«روز عصای سفید»؛ سنبل هویت اجتماعی نابینایان
کد خبر: 3850125
تاریخ انتشار : ۲۳ مهر ۱۳۹۸ - ۱۲:۵۴

«روز عصای سفید»؛ سنبل هویت اجتماعی نابینایان

گروه اجتماعی - مدیرکل بهزیستی استان مرکزی گفت: همه ساله روز 23 مهر‌ماه  مصادف با 15 اکتبر به نام روز جهانی عصای سفید شناخته شده است روزی که صدای عدالت‌خواهی افراد نابینا بیش از پیش شنیده می‌شود و فعالان امور نابینایان تلاش می‌کنند تا این روز را به عنوان سنبل هویت اجتماعی این افراد معرفی نمایند.

زهرا امینی مدیرکل بهزیستی استان مرکزی در گفت‌وگو با ایکنا از استان مرکزی بمناسبت فرارسیدن «روز عصای سفید» گفت: همه ساله روز 23 مهر‌ماه  مصادف با 15 اکتبر به نام روز جهانی عصای سفید شناخته شده است روزی که صدای عدالت‌خواهی افراد نابینا بیش از پیش شنیده می‌شود و فعالان امور نابینایان تلاش می‌کنند تا این روز را به عنوان سنبل هویت اجتماعی این افراد معرفی نمایند.

وی افزود: روز جهانی عصای سفید در حقیقت وامدار مطالباتی است که افراد نابینا و کم‌بینا مطرح می‌سازند این مطالبات نه تنها در قانون عصای سفید که در اوایل دهه 1940 توسط سازمان ملل به تصویب رسیده بلکه در سایر قوانین مرتبط با معلولان مطرح گردیده و از دولت‌ها خواسته شده است نا با پایبندی کامل به مفاد این قوانین زمینه احیای حقوق نابینایان و دستیابی آنان به کیفیت زندگی برتر را فراهم سازند.

امینی اظهار داشت‌: مهم‌ترین مطالبات افراد نابینا و کم‌بینا از جمله حق دسترسی کامل به امکانات آموزشی‌، بهداشت سلامت و تردد ایمن در فضای شهری و مشارکت فعالانه در عرص‌ های سیاسی و اجتماعی در کنوانسیون حقوق افراد دارای معلولیت و قانون حمایت از حقوق معلولان مورد تاکید قرار گرفته است.

مدیرکل بهزیستی استان مرکزی افزود: بهزیستی استان مرکزی به عنوان متولی پیگیری حقوق افراد دارای آسیب بینایی همواره تمام تلاش خود را جهت رایزنی با دستگاه‌های اجرایی و نهادهای نظارتی جهت طرح مسایل نابینایان و پیگیری خواسته‌های آنان بعمل می‌آورد اما بدون شک عزم ملی برای ساختن زندگی بهتر برای این افراد مستلزم همکاری تمام بخش‌های جامعه و اجرای صحیح قانون عصای سفید‌ و کنوانسیون حقوق افراد دارای معلولیت و قانون حمایت از حقوق معلولان است.

این مقام مسئول در ادامه بیان کرد: در حال حاضر در استان مرکزی 3069 نفر مبتلا به اختلال بینایی می‌باشند که از این تعداد 2113 مرد  و 956 زن اختلال بینایی متوسط تا شدید را دارند.

وی در پایان اظهار داشت: افراد دارای آسیب بینایی تحت پوشش متناسب با نیاز از سایر خدمات این اداره کل مانند استفاده از وسایل کمک توانبخشی‌، مناسب‌سازی منزل‌، پلاک ویژه خودرو‌، کمک هزینه ایاب وذهاب‌، کمک‌هزینه خدمات توانبخشی و حمایتی در منزل‌، مستمری و... نیز بهره‌مند می‌گردند.

انتهای پیام
captcha