25 هزار بیمار در صف انتظار پیوند
کد خبر: 3715050
تاریخ انتشار : ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۳:۰۸
نجفی زاده عنوان کرد:

25 هزار بیمار در صف انتظار پیوند

گروه سلامت ــ رئیس انجمن اهدای عضو ایرانیان با تاکید بر نیاز به فرهنگسازی برای اهدای عضو از وجود 25 هزار بیمار در انتظار پیوند خبر داد

 25 هزار بیمار در صف انتظار پیوند

به گزارش خبرنگار ایکنا؛ کتایون نجفی زاده، رئیس هیئت مدیره انجمن اهدای عضو ایرانیان صبح امروز 26 اردیبهشت در نشست خبری تشریح برنامه‌های ماه مبارک رمضان این انجمن و برنامه ضیافت نفس با بیان اینکه کودکان لیست انتظار پیوند در بیمارستان قلب شهید رجایی به دلیل کمبود قلب اهدایی جانشان در خطر است اظهار کرد: ما مجبوریم فرهنگسازی را به همراه اطلاعات علمی به مردم ارائه داده تا اهدای عضو از بیماران مرگ مغزی افزایش پیدا کند.

وی با تاکید بر اینکه به هیچ عنوان امکان ندارد که بیمار مرگ مغزی دوباره احیا شود عنوان کرد: علیرغم مرگ مغزی زمان طلایی برای زنده نگاه داشتن قلب 8 دقیقه بوده و در صورتی که بتوان به موقع به بیمار مرگ مغزی رسیدگی کرد قلب امکان دارد تا دو هفته به کار خود ادامه دهد. بر همین اساس رسیدن به موقع اورژانس بر سر این بیماران بسیار مهم است.

نجفی زاده ادامه داد: هر بافتی که می‌میرد مواد سمی را به خون می‌ریزد و ذره ذره کیفیت سلول‌های زنده داخلی را از بین می‌برد لذا حداکثر نگه داشت فرد مرگ مغزی شده دو هفته بوده و این فرد می‌تواند جان هشت نفر را نجات دهد.

رئیس انجمن اهدای عضو ایرانیان ادامه داد: اگر به خانواده‌ای بگویم عزیزی مرگ مغزی شده اما قلب او می‌تپد لذا می‌توانند اندام‌های او را اهدا کنند کار بسیار سختی بوده و باید بتوانیم رضایت او را بگیریم تا تصمیم برای اهدا بگیرند. ما اگر بتوانیم فرهنگسازی کنیم می‌توانیم معضل کمبود عضو اهدای را از بین ببریم. تلاش ما این است که در ماه مبارک رمضان اطلاع رسانی کرده و مردم را از اهدای عضو آگاه کنیم.

نجفی زاده با بیان اینکه افراد مرگ مغزی شده از جانب خداوند برگزیده شده‌اند تصریح کرد: ایران 80 میلیون جمعیت دارد که سالانه 16 هزار نفر در اثر تصادف از بین می‌روند 5 تا 8 هزار نفر از این افراد عموما مرگ مغزی شده و نصف این افراد مرگ مغزی شده قابلیت اهدای عضو دارند. این در حالی است که سال گذشته تنها 926 نفر اهدا عضو وجود داشته در حالی که 25 هزار نفر بیمار نیازمند پیوند وجود دارد از سوی دیگر فوت بیماران نیازمند نیز روزی 7 تا 10 نفر است.

نجفی زاده ادامه داد: سال گذشته هزار و 281 بیمار پیوند کلیه شده 765 نفر پیوند کبد، 131 نفر قلب، 10 نفر ریه و 121 نفر نیز لوزالمعده دریافت کرده‌اند.

وی بیان کرد: ما با توجه به آمارهای مرگ مغزی قابلیت سه هزار اهدای عضو داریم این در حالی است که تنها هزار نفر عضو اهدا کرده و دو هزار اندام زنده خاکسپاری شده‌اند، حدود سه هزار نفر نیز به دلیل نرسیدن پیوند فوت کرده‌اند. اگر نصف این اندام‌های زنده اهدا می‌شدند این افراد زنده می‌ماندند.

نجفی زاده بیان کرد: متاسفانه بسیاری از مردم ایران مرگ مغزی را به عنوان مرگ نمی‌شناسند این وظیفه تمامی نهادهای کشور است که این فرهنگسازی را انجام دهند.

هر گونه اهدا در بیمارستان خصوصی ممنوع است

نجفی زاده همچنین یاد آور شد: تمامی فرایند پیوند از فرآهم آوری، تخصیص عضو و پیوند زیر نظر وزارت بهداشت انجام شده و تمامی اهداهای عضو در بیمارستان‌های دولتی انجام می‌شود و هر گونه اهدا در بیمارستان خصوصی ممنوع است.

وی با اشاره به تشکیل انجمن اهدای عضو ایرانیان در سال 1394 گفت: این انجمن با نهادینه کردن، اهدای عضو، حمایت خانواده‌ها، اموزش ملی، پژوهش و فرهنگسازی و تعامل وزارت بهداشت به وجود آمده است.

