تمدن غرب به کام مردم زهر شده و دوای آن اسلام است
کد خبر: 3578835
تاریخ انتشار : ۰۹ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۵:۴۱
حجت‌الاسلام سقای بی‌ریا:

تمدن غرب به کام مردم زهر شده و دوای آن اسلام است

گروه دانشگاه: رئیس شورای علمی دومین هفته تمدن نوین اسلامی اظهار کرد: اکنون غرب به یک بن‌بست رسیده، پیشرفت‌های علمی برای رفاه مردم حاصل شده، اما هنوز به آسایش و آرامش نرسیده‌اند. این تمدن به کام مردم زهر شده و دوای آن اسلام است که هم به علم و هم به ایمان تاکید دارد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، حجت‌الاسلام والمسلمین ناصر سقای بی‌ریا، در اختتامیه هفته تمدن نوین اسلامی که در دانشگاه امام صادق(ع) در حال برگزاری است، با اشاره به پخته‌تر بودن مقالات این دوره نسبت به دوره‌های پیشین اظهار کرد: مفهوم تمدن با مقولات دیگری چون امت، دین، فرهنگ و ... متشابه و نزدیک است.

وی با بیان مثالی به تمایز تمدن با سایر مفاهیم پرداخت و گفت: یک قطره آب، یک لیوان آب، یک چشمه، یک رودخانه، یک دریا و یک اقیانوس همگی آب هستند، اما اقیانوس ویژگی‌هایی دارد که بقیه ندارند، وسعت، عمق، ماندگاری و پدیده‌هایی که در اثر این بزرگی و این حجم آب وجود دارد از ویژگی‌های منحصر بفرد اقیانوس است.

وی ادامه داد: انسان‌ها، روش‌های زندگی، آثار برجستگان جامعه و بسیاری عناصر دیگر در تمدن‌ها تاثیرگذارند. از نظر وسعت جغرافیا، تمدن باید وسعتی را بپوشاند، از نظر زمانی نیز باید قرن‌ها بگذرد تا تمدن شکل گیرد. این تمدن در این زمان و وسعت، باید آثار برجسته‌ای داشته باشد تا کسانی که اکنون در دوره جدید زندگی می‌کنند، از آن بهره ببرند و به آن آثار افتخار کنند. همه این‌ها باید در یک مسیر و دارای یک زیربنای فکری باشند.

سقای بی‌ریا گفت: در قرآن کریم، ابتدا انسان‌ها یک امت بودند که با اختلاف میان این امت، منقسم شدند و اختلاف فکری به وجود آمد و نتیجه آن اختلاف روشی و اختلاف زندگی بود. این اختلاف مبنایی برای امتحان انسان‌ها بود، اما نهایتا خطی را ذکر می‌کند که همه به یک امت ختم می‌شوند؛ «وَ الْعاقِبَةُ لِلْمُتَّقينَ» و خدا وعده داده مظلومین بر ظالمان پیروز خواهند شد.

وی افزود: ابتدا و انتها امت واحده است، امت به معنای قصد است، جمعی که در هدف واحدند و این خواست و تعبیر قرآن است، فلذا وقتی می‌گوییم امت اسلام، جایی در کره زمین نیست که امت جای نگیرد، در سوره مبارکه انبیاء نیز به این امر اشاره دارد؛ «إِنَّ هٰذِهِ أُمَّتُكُم أُمَّةً واحِدَةً وَأَنا رَبُّكُم فَاعبُدونِ» این امت واحده شماست، تمام پیروان انبیا الهی که توحید را ترویج می‌کردند، در یک امت جای می‌گیرند.

بی‌ریا گفت: پس از قرون وسطی مسیر علم و دین جدا شد، امروزه ما دنباله تمدن غربی هستیم که متأثر از جدایی دین از علم است، همان سکولاریسم اما مکاتب متعدد شکل گرفت. در اسلام اما پیامبر اکرم(ص) با هجرت به مدینه، شهری اسلامی بنیان نهاد که در پیوند علم و دین است.

سقای بی‌ریا ادامه داد: اکنون غرب به یک بن‌بست رسیده، پیشرفت‌های علمی برای رفاه مردم حاصل شده، اما هنوز به آسایش و آرامش نرسیده‌اند. این تمدن به کام مردم زهر شده و دوای آن اسلام است که هم به علم و هم به ایمان تاکید دارد.

وی افزود: در ایران با انقلاب اسلامی یک نهضت دینی با رهبری عالمی دینی شکل گرفت، جمهوری اسلامی تشکیل شد که هدف آن هدایت جامعه به مسیر ایمان است و هدف غایی آن شکل‌گیری تمدن اسلامی است که قابل وصول است. اکنون دایره تاثیر جمهوری اسلامی باز شده و خط نفوذ فکری، اجتماعی و ... در همه مسلمان‌ها ایجاد شده است.

وی یادآور شد: تمدن اسلامی طبق آیات قرآن یک بذر و جوانه بود که اکنون رشد کرده و شاخ و برگ دارد. این‌گونه فعالیت‌ها تحت عنوان تمدن نوین اسلامی می‌تواند مسیری در تحقق ظهور و تمدن اسلامی باشد. مسیر طولانی است، باید ابعاد باز و موانع بررسی شود تا بتوان گام‌های موثری در این زمینه برداشت.

یادآور می‌شود، در پایان نیز از مقالات برتر در ۵ کمیسیون با اهدای لوح یادبود تجلیل شد.

captcha