کد خبر: 3475794
تاریخ انتشار : ۲۶ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۳:۵۴

وزارت ارشاد 378 کتاب خرید/ کتب فقهی در صدر آثار

گروه ادب: هیئت خرید وزارت ارشاد 378 عنوان کتاب از ناشران خرید که کتاب‌های فقهی و حقوقی بیشترین تعداد را به خود اختصاص داده است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، مصوبات جلسه 574 هیئت انتخاب و خرید کتاب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام شد و 378 عنوان کتاب در قلب 65 هزار و 90 نسخه در فهرست خرید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار گرفت که ارزش ریالی آنها 7 میلیارد و 926 میلیون و 400 هزار ریال بوده است.
در این فهرست کتاب‌هایی با موضوعات قرآن شامل «بررسی نقش مفردات در تفسیر تسنیم»، «تعلیم و تربیت از منظر قرآن و حدیث»، «حیا از منظر قرآن و حدیث»، «دعا از منظر قرآن و حدیث» و «معاد از منظر قرآن و حدیث» به چشم می‌خورد، همچنین کتاب «پرتو خرد» از غلامحسین ابراهیمی دینانی نیز از جمله آثاری است که 100 نسخه از انتشارات هرمس خریداری شده و کتاب «امام خمینی و سلوک در تقدیر توحیدی زمانه» در فهرست خریدهای وزارت ارشاد وجود دارد.
بیشترین تعداد نسخ خریداری شده مربوط به انتشارات مجد است که اغلب این آثار نیز فقهی و حقوقی هستند و از جمله آنها می‌توان به «اخلاق و حقوق اساسی»، «بررسي تطبيقی مفهوم و آثار ابراء در فقه و حقوق»، «بررسی فقهی حقوقی وقف»، «بررسی فقهی حکم اهانت به مقدسات اديان» و «حدود و اختيارات حاکم در حقوق کيفری اسلام» نام برد.
پس از انتشارات مجد، افراز، نوید شیراز، دارخوین(ناشر آثار با موضوع دفاع مقدس)، تیرگان، آرما و ... در ردیف‌های بعدی بیشترین آثار خریداری شده قرار دارند.
همچنین با توجه به نکات مطرح شده درباره خریدهای اخیر هیئت انتخاب و خرید کتاب در ماه‌های گذشته، این هیئت اطلاعیه‌ای به شرح ذیل منتشر کرده است:
1- جلسات هیئت به طور مرتب و ادواری برگزار می‌شود و روندهای تأخیری مقطعی در اعلام نتایج جلسات، به دلیل هماهنگی‌های مقتضی با امور مالی معاونت امور فرهنگی است. بنابراین ناشران می‌توانند طبق روال همیشگی آثار خود را به دبیرخانه این هیئت تحویل دهند.
2- فرایند ارسال کتاب (و بالتبع بررسی و تصویب خرید آن) در هیئت انتخاب و خرید کتاب، همان طور که در اطلاعیه‌های پیشین به اطلاع عموم رسیده است، صرفاً بر مبنای تمایل خود ناشر است؛ نه دسترسی به همه کتاب‌هایی که در طول دوره‌های برگزاری جلسات هیئت منتشر می‌شوند. از این رو ممکن است در جلسه‌ای، بر اساس تعداد ارسال کتاب توسط ناشران مختلف، میزان مصوبات خرید هم در مقایسه با یکدیگر نوسان داشته باشد. بنابراین خرید تعداد عناوین بسیار از یک ناشر به معنای اقبال و یا توجه وزارتخانه به آن ناشر نیست، بلکه به این دلیل است که آن ناشر در زمان برگزاری جلسه، تعداد زیادی از کتاب‌های خود را به هیئت ارسال کرده و خواه ناخواه این موضوع در فرایند بررسی و تصویب تاثیرگذار بوده است.
3- با توجه به توضیحات بند پیشین، مناسب است که به لحاظ رعایت استانداردهای تحلیلی، مبنای تحلیل‌های آماری بر اساس مقاطع زمانی معنادار‌تر (مثلا یک دوره سه ماهه و یا بیشتر) قرار داده شود و صرفاً بر اساس یک جلسه واحد به برشماری بیشینه‌ها و کمینه‌های مصوبات پرداخته نشود؛ چرا که در یک جلسه واحد ممکن است میزان ارسال کتاب توسط ناشری از بقیه بیشتر باشد و فزونی احتمالی و تبعی مصوبات آثار آن ناشر، تحلیل‌ها را دچار کژتابی آماری کند.
4- ناشرانی که کتاب‌های خود را جهت بررسی به هیئت داده‌اند، در صورت تصویب کتاب‌ها، برای دریافت حواله خرید و تحویل کتاب‌ها، به دفتر صدور حواله دبیرخانه این هیئت، (واقع در ساختمان مرکزی وزارتخانه، طبقه سوم، اتاق ٣۴٢) مراجعه کنند.
5- در پایان، این هیئت مجدداً ضمن دعوت از همه ناشران کشور جهت ارسال کتاب‌های خود به دبیرخانه، یادآور می‌شود که ناشران استان تهران می‌توانند به طور مستقیم با مراجعه به دفتر تحویل کتاب دبیرخانه هیئت (واقع در ساختمان مرکزی وزارتخانه، طبقه دوم، اتاق ۲۳۷) به این امر بپردازند و ناشران استان‌های دیگر نیز از طریق و بعد از تأیید اداره کل فرهنگ و ارشاد استان متبوع، کتاب‌های خود را ارسال کنند.
یادآور می‌شود، فهرست این خرید نیز در درگاه اینترنتی وزارت ارشاد به نشانی mof. farhang. gov. ir/fa/home/book بارگذاری شده است.
captcha