عضویت در سایت همسان‌گزینی خجالت ندارد/ ۱۱/۵ میلیون مجرد در کشور
کد خبر: 3335857
تعداد نظرات: ۳ نظر
تاریخ انتشار : ۰۵ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۴:۳۹
در نشست طرح ملی همسان‌گزینی مطرح شد:

عضویت در سایت همسان‌گزینی خجالت ندارد/ ۱۱/۵ میلیون مجرد در کشور

گروه فضای مجازی: در نشست طرح ملی همسان‌گزینی مطرح شد: رسانه‌ها می‌تواند فرهنگ استفاده از طرح همسان‌گزینی را برای خانواده‌ها فراهم کند تا دیگر خانواده‌ها و یا دخترها و پسرها از شرکت در این طرح خجالت نکشند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، نشست مشترک حجت‌الاسلام والمسلمین سیدحسین شاهمرادی، دبیر شورای فرهنگ عمومی و علیرضا طالب‌پور، رئیس مؤسسه تبیان با موضوع طرح ملی همسان‌گزینی، پیش از ظهر امروز در مؤسسه تبیان برگزار شد.

علیرضا طالب‌پور، رئیس مؤسسه تبیان، با اشاره به طرح ملی همسان‌گزینی اظهار کرد: این طرح بیش از دو سال از زمان برگزاری آن می‌گذرد و مبتنی بر آموز‌ه‌های اسلامی و فرهنگ اسلامی و روش سنتی مورد قبول اسلام بوده که با تکنولوژی عجین شده است.

وی افزود: مشکل ازدواج جوانان تنوع سلایق، توسعه فضای‌مجازی و انتخاب هم‌کفو است که سبب سختی در ازدواج می‌شود. شبکه همسان‌گزینی بر اساس سیستم هوشمند و پارامترهای مشخص، امکان ازدواج را برای جوانان آسان‌تر کرده است.

رئیس مؤسسه تبیان تصریح کرد: شبکه معرفین(معرفی دختران و پسران مجرد به خانواده‌ها)، شبکه مشاورین(راهنمایی مورد نیاز برای ازدواج دختران و پسران)، شبکه راستی‌آزمایی(صحت و سقم اطلاعات ثبت‌نام‌ کنندگان و احراز هویت)، شبکه امنا(نظارت بر کار واسطان و معرفان و ناظر و ارزیاب) از جمله شبکه‌های این طرح همسان‌گزینی به شمار می‌رود.

وی بیان کرد: ادامه اجرای طرح همسان‌گزینی نیازمند حمایت و اعتبارات مناسب است و البته ما این طرح را مردمی می‌بینیم و همه عملیات ثبت‌نام و عضویت در سایت همسان‌گزینی به صورت رایگان انجام می‌شود.

طالب‌پور اظهار کرد: مهم‌ترین موضوع این طرح همسان‌گزینی پتانسیل مردمی است که باید توسعه یابد. خوشبختانه این طرح مورد تأیید شورای فرهنگ عمومی رسیده است.

وی بیان کرد: توقع تبیان از شورای فرهنگ عمومی این است که در این سیستمی که خانواده‌ها تا عنوان ازدواج اینترنتی به میان می‌آورند، نگاه‌شان منفی می‌شود، آنها را تشویق به سوق یافتن در این طرح کنند.

رئیس مؤسسه تبیان تصریح کرد: هراندازه تعداد معرفان بیشتر باشد، ازدواج هم به همان نسبت افزایش می‌یابد بنابراین شورای فرهنگ عمومی می‌تواند در این زمینه کمک بسیاری کند.

وی افزود: در استان‌ها می‌توانیم فضایی را به واسطان و معرفان اختصاص دهیم تا واسطان گردهم آیند که البته ایجاد فضا و افرادی که در آن فضا شبانه‌روز مشغول خواهند شد، نیازمند اعتباراتی است که شورای فرهنگ عمومی در این زمینه می‌تواند به تبیان کمک کند.

طالب‌پور اظهار کرد: رسانه‌ها می‌تواند فرهنگ استفاده از طرح همسان‌گزینی را برای خانواده‌ها فراهم کند تا دیگر خانواده‌ها و یا دخترها و پسرها از شرکت در این طرح خجالت نکشند. صداوسیما می‌تواند بهترین همکاری را در این زمینه داشته باشد.

شورای فرهنگ عمومی به کمک طرح همسان‌گزینی می‌شتابد
در ادامه حجت‌الاسلام شاهمرادی، دبیر شورای فرهنگ عمومی با اشاره به سایت تبیان اظهار کرد: یکی از سایت‌های خوبی که پس از انقلاب اسلامی درخشید، سایت تبیان بوده که فعالیت‌های خوبی را انجام داده و می‌توان به پروژه ملی همسان‌گزینی اشاره کنیم.

وی افزود: سایت همسان‌گزینی به لحاظ علمی، دینی دارای متر و میزان قابل قبول است و این واسطه‌گری در ازدواج امر خیری است که در باورهای اسلامی و باورهای ایرانیان وجود دارد.