برپایی جشن ضیافت نفس

نجفی زاده در ادامه با اشاره به برپایی جشنواره اهدای عضو نفس گفت: جشن ضیافت نفس از 31 اردیبهشت ما تا 9 خرداد ماه با حضور خانواده‌های اهدا کننده، گیرندگان عضو پیوندی، هنرمندان، خیرین، سفیران اهدای عضو در بوستان نفس واقع در خیابان دربند تهران برگزار می‌شود.

وی یادآور شد: سال گذشته شهرداری طبق قولی که شهردار سابق آقای نجفی داده بودند یک بوستان برای فعالیت‌های اهدای عضو در نظر گرفت و این بوستان را اختصاص دادند و همچنین قرار بود دیواری برای یادبود اهدا کنندگان برپا شود که در طول جشن نفس با حضور مقامات کار این دیوار آغاز می‌شود همچنین در روز درختکاری نهال‌های با نام و یاد اهدا کنندگان کاشته شد.

نجفی زاده اظهار کرد: هدف اصلی ما در ماه رمضان استفاده از این فرصت معنوی برای آگاه سازی خانواده در مورد پیوند اعضا بوده و امیدواریم با این کار قدمی در راه کاهش آلام مردم برداریم.

نجف زاده همچنین از ورود مباحث اهدای عضو کتب درسی دانش‌آموزان خبر داد و عنوان کرد: این مباحث در کتب زیست شناسی کلاس نهم و یازدهم آورده شده و در پشت جلد آن تصویری از کارت‌های هدیه بازتاب داده شده است.
در ادامه این نشست، امید قبادی نایب رئیس هیأت مدیره انجمن اهدای عضو ایرانیان با اشاره به ۳۱ اردیبهشت‌ماه روز اهدای عضو ایرانیان عنوان کرد: در اردیبشهت‌ماه ۱۳۶۸، استفتاء حلیت پیوند عضو از میت توسط ایرج فاضل پدر اهدای عضو ایران از امام خمینی(ره) گرفته می‌شود، قانون آن در ۱۳۷۹ توسط مجلس تصویب و در سال ۸۱ دولت آن را مصوب کرد، این در حالیست که در سال ۸۲ این قانون به دانشگاه‌های علوم پزشکی ابلاغ شد.
به گفته وی از سال ۸۲ تا به امروز ۵ هزار و ۹۶۵ اهداکننده عضو در کشور به ثبت رسیده‌اند که با فرهنگ‌سازی در میان خانواده‌ها می‌توان این تعداد را افزایش داد.
قبادی در رابطه با نهادینه شدن فرهنگ رضایت خانواده‌ها برای اهدای عضو فرد متوفی در کشور اسپانیا و مقایسه آن با ایران عنوان کرد: میانگین زمان اعلام رضایت خانواده‌های اسپانیایی، سه تا پنج دقیقه است؛ در حالی که میانگین یادشده در ایران ۶ تا ۹۰ ساعت گزارش شده است، به عبارت دیگر ۶ تا ۹۰ ساعت طول می‌کشد تا خانواده متوفی را برای اهدای عضو او راضی کنیم. البته از سال‌های قبل نسبت به حال پیشرفت قابل توجه‌ای در این مورد مشاهده می‌شود، چنانکه در سال ۱۳۸۴، میزان رضایت خانواده‌های ایرانی پنج درصد بود، اما در حال حاضر به ۷۰ درصد می‌رسد.
وی ادامه داد: از این ۷۰ درصد نیز فقط حدود ۳۰ درصد آگاهانه رضایت می‌دهند و ۴۰ درصد دیگر به طور میانگین ۶ تا ۹۰ ساعت طول می‌کشد تا به اهدای عضو عزیز از دست رفته خود راضی شوند.
قائم مقام انجمن اهدای عضو ایرانیان این نکته را تاکید کرد که رضایت دادن و رضایت گرفتن از خانواده‌های ایرانی در این زمینه کاری بسیار سخت است.
وی با بیان اینکه اهدای عضو در دو بخش است؛ گفت: نخست خانواده، فوت عزیزش را بپذیرد و سپس خانواده، انسانی بودن اهدای عضو را بپذیرد که ما در بخش دوم مشکلی نداریم آنچه که مشکل است، همان بخش اول یا پذیرفتن مرگ عزیز از دست رفته است.
وی تأکید کرد: رسانه‌ها باید به نهادینه و آگاه‌سازی خانواده‌ها کمک کنند اگر این امر نهادینه شود، می‌توانیم به ازای هر یک درصد افزایش آمار رضایت خانواده‌ها، جان ۱۵۰ هموطن نیازمند عضو پیوندی را در سال نجات دهیم.

محمد مهدوی جراح قلب کودکان بیمارستان شهید رجایی نیز در این نشست با بیان اینکه سال گذشته ۳۵ کودک در لیست انتظار پیوند بوده‌اند عنوان کرد: این در حالیست میزان پیوند کودکان تا کنون ۵۸ نفر بوده است، در حال حاضر ۱۲ نفر در آی سی یو شهید رجایی در لیست انتظار پیوند قرار دارند.
وی تأکید کرد: برای انجام پیوند کودکان سن این اندام مهم نیست بلکه عملکرد عضو پیوندی مهم است.


انتهای پیام

captcha