همراه با ششمین پویش کتابگردی در تهران
کد خبر: 3858555
تاریخ انتشار : ۳۰ آبان ۱۳۹۸ - ۱۰:۲۸

همراه با ششمین پویش کتابگردی در تهران

گروه ادب - ششمین دوره پویش کتابگردی همزمان با بیست و هفتمین دوره هفته کتاب از دفتر نشر معارف انقلاب آغاز شد و تا کتابفروشی‌های خیابان کریم‌خان زند ادامه یافت. مسجد جامعی در این بازدید بیان کرد: براساس صحبت‌هایی که با کتابفروشی‌ها و ناشران شد، وضعیت نشر کشور خوب است و این فضا از نشاط خوبی برخوردار است.

ششمین پویش کتابگردی آغاز شد

به گزارش خبرنگار ایکنا؛ ششمین دوره پویش کتابگردی صبح امروز، ۳۰ آبان‌ماه، با حضور محسن هاشمی، رئیس شورای اسلامی شهر تهران؛ محمدرضا جوادی یگانه، معاون فرهنگی اجتماعی شهرداری تهران؛ احمد مسجدجامعی، عضو شورای اسلامی شهر تهران؛ نیکنام حسینی‌پور، مدیرعامل مؤسسه خانه‌کتاب؛ محمود آموزگار و جمعی از ناشران از دفتر انتشارات معارف انقلاب کلید خورد.

محسن هاشمی در جریان این بازدید با ارائه گزارشی از انتشار کتاب‌های حجت‌الاسلام والمسلمین اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس فقید تشخیص مصلحت نظام، گفت: از ۱۸۰ عنوان کتابی که منتشر شده ۵۰ عنوان در حوزه قرآن بوده و اکنون نیز مجلداتی در دست تدوین و نشر است.

وی افزود: خطبه‌های ایشان نیز از موضوعاتی مهمی است که چون سیر مطالب مشخص است، در حال آماده‌سازی است. همچنین کتاب روز‌های پایداری با استفاده از خاطرات ایشان نوشته شده که مربوط به دوران جنگ است.

هاشمی در ادامه گفت: ایده کتاب‌های «فرهنگ قرآن» و «تفسیر راهنمای قرآن» آیت‌الله هاشمی همزمان با نخستین تجربه زندان ایشان در دوران مبارزه شکل گرفت و طی سه سالی که در زندان بودند، به این موضوع پرداختند و در این راستا فیش‌هایی را که تهیه کرده بودند، پس از آزادی این فیش‌ها را به صورت کتاب تدوین کردند.

وی با اشاره به انتشار کتاب خاطرات همسر با عنوان «پابه پای سرو» افزود: جریان چاپ و نشر کتاب، برون‌سپاری می‌شود، یعنی موضوع را تعیین و تدوین‌گر آن را آماده می‌کند و پس از انتشار آن را در به تعداد نسخه‌های مورد نظر خریداری می‌کنیم.

در ادامه این بازدید از شهر کتاب ابن‌سینا واقع در منطقه ۲ بازدید شد. احمد مسجدجامعی در این راستا درباره وضعیت نشر از مدیر این شهر کتاب سؤال کرد و وی در پاسخ گفت: گرانی کاغذ و کتاب دغدغه و چالش اصلی حوزه کتاب و نشر است و به شدت این بازار را تحت تأثیر خود قرار داده است.

میرزایی درباره آثار پرمخاطب این کتابفروشی نیز گفت: استقبال از کتاب‌های کودک با موضوعات فانتزی مورد توجه مخاطبان است و همچنین کتاب‌های کمک آموزشی و ژانر‌های پلیسی مورد توجه بوده و بخش سینما مخاطبان اندکی نسبت به سایر ژانر‌ها دارد.

مسجدجامعی علاقه نوجوانان به ژانر‌های وحشت و پلیسی و جنایی را نیازمند بررسی و ریشه‌یابی دانست.

