عواید وقف در خدمت رفع مشکلات اقتصادی جامعه
کد خبر: 4088695
تاریخ انتشار : ۰۸ مهر ۱۴۰۱ - ۰۰:۱۴
برخط جامعه

عواید وقف در خدمت رفع مشکلات اقتصادی جامعه

خروش انقلابی «امت رسول‌الله(ص)»، انتشار گفت‌وگوهای ویژه دهه وقف، آغاز سال تحصیلی جدید همراه با خبرهای خوش وزیر و ... از مهم‌ترین اخبار سرویس اجتماعی ایکنا در هفته‌ای بود که گذشت.

برخط جامعهبه گزارش ایکنا، گروه اجتماعی این خبرگزاری طی هفته‌ای که گذشت، اخبار مهمی با تیترهای؛ آغاز سال تحصیلی جدید همراه با خبرهای خوش وزیر، بیانیه ائمه جماعت تهران در پی اغتشاشات و هتک حرمت به مقدسات، خروش انقلابی «امت رسول‌الله(ص)»، برگزاری مراسم سالروز وفات پیامبر اکرم(ص)، امام حسن مجتبی(ع)، برگزاری مراسم سالروز شهادت امام رضا(ع) در شهرهای مختلف کشور، ظرفیت‌های گردشگری سلامت در مشهد، انتصاب مدیرعامل جدید بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای، چگونه اعتماد مردم را به حوزه وقف جلب کنیم، وقف؛ بهترین شیوه برای مردمی‌سازی تأمین مالی تبلیغ و ترویج دین و وقف جمعی؛ نیاز جامعه برای کاهش مشکلات اقتصادی را منتشر کرد که در ادامه به برخی از مهمترین آن‌ها اشاره می‌کنیم.

آغاز سال تحصیلی جدید همراه با خبرهای خوش وزیر

مراسم آغاز سال تحصیلی جدید روز دوم مهرماه با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور و یوسف نوری، وزیر آموزش و پرورش در دبستان دخترانه شهید فرهاد حسینمردی برگزار شد.

رئیس جمهور در جمع دانش‌آموزان و مسئولان این مدرسه سخنرانی و در اقدامی ابتکاری علاوه بر طرح سوال مهر دانش‌آموزان، سوالی نیز برای معلمان مطرح کرد.

یوسف نوری، وزیر آموزش و پرورش در مراسم آغاز سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ به ایراد سخنرانی پرداخت و از رئیس جمهوری بابت اینکه در جمع سران در سازمان یونسکو، مواضع نظام جمهوری اسلامی را مقتدرانه با رعایت اصول مصلحت، عزت و حکمت بیان و اسناد تجویزی را رد کرده و بر اجرای سند تحول بنیادین تأکید و همچنین در مجمع عمومی سازمان ملل مواضع جمهوری اسلامی را در حمایت از مظلومین فلسطین و شهید قاسم سلیمانی تبیین کردند تشکر و قدردانی کرد.

بیانیه ائمه جماعت تهران در پی اغتشاشات

در پی اتفاقات اخیر و توهین عوامل خائن و وطن‌فروش به مقدسات و آرمان‌های ملت امام حسین(ع)، ائمه جماعات استان تهران در محکومیت اغتشاشات و هتک حرمتِ مقدسات بیانیه‌ای صادر کردند که در بخش‌هایی از این بیانیه آمده است: «دشمنان خبیث و قسم‌خورده‌ی اسلام و نظام مقدّس جمهوری اسلامی به بهانه‌ همدردی با درگذشت یک بانوی محترم هموطن، یک بار دیگر با استفاده از تمام ظرفیتِ منحوس خود به میدان آمده و به مقدّسات و آرمان‌های متعالی ملّت رشید و سرافراز ایران اسلامی اهانت نمودند. عوامل خائن و وطن‌فروش آنان با ارتکاب پست‌ترین رفتارهای خشونت‌آمیز و منزجرکننده که تداعی کننده‌ اعمالِ پلید منافقین و گروه‌های تروریستی شکست خورده در آغازین روزهای انقلاب هست، امنیت و آرامش روانی مردم و جامعه را نشانه گرفته‌اند.

