به گزارش ایكنا از فارس، در این روزها کرونا ویروس بهعنوان مهمترین عامل مسری عفونی تنفسی در دنیا مطرح شده و شیوع آن در کشور ثبت شده است.
در این شرایط لازم است بدانیم افراد با کمبود مواد مغذی و ضعف سیستم ایمنی بیشتر در معرض ابتلا به عفونتهای ویروسی و تشدید این بیماری قرار دارند. با این حال با تغذیه مناسب میتوان تا حدود زیادی به تقویت سیستم ایمنی بدن در برابر این ویروس کمک کرد.
تعدادی از مواد غذایی به علت داشتن ویتامین C، در تقویت سیستم ایمنی نقش مهمی دارند. انواع میوهها و سبزیها مانند انواع لیمو، انواع مرکبات، گریپ فروت، انواع توت، کیوی، فلفل دلمهای، سیب زمینی و سبزی های برگ سبز از قبیل انواع کلم به دلیل داشتن ویتامین C می توانند در تقویت سیستم ایمنی موثر باشند.
کمبود روی در بدن از طریق کاهش سلولهای ایمنی باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن میشود. در این زمینه مصرف منابع غنی روی شامل غلات کامل، لبنیات و منابع پروتئین حیوانی مانند تخم مرغ، گوشت قرمز، ماهی و ماکیان توصیه میشود.
برای بالا بردن ایمنی بدن از خوردن لبنیات و به ویژه ماست پروبیوتیکدار نباید غافل شد. توجه داشته باشیم که منابع غذایی حیوانی بهصورت کاملا پخته مصرف شوند.
همچنین مصرف کافی «سلنیوم» به کمک کاهش التهاب و افزایش سلولهای سیستم ایمنی، سبب تقویت سیستم ایمنی بدن میشود. منابع غنی سلنیوم شامل منابع پروتئین حیوانی، موز، لبنیات، قارچ هستند.
ویتامین E یکی دیگر از مواد مغذی است که عملکرد آنتی اکسیدانی قوی داشته و به بدن در تقویت سیستم ایمنی و مبارزه با عوامل بیماریزا کمک میکند. منابع غنی این ویتامین شامل مغزها مانند بادام، بادام زمینی، فندق و روغنهای گیاهی هستند.
یکی دیگر از منابع غذایی موثر در تقویت ایمنی بدن، مواد غذایی دارای ویتامین A مانند تخممرغ، هویج، انبه، سیب زمینی، زردآلو، کدو حلوایی و سبزیهای برگ سبز تیره مانند اسفناج است.
مصرف غلات سبوسدار و حبوبات که منابع خوبی برای ویتامینهای گروه B هستند نیز از بروز عفونتهای مکرر دستگاه تنفسی فوقانی پیشگیری میکند. مواد غذایی غنی از امگا ۳ نیز مانند ماهی قباد، قزلآلا، ماهیهای روغنی، دانه کدو حلوایی و روغن شاهدانه که غنی از اسیدهای چرب امگا ۳ هستند، توصیه میشود.
یک نکته مهم کم آبی بدن است که باعث میشود مخاط بدن عملکرد خوب خود را نداشته باشد، بنابراین باید با تامین آب کافی برای بدن لایههای مخاطی (موکوز) را آماده نگاه داشت تا بتوانند به بهترین شکل از ورود ویروسها و باکتریها به بدن جلوگیری کنند. بهطور میانگین نوشیدن روزانه ۸ تا ۱۰ لیوان آب توصیه میشود، زیرا هیدراته بودن به بدن برای دفع سموم و حفظ ایمنی مناسب کمک میكند.
شبنم باقری، کارشناس ارشد دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز
انتهای پیام