به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، به نقل از پایگاه اینترنتی مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت جامعةالقرآن الکریم و اهل البیت(ع)، این پایگاه اینترنتی اقدام به انتشار مصاحبهای با محمدرضا اکبریان، رتبه نخست هجدهمین دوره جشنواره قرآنی، علمی، هنری و ورزشی شعب آقایان جامعةالقرآن الکریم سراسر کشور کرده است.
خودتان رو معرفی کنید؟
محمدرضا اکبریان متولد سال ۱۳۷۶ از اصفهان هستم.
از چه زمانی وارد فعالیتهای قرآنی شدهاید؟
از سال ۱۳۸۸ فعالیت قرآنی خود را با کلاس تجوید و در مؤسسه جامعةالقرآن آغاز کردم.
ا ز چه سالی حفظتان را به کدام روش این مرکز آغاز کردید؟
در سال تحفیظی 94-93 در طرح یکساله مؤسسه جامعةالقرآن شرکت کردم و توانستم در مدت یکسال حافظ کل قرآن شوم که در این زمینه از اساتید زیادی بهرهمند شدم. در زمینه صوت و لحن و تجوید از محضر مسعود نیکدستی، همدانیان و محمد ابراهیمی و در زمینه حفظ قرآن نیز از محضر اساتیدی چون محمدمهدی عباسیان، حجتالاسلام والمسلمین میرسعیدی، سیدعلی روحالامینی و معتمدی بهره گرفتم.
با توجه به اینکه در طرح یکساله حفظ کردهاید طرح یکساله را چطور ارزیابی میکنید؟
به نظرم بهترین و تضمینیترین طرح برای حفظ قرآن، طرح یکساله است البته نه برای عموم افراد.
نقاط ضعف و قوت مسابقات را در چه میدانید؟
عرصه مسابقات معمولاً دارای نقاط ضعف و قوت است که از مهمترین نقاط قوت میتوان سطح بسیار بالای حفاظ و دیگر تبدیل فضای رقابت به رفاقت را نام برد.
مهمترین ویژگی یک حافظ قرآن چیست؟
مهمترین ویژگی یک حافظ قرآن انس دائمی و همیشگی حافظ با قرآن است که یکی از مهمترین اهداف حفظ قرآن همین است.
کدام آیه بیشترین تأثیر را در شما داشته است؟ همه آیات قرآن زیبا و دلنشین است اما از آیات 39 و 40 سوره نجم بیشترین تأثیر و بهره را گرفتهام «وَأَنْ لَيْسَ لِلْإِنْسَانِ إِلَّا مَا سَعَى* وَأَنَّ سَعْيَهُ سَوْفَ يُرَى».
اگر آیهای که دربردارنده نکات اخلاقی است را بگویید؟
«وَلَا تُصَعِّرْ خَدَّكَ لِلنَّاسِ وَلَا تَمْشِ فِي الْأَرْضِ مَرَحًا إِنَّ اللَّهَ لَا يُحِبُّ كُلَّ مُخْتَالٍ فَخُورٍ»، یکی از آفاتی که ممکن است حافظان و قاریان دچار آن شوند تکبر، غرور و خود برتربینی است.
چه توصیهای برای جوانان هم سن و سال خود دارید؟
طبق فرمایشات رهبر معظم انقلاب مبنی بر تربیت ۱۰ میلیون حافظ؛ جوانان لازم است در عرصههای قرآنی خصوصاً حفظ قرآن گام نهند تا مملکت ما به یک مملکت پولادین تبدیل شود.
چه توصیهای برای شرکتکنندگان در طرح یکساله دارید؟
اول استمداد و توکل بر خداوند، دوم نظم در همه امور و سپس جدیت و استقامت در نگهداری محفوظات. یک حافظ قرآن باید مراقب سلامت جسم و روح خود باشد. تفریحات مدیریت شده لازم و مفید است. باید غذای مناسب و خواب کافی داشته باشد تا بتواند به خوبی تمرین و تلاش کند. باید از اشتغالات بیهوده پرهیز کنند و مهمتر از همه ترک گناه و اجتناب از معاصی است که برای حفظ قرآن بسیار مضر است.
چه توصیهای برای دیگر واحدهای آقایان این مؤسسه در راستای راهاندازی طرح یکساله دارید؟
با توجه به اینکه طرح یکساله برای عموم افراد توصیه نمیشود باید در انتخاب افراد برای این طرح دقت شود. فراهم کردن فضای مناسب با روحیه حافظان برای اجرای طرح است، چراکه عدم وجود فضای مناسب میتواند مشکلساز باشد و دیگر اینکه کار یک حافظ فقط به سال حفظ محدود نمیشود از اینرو لازم است مؤسسه سالهای بعد از سال حفظ، نیز برنامهریزی دقیق برای حافظ داشته باشند تا حافظ بتواند هم از نظر نگه داشتن محفوظات و هم از نظر صوت و لحن و تجوید و …موفق باشد.