دبیر شورای فرهنگ عمومی تصریح کرد: متأسفانه فرهنگ واسطه‌گری و ازدواج به مرور کمرنگ می‌شد که با فعالیت تبیان در اجرایی کردن طرح همسان‌گزینی، این فرهنگ دوباره احیا شد که امیدواریم شاهد هماهنگی و همکاری بیشتری با ارگان‌ها و مراکز باشیم.

وی افزود: شورای فرهنگ عمومی در سراسر دنیا در بالاترین سطح فرهنگی هر استان قرار دارد و بسیار تأثیرگذار است چراکه رئیس شورای هر استان، امام جمعه استان است.

حجت‌الاسلام شاهمرادی اظهار کرد: یکی از مباحث اصلی شورای فرهنگ عمومی، موضوع خانواده است که بحث همسان‌گزینی بخشی از مبحث خانواده است.


وی بیان کرد: شورای فرهنگ عمومی قرار است از این پس به کمک تبیان بشتابد تا واسطان استانی گردهم آیند و وارد این شبکه شوند.

دبیر شورای فرهنگ عمومی تصریح کرد: شورای فرهنگ عمومی انتظار دارد تا بخش خصوصی وارد شود که ما از آنها حمایت خواهیم‌کرد. هم‌اکنون به غیر از تبیان مؤسساتی بودند که درخواست چنین فعالیتی را داده‌اند که البته ما آنها را نفی نمی‌کنیم اما مورد  تأیید هم نیستند.

وی افزود: حمایت از طرح همسان‌گزینی در استان‌ها سبب رشد و نمو می‌شود چراکه این حرکت خداپسندانه‌ای است و می‌توان به واسطه همکاری و مشارکت با دیگر نهادها آن را موفق خواهد کرد.

11/5 میلیون مجرد در کشور
در ادامه گلزاری، مشاور امورخانواده و جوانان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به آمار منتشرشده از ایسپا اظهار کرد: تحقیقی بر روی 300 نمونه بین مجردهای 18 تا 34 ساله انجام شد که مهم‌ترین موانع ازدواج را می‌توان به مسائل اقتصادی، نیافتن همسردلخواه، مسائل فرهنگی، مسائل تربیتی و روانشناختی اشاره کرد.

وی ادامه داد: براساس این آمار 68 درصد از مردان به دلیل مشکلات اقتصادی(43 درصد موضوع شغل و 25 درصد موضوع تشریفات و هزینه)، 12 درصد از مردان به دلیل نیافتن همسردلخواه، 10 درصد به دلیل مسائل فرهنگی و 10 درصد به دلیل مسائل روانشناختی(ترس از ازدواج، بی اعتمادی) تن به ازدواج نمی‌دهند.

گلزاری اظهار کرد: بر اساس آمار منتشره در ایسپا، 18 درصد از خانم‌های مجرد به دلیل مشکلات اقتصادی(9 درصد شغل، 9 درصد هزینه‌های ازدواج)، 36 درصد به دلیل نیافتن همسر دلخواه، 17 درصد به دلیل مسائل فرهنگی(مشکلات آداب و رسوم) و 29 درصد به دلیل مسائل روانشناختی و فردی تن به ازدواج نمی‌دهند.


وی بیان کرد: شورای فرهنگ عمومی سال 94 را به موضوع خانواده و مسائل مربوط به تحکیم خانواده اختصاص داده است که فردا ششصد و چهل و پنجمین جلسه شوراست و مسائلی همچون پیش از ازدواج تا طلاق و پس از طلاق را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

گلزاری اظهار کرد: اولین مسئله بحث‌مان تجرد خواهد بود چراکه هم‌اکنون یازده و نیم میلیون نفر مجرد در کشور داریم. همچنین به مراتب یافتن همسر دلخواه، مشاوره قبل ازدواج، آموزش‌های پس از ازدواج، ناسازگاری پس از ازدواج، حل مسائل ناسازگاری پس از ازدواج، مسائل قانونی و حقوقی و مسائل پس از طلاق موضوعات مهم به شمار می‌رود که مورد بررسی در شورای فرهنگ عمومی قرار خواهیم داد.

وی بیان کرد: پیشرفت و ادامه روند سایت همسریابی آموزش‌های فراگیر و همکاری و هماهنگی سازمان‌هاست که البته وزارت ورزش و جوانان، وزارت بهداشت مشارکت‌های لازم را دارند.

گلزاری اظهار کرد: در شورای فرهنگ عمومی جلسه‌ای برگزار می‌شود که با حضور 30 تن از نمایندگان ارگان‌های مختلف همچون کمیته امداد، دفتر نمایندگی مقام معظم رهبری در استان‌ها، وزارت علوم، وزارت بهداشت، دانشگاه‌ آزاد و دیگر نهادها برگزار می‌شود که مباحث مربوط به ازدواج و خانواده در آن مطرح می‌شود.

انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
همشهری
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳۹۵/۰۳/۲۷ - ۱۳:۰۹
0
0
اگر فریبکاریهای پسران نباشد بسیار خوب است .
انسیه گندمی
|
Netherlands
|
۱۳۹۷/۰۵/۰۳ - ۰۰:۲۷
0
0
از همکاری شما ممنونم
SN136614
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴۰۱/۰۷/۰۳ - ۱۲:۳۴
0
0
هر چی مصلحت خدا هست همون میشه
captcha