آيه 46 سوره حج سير و سياحت را موجب تعقل انسان بيان می‌كند
کد خبر: 2297015
تاریخ انتشار : ۱۵ فروردين ۱۳۹۱ - ۱۱:۲۲

آيه 46 سوره حج سير و سياحت را موجب تعقل انسان بيان می‌كند

گروه سياسی و اجتماعی: استاد دانشگاه‌های اراك با اشاره به آيه 46 سوره حج «أَفَلَمْ يَسِيرُوا فِي الْأَرْضِ فَتَكُونَ لَهُمْ قُلُوبٌ يَعْقِلُونَ بِهَا ...» تصريح كرد: خداوند در اين آيه سير و سياحت را موجب تعقل و بالا رفتن سطح آگاهی و بينش انسان دانسته و انسان را تشويق به گردش در طبيعت می‌كند.

حبيب‌الله صابری‌نسب، استاد دانشگاه‌های اراك در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) شعبه مركزی با اشاره به اينكه خداوند در قرآن كريم انسان را به سير در طبيعت دعوت می‌كند افزود: از آنجا كه سير در طبيعت و مشاهده نعمت‌های بیكران الهی انسان را به وجود خالقی توانا آگاه می‌سازد، لذا گردش در طبيعت انسان را به خداشناسی نزديك‌تر می‌كند و در اين راستا فصل بهار به‌واسطه برخورداری از طراوت و سرسبزی خاص بهترين فرصت برای سير و گشت و گذار در طبيعت است.
وی افزود: خداوند در قرآن كريم می‌فرمايد: آنچه در آسمان‌ها و هرچه در زمين است مسخر شما قرار داديم، لذا خداوند زمين و آسمان را براى بشر و در اختيار او قرار داد، زيرا انسان برترين موجودى است كه خداوند آفريده و بايد همه چيز از جماد و نبات و حيوان و زمين و آسمان در خدمت او درآيد.
صابری‌نسب با اشاره به آيه 46 سوره حج كه می‌فرمايد: «أَفَلَمْ يَسِيرُوا فِي الْأَرْضِ فَتَكُونَ لَهُمْ قُلُوبٌ يَعْقِلُونَ بِهَا ...» تصريح كرد: خداوند در اين آيه، سير و سياحت را سبب تعقل و انديشه و بالا رفتن سطح آگاهی و بينش انسان دانسته و انسان را تشويق به گردش در طبيعت می‌كند.
وی در ادامه سير در طبيعت را مقدمه‌ای برای خودشناسی انسان دانست و تصريح كرد: با مروری بر زندگی پيامبران الهی درمی‌يابيم كه اكثر آنها چوپان بودند و با مشاهده نعمت‌های خداوند در طبيعت پی به عظمت والای پروردگار می بردند.
اين استاد دانشگاه در پايان با بيان‌ اينكه فصل بهار، فصل حيات دوباره گياهان و درختان است، تصريح كرد: در حديثی از پيامبر اكرم(ص) است كه می‌فرمايد: هرگاه فصل بهار را ديديد بسيار از زنده شدن خودتان در روز قيامت ياد كنيد، چراكه همانگونه كه در فصل بهار طبيعت جان دوباره پيدا كرده و شكوفا می‌شود انسان نيز در روز قيامت زنده می‌شود و حياتی نو می‌يابد.
captcha