بدون شک این حرکتِ ددمنشانه‌ معاندان دین و نظام اسلامی، همچون دیگر توطئه‌های آنان محکوم و منجر به شکست مفتضحانه خواهدشد، لکن این سؤال مطرح است که چرا در این مقطع، دشمنان خبیث و پلید جمهوری اسلامی با بهره‌گیری از برخی عوامل خودفروخته و پیاده‌نظام داخلی، دست به چنین حماقتی زده است؟

با توجه به اینکه استکبار جهانی در سراشیبی افول قرار گرفته، لذا چاره‌ای جز دست و پا زدن اینگونه‌ای ندارد».

خروش انقلابی «امت رسول‌الله(ص)»

تجمع اقشار مختلف «امت رسول‌الله(ص)»؛ مردم مؤمن و انقلابی پایتخت ایران اسلامی، هیئت‌های عزاداری و جمعی از فعالان قرآنی کشور در حمایت از مساجد، قرآن کریم و پرچم مقدس کشورمان به طور رسمی از ساعت ۱۶ یکشنبه ۳ مهرماه؛ مصادف با سالروز رحلت پیامبر اکرم(ص) و شهادت امام حسن(ع) در میدان انقلاب برگزار شد.

شرکت‌کنندگان مراسم با در دست گرفتن قرآن کریم، حمل گسترده پرچم مقدس جمهوری اسلامی، تصاویر امام راحل(ره) و رهبر معظم انقلاب اسلامی، به هتاکان اعلام کردند هیچ گونه اهانتی به مقدسات خود را بر نمی‌تابند و متحد و همدل در برابر اغتشاشگران می‌ایستند.

«مرگ بر آمریکا»، «مرگ بر اسرائیل»، «مرگ بر انگلیس»، «مرگ بر منافقین»، «اهانت به قرآن، رسم منافقین است»، «از فتنه گر بیزارم؛ کشورمو دوست دارم» و ... عمده شعارهای خیل گسترده مردم حاضر در این تجمع بود.

جمعه///////خروش انقلابی «امت رسول‌الله(ص)» در سالروز وفات پیامبر اکرم(ص)

ظرفیت‌های گردشگری سلامت در مشهد

این هفته همزمان با روز گردشگری و همچنین شهادت امام رضا(ع) بود. شاپور بدیعی، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد به موضوع گردشگری سلامت و ظرفیت بزرگ شهر مشهد در این خصوص اشاره کرد و گفت: مشهد نگین ایران است و حرم مطهر امام رضا(ع) ملجأ کسانی است که با خلوص نیت به آنجا پناهنده می‌شوند.

وی ادامه داد: دنیای اسلام به شفا اعتقاد دارد و در بسیاری از مواقع ما پزشکان شاهد اتفاق‌هایی هستیم که فراتر از علم پزشکی است. همچنین، تمامی دل‌شکستگان تشیع از سرتاسر دنیا به حرم رضوی می‌آیند تا زیارت و دردمندی خود را بیان کنند و عده‌ای هم برای شفا به این بارگاه می‌آیند و این امر فرصت بسیار بزرگی است تا نه تنها توانمندی‌مان را در حوزه سلامت بشناسانیم، بلکه به عنوان یکی از پیشرفت‌هایی که در سال‌‌های اخیر داشته‌ایم، این توانمندی را به رخ جهان بکشیم.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تأکید بر ظرفیت عظیم مشهد با وجود بارگاه امام رضا(ع) برای توسعه گردشگری سلامت در کشور، گفت: اگر خدمات سلامت را به درستی ارائه کنیم، هر بیمار مبلغ ایران در جهان خواهد شد.

سالروز وفات پیامبر(ص) و شهادت امام حسن(ع)

روز یکشنبه، سوم مهرماه مصادف با سالروز وفات پیامبر اکرم(ص) و شهادت امام حسن مجتبی(ع) بود. به همین مناسبت جای جای ایران اسلامی شاهد برپایی مراسم عزاداری و نوحه‌سرایی بود و مداحان اهل بیت(ع) در سراسر کشور نسبت ایراد ذکر نوحه و ماتم در مدح پیامبر(ص) و امام مجتبی(ع) اقدام کردند.

بنا بر روایات موجود، یکی از والاترین و مقدس‌ترین اهداف اهل بیت(ع) تعالی شخصیت معنوی انسان بوده است. آنان با تحمل مشقت‌های بسیار در این مسیر، تمامی هم خویش را بر آن گذاشتند تا اخلاق نیک را با شیوه‌های رفتاری و گفتاری خویش به آدمی بیاموزند.

