نسخه ديجيتال كتاب سفرنامه مكه و مدينه منوره منتشر شد
کد خبر: 1948458
تاریخ انتشار : ۰۸ تير ۱۳۸۹ - ۱۸:۳۶

نسخه ديجيتال كتاب سفرنامه مكه و مدينه منوره منتشر شد

نسخه ديجيتال كتاب سفرنامه مكه و مدينه منوره نوشته ابراهيم ابراهيمی در پايگاه اطلاع‌رسانی حج وابسته به بعثه مقام معظم رهبری انتشار يافت.

به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) به نقل از پايگاه اطلاع‌رسانی حج، ابراهيمی در اين كتاب كه در 49 صفحه نوشته شده، به ذكر مطالبی از سفر خود به مكه مكرمه و مدينه منوره و اتفاقات و رخدادهای اين سفر پرداخته است.
اين كتاب در دو بخش مكه مكرمه و مدينه منوره به همراه مقدمه ناشر و پيش‌گفتار نويسنده به رشته تحرير درآمده است.
ابراهيمی در بخش نخست اين كتاب با عنوان مدينه منوره در مباحثی جداگانه به بيان مطالبی در مورد صلح حديبيه، غزوه بنی‌لحيان، غزوه عشيره، ابواء، غزوه حمراء الاسد، ورود به مدينه، محل توقف كاروان كربلا، ورود به مسجدالنبی، مسجدالنبی، تاريخچه بقيع، مسجد غمامه يا مسجد مصلی، مسجد امام علی‌بن‌ابيطالب، سقيفه‌ بنی‌ساعده، مسجدالاجابه(مباهله)، مسجد و مشربه‌ ام‌ابراهيم، باغ سلمان يا مسجد قفير، منطقه احد، كوه رمات يا جبل عينين، مقبره حمزه بن عبدالمطلب، شهدای ديگر احد، مسجد قبلتين، مساجد فتح يا مساجد خندق، مسجد قبا و چاه اَريس پرداخته است.
وی در اين بخش در مورد منطقه احد نوشته است: كوه احد در فاصله پنج و نيم كيلومتری مسجد نبوی واقع شده است. در جنوب غربی كوه احد، باغ‌های نخل و زمين‌های زراعی فراوانی وجود دارد كه در نهايت به وادی عقيق منتهی می‌شود.
اين كتاب در بخش دوم با عنوان مكه مكرمه به بحث در مورد مسجد تنعيم، مسجدالحرام و آداب آن، مرمت و تجديد بنای كعبه، خانه ام هانی، شعب ابيطالب، شق‌القمر، ليلة‌المبيت، مسجد‌الرايه، قبرستان معلاة يا قبرستان ابوطالب، غار ثور، منطقه‌ی عرفات، جبل الرحمة، مشعرالحرام و مزدلفه، ابرهه و وادی محسر، سرزمين منی، جمرات، مسجد خيف، مسجد البيعة، مسجد جمرانه و حديبيه پرداخته است.
ابراهيمی در اين بخش از كتاب خود در مورد مسجد جعرانه نوشته است: در جعرانه مسجدی است كه به «مسجد الرسول» معروف است. پيامبر اسلام به علت ناكافی بودن شير مادر يا به رسم بزرگان عرب در دوران شيرخوارگی به مدت پنج سال به همراه حليمه سعديه از قبيله بنی‌سعد بن بكر بن هوازن به اين منطقه آمد تا در بيرون مكه در محيطی پاك بزرگ شود و سخن گفتن به لهجه فصيح عربی را فرا گيرد و از بيماری احتمالی وبای شهر مصون بماند.
captcha