رسالت حوزه تولید علوم انسانی با نگاه تمدنی و فرهنگ ناب اسلامی است
کد خبر: 3844261
تاریخ انتشار : ۰۱ مهر ۱۳۹۸ - ۱۸:۲۴
رئیس جامعةالمصطفی:

رسالت حوزه تولید علوم انسانی با نگاه تمدنی و فرهنگ ناب اسلامی است

گروه حوزه‌های علمیه – رئیس جامعةالمصطفی العالمیه گفت: رسالت حوزه‌های علمیه به عنوان خاستگاه گفتمان انقلاب اسلامی و مرکز بزرگ علمی و آموزشی جامعةالمصطفی این است که علاوه بر تربیت طلاب و اندیشمندان فاضل در حوزه علوم انسانی، در زمینه تولید علوم انسانی با نگاه تمدنی و فرهنگ ناب اسلامی فعالیت کند.

به گزارش ایکنا، حجت‌الاسلام و المسلمین علی عباسی در مراسم آغاز سال تحصیلی مجمتع آموزش عالی علوم انسانی اظهارکرد: از سال‌ها پیش، موضوع علوم انسانی در دستور کار فعالیت‌های علمی و پژوهشی المصطفی قرار گرفت و مدیرانی شایسته و استادانی فاضل، تلاش بی‌وقفه‌ای برای قوام یافتن این عرصه علمی در المصطفی آغاز کرده‌اند.
وی ادامه داد: با توجه به سوابق ارزشمند پژوهشی مدیریت جدید مجتمع علوم انسانی در پژوهشکده علوم انسانی، امیدواریم شاهد همکاری مؤثری بین بخش پژوهش و آموزش باشیم.
رئیس المصطفی، تعریف قلمروهای دانشی را یکی از مهم‌ترین راهبردهای مراکز علمی معتبر دانست و گفت: جامعةالمصطفی در طرح تحول نظام آموزشی، سه محور را به عنوان قلمروهای دانشی خود ترسیم کرده است که یکی از آنها علوم انسانی با رویکرد اسلامی به شمار می‌آید.
وی ادامه داد: جامعةالمصطفی در کنار ارائه رشته‌های متنوع علوم اسلامی، که در بسیاری از آنها مبتکر و پیشگام بوده، در حوزه علوم انسانی به عنوان علومی تمدن‌ساز، همواره خود را مسئول دانسته است.
عباسی با رد ادعای خنثی بودن علوم، به ویژه در حوزه علوم انسانی، تصریح کرد: براساس دیدگاه‌های رایج فلسفه علم، علوم، به ویژه در شاخه­‌های علوم انسانی، بی‌شک مبتنی بر پایه‌های بینشی و دارای جهت‌گیری‌ها و سویه‌هایی است و کسی نمی­‌تواند مدعی خنثی بودن آن شود.
عباسی در این مراسم، ضمن عرض تسلیت به مناسبت ایام سوگواری حضرت اباعبدالله الحسین(ع)، اظهار کرد: ماجرای کربلا و مقاومت و ایستادگی آن حضرت و یارانشان، نقطه عطف تاریخ است و برای همیشه مشعل هدایت همه انسان های آزاده جهان خواهد بود. قیام امام حسین(ع) که حرکتی حق‌جویانه و عدالت‌طلبانه به شمار می‌رفت، به قوم و مذهب خاصی اختصاص ندارد.
وی افزود: امام حسین(ع) متعلق به همه بشریت هستند و حادثه کربلا، حادثه‌ای جاوید در عالم و نمونه‌ای برای الگوبرداری همه انسان‌هاست. الهام‌بخشی حادثه کربلا تا امروز ادامه داشته است و در آینده نیز بی‌شک شاهد رویش‌های برگرفته از این حرکت عظیم در عالم خواهیم بود.
رئیس المصطفی با اشاره به درس‌ها و عبرت‌های واقعه عاشورا، ابراز کرد: یکی از درس‌ها این است که اگر خواص دچار غفلت شوند و ارزش‌های اصیل و الهی در جامعه فراموش شود و در نتیجه، حاکمیت در اختیار انسان‌های نالایق قرار گیرد، نتایج سهمگینی برای همه بشریت به دنبال خواهد داشت تا جایی که منجر به ریخته شدن خون انسان‌های والایی مانند حضرت سیدالشهدا(ع) برای جبران این انحرافات می‌شود.
عباسی ضمن گرامی‌داشت هفته دفاع مقدس، خاطرنشان کرد: دفاع مقدس برهه‌ای ویژه از انقلاب اسلامی و جریان مقاومت در دنیا بود و درس ایستادگی، مجاهدت و تلاش خالصانه و مظلومانه با خود به همراه داشت.
معاون پژوهشی مجمع عالی حکمت اسلامی افزود: براساس اطلاعات مستند در دوران دفاع مقدس، به راستی جنگی تمام‌عیار و ضدانقلاب اسلامی شکل گرفته بود و شرق و غرب همه امکانات و حمایت‌های خود را در اختیار رژیم متجاوز بعثی قرار داده بودند، ولی با یاری خداوند و براساس وعده الهی، همه این توطئه‌ها ناکام ماند و دشمن شکست‌خورده صحنه را ترک کرد.
وی ادامه داد: دفاع مقدس این درس تاریخی را در ذهن تصمیم‌گیران نظام سلطه باقی نهاد که برای آسیب زدن به انقلاب اسلامی و این جریان الهی باید راه‌های دیگری را امتحان نمایند؛ بنابراین، امروز شاهدیم که علاوه بر توطئه‌های جنگ‌افروزانه در منطقه که با راهبرد مقاومت خنثی شده، دشمن به سختی درگیر صحنه تقابل در جبهه علمی و فرهنگی است. در میدان مبارزه علمی، حوزه‌های علمیه، دانشگاه‌ها و مراکزی مانند مجتمع آموزش عالی علوم انسانی، مسئولیت بزرگی برعهده دارند.
انتهای پیام

captcha