صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۲۶۱۱۳۸
تاریخ انتشار : ۳۰ تير ۱۳۹۲ - ۰۹:۵۸

در سمت راست جادۀ قديم سمنان ـ تهران و در محل قریۀ لاسجرد، بنای امامزاده‌ای مشاهده می‌گردد كه به نام امامزاده سيدرضا و سيد علی‌اكبر، از فرزندان حضرت امام موسی كاظم(ع) مشهور است.


گروه اجتماعی: در سمت راست جادۀ قديم سمنان ـ تهران و در محل قریۀ لاسجرد، بنای امامزاده‌ای مشاهده می‌گردد كه به نام امامزاده سيدرضا و سيد علی‌اكبر، از فرزندان حضرت امام موسی كاظم(ع) مشهور است.


به گزارش خبرگزاری بين‌المللی قرآن(ايكنا) شعبه سمنان، در سمت راست جادۀ قديم سمنان ـ تهران و در محل قریۀ لاسجرد، بنای امامزاده‌ای مشاهده می‌گردد كه به نام امامزاده سيدرضا و سيد علی‌اكبر، از فرزندان حضرت امام موسی كاظم(ع) مشهور است. بر اساس مكاتبات انجام شده در سال 1375 از سوی هيئت امناء با آستان قدس رضوی، مركز كل اسناد آستان قدس رضوی طی نامه شماره 8772/260 مورخ 26/12/1375 بر اساس منابع معتبر از كتب رجال و انساب و منابع امامزاده شناسی تحقيقات خود را به شرح ذيل اعلام فرمودند: امامزاده سيدرضا فرزند سيدرحيم بن حسين بن علی بن سيد محمد ... حسن بن امام موسی كاظم(ع) و امامزاده سيد علی‌اكبر فرزند سيدمرتضی بن سيد محمد ... حسن بن امام موسی الكاظم(ع) و در روستای لاسجرد سمنان (لاسگرد قديم) مدفون و دارای حرم و ايوان و ضريح چوبی هستند كه در شرح ماجرا اعلام فرمودند بر اساس اسناد و مدارك موجود جنگی بين حكام وقت منطقه معروف به محمد و سياه گوش كه با هم متحد شده بودند از يك سو و امامزادگان سيد رضا و سيد علی اكبر از سوی ديگر در می‌گيرد و امامزادگان را در همين منطقه (لاسجرد فعلی) به شهادت می‌رسانند كه تاكنون بارگاه مقدسشان قبله حاجات و زيارتگاه عموم مؤمنين و مسافرين است. امامزادۀ مزبور در سيصد قدمی كاروانسرای شاه عباسی، در يك حياط وسيع، كه دارای قبور زيادی است، واقع شده است.


مرحوم اعتماد السلطنه در هنگام سفر خود به لاسجرد(لاسگرد) از اين بقعه ديدن نموده و می‌نويسد: «در سمت شرقی تل بزرگ لاسگرد و به فاصله سيصد قدم بقعه‌ای است كه گويند سيدرضا از اولاد حضرت امام موسی كاظم(ع) در اينجا مدفون است.»


نمای امامزاده در گذشته شامل حرم و گنبد و دو ايوان غربی و شمالی و متصل به بقعه و فاقد هرگونه تزئينات و نمای خارجی بقعه نيز به شكل مكعب مستطيل بوده كه كلاً تخريب و توسط هيئت امناء نسبت به تجديد بنای بقعه و ابنيه اطراف آن با زيربنای 690 متر مربع در كنار جاده اصلی سمنان ـ تهران كه شامل حرم، ايوان، حسينيه(نمازخانه) صحن شهدا موزه، زائرسرا، رستوران و ... در سه فاز در دست ساخت دارد.


فاز اول احداث صحن شهدا، موزه شهدا، ايوان و راهروهای مربوطه به مساحت 980 متر مربع و فاز دوم شامل توسعه آينده نمازخانه و آبدارخانه و ... با زيربنای 480 متر مربع و فاز سوم توسعه آينده شامل زائرسرا، رستوران، واحدهای فرهنگی و ... با زيربنای 2000 متر مربع است.


اسكلت ساختمان بتنی و در نمای آن از آجر و كاشی استفاده شده و تمامی دهنه‌ها دارای قوس‌های سنتی بوده و در قسمت ورودی امامزاده و نمازخانه سه گنبد پيش بينی شده است.


اتاق حرم 8 ضلعی با زير فضای 64 متر مربع ساخته شده است. در وسط آن نيز بر روی دو مرقد در كنار هم كه با سنگ مرمر بازسازی شده ضريح جديد فلزی مشبك بزرگ و زيبائی با هزينه يكصد و چهل ميليون ريال در سال 83 نصب گرديده است. در ضلع غربی، جنوبی و شرقی اتاق حرم سه درب تعبيه شده در ضلع غربی به حسينيه جديد الاحداث با زير فضای 500 متر مربع و در ضلع جنوبی كه به كفشداری جديد مرتبط بوده و درب ضلع شرقی آستانه به صحن شهدا كه بر روی مرقد مطهر 20 شهيد در جوار حرم مطهر با همكاری بنياد شهيد در دست احداث است ارتباط دارد. در ضلع شمال غربی بقعه نسبت به ساخت 42 دهنه سرويس های بهداشتی و وضوخانه در زمينی به مساحت حدود 400 متر مربع (21 دهنه مردانه و 21 دهنه زنانه) به منظور رفاه حال زائران و مسافرين اقدام شده است.