کد خبر: 3464946
تاریخ انتشار : ۱۵ دی ۱۳۹۴ - ۱۵:۰۶

محمدرضا اصلانی دبیر جایزه «قلم زرین» شد

گروه ادب: در آخرین جلسه هیئت مدیره انجمن قلم ایران، محمدرضا اصلانی به عنوان دبیر چهاردهمین دورۀ جشنواره «قلم زرین» انتخاب شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از روابط عمومی انجمن قلم زرین، در آخرین جلسه هیئت مدیره انجمن قلم ایران، محمدرضا اصلانی به عنوان دبیر چهاردهمین دورۀ جشنواره قلم زرین انتخاب شد. محمدرضا اصلانی، متولد ۱۳۳۲ هجری شمسی در تبریز است. وی تحصیلات خود را در مقطع کارشناسی و کارشناسی‌ارشد در رشته حقوق در دانشکده علوم قضایی و مدرسه عالی شهید مطهری گذرانده است. از سال ۱۳۸۴ سروده‌ها و نوشته‌هایش در نشریات معتبر کشور به چاپ رسیده است. همکاری او با روزنامه‌ها، مجله‌ها و ماهنامه‌های تخصصی با چاپ شعر، داستان، مقاله و گزارش ادامه دارد. او مدتی با صدا و سیمای مرکز تهران و تبریز با برنامه‌نویسی و نوشتن قصۀ ظهر جمعه همکاری داشته است.
محمدرضا اصلانی در سال ۱۳۵۸ و پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، روزنامه «ندای عدالت» را با همکاری چند تن از همکاران خود در دادگستری استان تهران منتشر کرده است. همچنین او عضو «انجمن نویسندگان کودک و نوجوان» و عضو و سرپرست کمیتۀ حقوقی «انجمن قلم ایران» است.
در سال ۱۳۷۶، قصه بازبین‌ها اثر این نویسنده برنده دیپلم افتخار و رتبه دوم جشنواره مطبوعات شد. در سال ۱۳۸۵ نیز قصه «خواب سلیمان»  او به این رتبه دست یافت. این قصه‌ها به ترتیب در مجله «کیهان بچه‌ها»  با سردبیری امیرحسین فردی و رسول فلاح‌پور چاپ شده بود. همین عنوان را داستان «آخرین شمع سقاخانه» که در مجله «سروش نوجوان» با سردبیری محمدرضا سرشار و به سال ۱۳۸۶ چاپ شده بود، به دست آورد.
در زمینه ادبیات دفاع مقدس، ادبیات داستانی و زندگینامه، چند مجموعه داستان و رمان و سرگذشت داستانی از محمدرضا اصلانی به چاپ رسیده است که به تعدادی از آنها اشاره می‌شود: با زبان محبت، مهمان آن شب‌ها، بال‌های کبوتر شیشه‌ای، پهلوان غریب، لاله کویر، اندوه شهریار، پسته‌های خندان، آن شمع سر نهاده، عطر شاخه‌های بیدمشک، خواب لیلا، ساعت ضدآب، بوی دست‌های پدر (۱ و ۲)، گزیده ادبیات معاصر و ...
جشنواره قلم زرین که با این انتخاب، چهاردهمین دوره خود را آغاز می‌کند، با سابقه‌ترین و منظم‌ترین جشنواره ادبی غیر دولتی کشور است، که همه ساله در ۱۴ تیرماه(روز ملی قلم) برگزار می‌شود و در پنج رشته داستان (بزرگسال و کودک و نوجوان)، پژوهش و نقد ادبی و شعر (بزرگسال و کودک و نوجوان)، برگزیدگان خود را معرفی می‌کند و مورد تقدیر قرار می‌دهد.
دبیر جشنواره به عنوان نخستین کار، داور و سرداوران مورد نظر خود برای هر یک از بخش‌های پنجگانه فوق را به هیئت مدیره انجمن قلم معرفی می‌کند تا پس از تایید به کار مشغول شوند. این داوران می‌توانند از میان اعضای انجمن یا خارج آن باشند.
captcha