کمیسیون ادیان قرقیزستان؛ تاریخچه و رویکرد
کد خبر: 3857446
تاریخ انتشار : ۲۵ آبان ۱۳۹۸ - ۱۲:۱۱

کمیسیون ادیان قرقیزستان؛ تاریخچه و رویکرد

گروه بین‌الملل ــ کمیسیون دولتی امور ادیان قرقیزستان در چهارم مارس 1996 به دستور رئیس‌جمهور این کشور تأسیس و پس از اصلاحات در سال 2009 وابسته به ریاست جمهوری قرقیزستان شد.

به گزارش ایکنا؛ به نقل از رایزنی فرهنگی ایران در قرقیزستان، این کمیسیون ارگان و نهاد اصلی و مسئول شکل‌گیری و اجرای سیاست‌های دولتی در حوزه ادیان و هماهنگی فعالیت‌های مراجع دولتی قرقیزستان در این حوزه است و حدود 50 کارشناس دارد.

مرکز بررسی اوضاع دینی نیز یکی از زیرمجموعه‌های این کمیسیون به شمار می‌آید و نمایندگان این کمیسیون در استان‌های مختلف حضور دارند.

مهم‌ترین فعالیت‌های کمیسیون ادیان قرقیزستان شامل برگزاری کارگاه‌های آموزشی در جهت پیشگیری از افراط‌گرایی و رادیکالیسم، انجام بررسی‌های کارشناختی گروه‌ها و جریانات دینی، آثار و فعالیت‌های آنان، ثبت گروه‌ها و مراکز دینی، انجام تحقیقات علمی درباره علما، اماکن دینی و دیگر موضوعات، معرفی مراکز آموزشی دینی خارجی به متقاضیان تحصیل در خارج از کشور، مشاوره و رایزنی در خصوص چگونگی آموزش دینی در قرقیزستان و انجام اقداماتی در راستای تحکیم گفت‌وگوی میان ادیان و مذاهب مختلف است.

این کمیسیون در سایت اینترنتی خود فهرست مراکز دینی رسمی ثبت شده در قرقیزستان و نیز گروه‌ها و جریانات دینی ممنوع شده را منتشر کرده و همکاری‌های خوبی با کشورهایی همچون کویت، اتحادیه اروپا، ایران، آمریکا، ترکیه، روسیه و ازبکستان برقرار کرده است.

انتهای پیام
captcha