شخصیت امام حسن مجتبی(ع) دارای ابعاد معنوی بسیاری است و می‌توان با الگوبرداری از شخصیت و صفات بارز امام(ع) به زندگیمان صفا و معنویت ببخشیم از جمله صفات آن حضرت مهربانی و کرامت است و به امام مجتبی(ع) لقب کریم اهل بیت(ع) را داده‌اند.

برگزاری مراسم سالروز شهادت امام رضا(ع) 

روز سه‌شنبه، پنجم مهرماه مصادف با سالروز شهادت امام رضا(ع) بود که بدین منظور عزادارن فراوانی از شهرهای مختلف کشور و نیز دیگر کشورهای مسلمان منطقه راهی مشهد مقدس شدند.

طبق پیش‌بینی‌های انجام شده از سوی نهادهای مختلف در استان خراسان رضوی و نیز دیگر آمار رسمی اعلام شده از سوی مسئولان، امسال بیش از چهار و نیم میلیون زائر ایرانی و خارجی در مراسم شهادت امام رضا(ع) در مشهد مقدس حضور داشتند.

بسیاری از مشتاقان و دوستداران اهل بیت عصمت و طهارت(ع) نسبت به پیاده‌روی به سمت بارگاه ملکوتی امام رضا(ع) اقدام کردند که بدین منظور نیز ایستگاه‌های صلواتی فراوانی در مسیر راه‌های ورودی به سمت مشهد مقدس برپا شده و از زائران ثامن‌الحجج(ع) پذیرایی کردند.

انتصاب مدیرعامل جدید بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای

محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حکمی محمدامین حاجی هاشمی را به عنوان مدیرعامل جدید بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای منصوب کرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این حکم خواستار استفاده از ظرفیت‌های موجود صنعت بازی‌های رایانه‌ای در راستای رشد، ارتقا آن و شکوفایی خلاقیت جوانان فعال در این زیست‌بوم شده است.

یادآوری می‌شود، در جلسه اخیر هیئت مدیره بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای حکم انتصاب محمدامین حاجی هاشمی، مدیرعامل جدید این بنیاد توسط مهدی صرامی، رئیس هیئت مدیره بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای به وی اعطا شد. سیدصادق پژمان از اردیبهشت سال ۹۸ مسئولیت بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای را بر عهده داشت که در این جلسه از زحمات وی در مدت مسئولیت بنیاد قدردانی شد.

جمعه///////خروش انقلابی «امت رسول‌الله(ص)» در سالروز وفات پیامبر اکرم(ص)

چگونه اعتماد مردم را به حوزه وقف جلب کنیم

گروه اجتماعی خبرگزاری ایکنا همزمان با آغاز دهه وقف نسبت به ایجاد پرونده‌ای در رابطه با موضوع وقف اقدام کرد که در قالب آن گفت‌وگوهای ویژه‌‍‌ای با اساتید و نخبگان حوزه وقف تهیه و منتشر شد.

در این زمینه، محمد مهرابی، رئیس اداره توسعه فرهنگ وقف سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به آغاز دهه وقف و ضرورت ایجاد توسعه فرهنگ وقف در جامعه اظهار کرد: روز ۲۷ صفر مصادف با شب رحلت پیامبر اکرم(ص) در تقویم جمهوری اسلامی به عنوان روز وقف نام‌گذاری شده و سازمان اوقاف و امور خیریه به همین مناسبت این ایام را به عنوان ایام دهه وقف فرصت مناسبی می‌داند که با کمک اصحاب رسانه و فعالان این حوزه نسبت به معرفی بیشتر وقف به جامعه و اقشار مختلف مردم اقدام کند.

وی افزود: همینطور این ایام بهانه‌ای است برای گرامیداشت و بزرگداشت واقفان خیراندیشی که با وقف بخشی از اموال خود نام خود را جاودانه کرده و گام بلندی در راستای اعتلای فرهنگ و تمدن این مرز و بوم برداشتند. هر ساله به همین مناسبت مجموعه گسترده‌ای از برنامه‌ها از سوی سازمان اوقاف چه در سطح ستاد و چه در سطح ادارات کل پیش‌بینی و تدارک دیده می‌شود که هدف تمامی آن‌ها معرفی سنت حسنه وقف به اقشار مختلف جامعه است.

