی با عنوان مهدويت، آشنايی با مراكز و پايگاه‌های اطلاع‌رسانی در حوزه مهدويت و معرفی آن‌ها به دانشجويان، طلاب و ... تلاش كنند تا مفاهيم مستدل و منطقی را در اختيار افراد بگذارند.
captcha