ششمین پویش کتابگردی در تهران

مقصد دیگر کتابگردی، کتابفروشی کودک و نوجوان آفرینش بود که ۴ ماه پیش در فضایی با متراژ ۱۵۰ متر افتتاح شد و بیش از ۶۰ هزار عنوان کتاب تخصصی کودک و نوجوان را داراست و در این کتابفروشی قفسه ویژه نابینایان با ۸۰ جلد کتاب وجود دارد.

مسجدجامعی در جریان افتتاح تابلوی راهنمای کتابفروشی آموت در خیابان مرزداران بر نصب این تابلو‌ها تأکید کرد و درباره معافیت مالیاتی ناشران نیز گفت: امیدواریم این مسئله استمرار پیدا کند و تشکل‌ها و انجمن‌های نشر نیز آن را به صورت جدی پیگیری کنند. تقویت کتابفروشی‎ها می‎تواند به تقویت شبکه توزیع بینجامد.

پس از بازدید از کتابفروشی‌های واقع در مرکز خرید بوستان، هیئت کتابگردی به کتابفروشی‎های خیابان انقلاب رفت و از کتابفروشی جهاد دانشگاهی بازدید کرد. سپس به کتابفروشی موسسه خانه کتاب که کتاب‌های پل دختر در آن به نمایش و فروش گذاشته شده است. این کتاب‌ها در جریان سیل فروردین امسال دچار آبگرفتگی و آسیب شدند.

رضا ساکی، مسئول هفته کتاب پلدختر درباره این کتاب‌ها گفت: براساس گزارش‌های رسیده فقط از کتابفروشی فردوسی این شهر ۹۰۷۶ جلد کتاب از بین رفته است. همچنین ۴ کتابفروشی به صورت کامل تخریب شده‌اند و نیازمند بازسازی و حمایت‌های دولتی است.

وی تصریح کرد: مردم و ناشران می‌توانند آثار اهدایی خود را تا ۵ آذر به منظور تجهیز و بازسازی کتابفروشی‌های پلدختر اهدا کنند که نشر اطراف از نخستین ناشرانی بوده که به این پویش پیوسته است و برخی ناشران نیز اعلام آمادگی کرده‌اند.

ششمین پویش کتابگردی در تهران

مسجدجامعی نیز در این بازدید با تأکید بر اینکه با هماهنگی اتحادیه ناشران و کتابفروشان ۱۰ هزار عنوان کتاب به شهر پلدختر اهدا خواهد شد، درخواست کرد که ناشران زن نیز در این پویش همراهی داشته باشند.

در ادامه این بازدید، از کتابفروشی‌های ایثار، اسم، ترنجستان سروش، مولی و حکمت بازدید شد. در ادامه هیئت کتابگردی بازدیدی از اتحادیه ناشران و کتابفروشان نیز انجام دادند که مسجد جامعی در حاشیه این بازدید با تأکید بر برخورد با قاچاق کتاب به خبرنگاران گفت: بسیاری از ناشران و کتابفروشان از برخورد با قاچاقچیان کتاب و دستفروشانی که در راسته انقلاب فعالیت می‌کردند، به دلیل تأثیر منفی که در اثر فعالیت آن‌ها به وجود آمده بود، راضی بودند.

وی درباره برگزاری نمایشگاه کتاب در مترو گفت: امیدواریم به زودی زمینه‌ای ایجاد شود که برگزاری نمایشگاه کتاب در مترو‌ها با نظارت و مجوز اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران انجام شود.

وی در ادامه تصریح کرد: براساس صحبت‌هایی که با کتابفروشی‌ها و ناشران شد، وضعیت نشر کشور خوب است و این فضا از نشاط خوبی برخوردار است.

هیئت کتابگردی در پایان از کتابفروشی‌های خیابان کریم خان از جمله نشر ثالث و نشر چشمه بازدید کردند.

گزارش تصویری کامل این کتابگردی را در ادامه می‌بینید

انتهای پیام
captcha