رئیس اداره توسعه فرهنگ وقف سازمان اوقاف و امور خیریه، آشنا شدن هرچه بیشتر مردم با وقف و آثار و برکات آن و شفاف‌سازی فعالیت‌های مدیریتی حوزه موقوفات را از سازوکارهای مهم برای افزایش اعتماد مردم به حوزه وقف دانست.

وقف؛ بهترین شیوه برای مردمی‌سازی تأمین مالی تبلیغ و ترویج دین

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدکاظم رجایی، عضو هیئت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) با اشاره به آغاز دهه وقف و ضرورت ایجاد توسعه فرهنگ وقف و اعتمادسازی مردم برای حضور بیشتر در این عرصه اظهار کرد: وقف اتصال تأمین مالی فعالیت‌های خیرخواهانه با ظرفیت عظیم تأمین مالی مردم و به عبارتی مردمی‌سازی تأمین مالی فعالیت‌های خیرخواهانه و عمومی است. در این زمینه تأمین مالی حوزه‌هایی مانند آموزش، تربیت توحیدی، نشر معارف اسلامی، تولید کالاهای مقدس مانند قرآن، کتب روایی و ...، خدمات مقدس مانند تربیت مبلّغ دینی، ترویج و نشر معارف اسلامی از موضوعات اساسی جامعه است که می‌توان آن را به وقف پیوند زد.

وی ادامه داد: از طرفی چنانچه تأمین مالی این حوزه‌ها به دولت مرتبط شود، استقلال آن‌ها از دست رفته و به ابزاری برای دولت‌ها تبدیل خواهند شد. این مسئله باعث می‌شود تا دولت‌ها چنین حوزه‌هایی را به سمت و سوی سیاست‌های خود سوق دهند. برای اینکه استقلال این حوزه‌ها حفظ شود، وقف ظرفیت بسیار خوبی برای تأمین مالی آن‌ها دارد. البته تبلیغ دین وظیفه اصلی دولت است و دولت‌ها باید اموری همچون تبلیغ و ترویج دین را در دستور کار اصلی خود قرار دهند.

عضو هیئت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) با بیان اینکه وقف یکی از بهترین شیوه‌ها برای مردمی‌سازی تأمین مالی جامعه است، گفت: وقف عملی خداپسندانه است و باید انگیزه الهی در میان مردم باشد تا به سمت آن هدایت شوند.

وقف جمعی؛ نیاز جامعه برای کاهش مشکلات اقتصادی

حجت‌الاسلام مصطفی کاظمی نجف‌آبادی، عضو هیئت‌علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در گفت‌وگو با ایکنا، با اشاره به آغاز دهه وقف و ضرورت ایجاد توسعه فرهنگ وقف و اعتمادسازی مردم برای حضور بیشتر در این عرصه اظهار کرد: مسئله اعتمادسازی برای مردم جهت حضور بیشتر در حوزه وقف یکی از مسائلی است که باید مورد آسیب‌شناسی قرار گرفته و دلایل کاهش اعتماد مردم به این عرصه بررسی شود.

وی افزود: یکی از مسائل موجود در این زمینه این است که عمر موقوفات در کشور ما البته به جز ۴۰ سال پس از انقلاب اسلامی، به بیش از ۱۰۰ سال نمی‌رسد. یعنی به طور متوسط فردی که وقف می‌کند، موقوفه او تقریبا تا یکصد سال باقی می‌ماند و پس از آن موقوفه بنا به دلایل مختلف از جمله از بین رفتن اسناد مربوطه و یا تصرف از سوی دیگران از بین می‌رود. در طول تاریخ ورود اسلام به ایران این مسئله بسیار رخ داده است که برخی از مناطق و یا حتی شهرهای مختلف از موقوفات بودند ولی پس از طی یک قرن یا بیشتر از حالت موقوفه درآمده‌اند.

عضو هیئت‌علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه با بیان اینکه پرداختن به وقف جمعی یکی از راه‌های کاهش مشکلات اقتصادی جامعه است، گفت: ایجاد وقف‌های جمعی جاذبه و ظرفیت فراوانی برای به میدان آوردن مردم در وقف دارد.

انتهای پیام
captcha