توصیه‌هایی برای ایمنی غذایی در پیشگیری از کويید ۱۹
کد خبر: 3886694
تاریخ انتشار : ۰۲ فروردين ۱۳۹۹ - ۰۱:۰۲

توصیه‌هایی برای ایمنی غذایی در پیشگیری از کويید ۱۹

در شرایط شیوع ویروس كرونا، یكی از مهم‌ترین مواردی كه باید بدان توجه كرد، بحث ایمنی غذایی است. به خصوص در هنگام خرید نان از نانوايی‌ها كه باید به موارد بهداشتی آن پرداخت.

به گزارش ایكنا از فارس، با توجه به اهمیت رعایت مسائل ایمنی غذایی در پیشگیری از بیماری کويید ۱۹، مواردی که می‌تواند ما را در برابر ابتلا به این بیماری مصون بدارد، برمی‌شماریم.

در هنگام خرید محصولات غذایی، سعی کنیم فاصله ایمن (حداقل ۱.۵ متری) را با سایر مشتریان و فروشنده رعایت کرده و قبل از شست‌وشو و یا ضدعفونی دست‌ها به هیچ‌وجه چشم‌ها، بینی و دهان خود را لمس نکنیم.

از خرید محصولات غذایی فاقد مجوزهای بهداشتی معتبر اکیداً خودداری شود. با توجه به اینکه عمده راه انتقال ویروس، تماس فرد به فرد است، از خرید در اماکن شلوغ و پرازدحام خودداری کنیم.

احتمال آلودگی سطح بیرونی محصولات غذایی بسته‌بندی شده به ویروس عامل بیماری کووید ۱۹ وجود دارد، از این‌رو به محض ورود به منزل و بدون تماس مواد غذایی خریداری شده با سایر سطوح تمیز خانه، نسبت به شست‌وشوی لایه بیرون محصولات غذایی بسته‌بندی شده با آب و صابون و یا محلول‌های ضدعفونی اقدام کنیم.

- دست کم روزانه یک بار سینک آشپزخانه، اسکاچ مورد استفاده و سایر تجهیزات در تماس با مواد غذایی را ضدعفونی کنیم.

- قبل و بعد از تهیه و پخت مواد غذایی دستان خود را به شیوه صحیح با آب و صابون بشوییم.

- در فواصل تماس با گوشت خام و  مواد غذایی پخته، حتما دست خود را با آب و صابون بشوییم.

- از ظروف، چاقو و تخته‌های برش مجزا برای گوشت خام و مواد غذایی پخته استفاده کنیم.

- تخم مرغ و گوشت باید به‌شیوه مناسب حمل و نگهداری شده و قبل از مصرف به‌صورت کامل پخته شود.

در هنگام خرید نان باید توجه کنیم که گرمای پخت نان در تنور سبب از بین رفتن ویروس عامل بیماری کووید ۱۹ می‌شود، اما نان از زمان بیرون آمدن از تنور تا لحظه مصرف در خانه می‌تواند آلوده شود. از این‌رو:

۱- خرید نان را از نانوایی انجام دهیم که در آن دریافت پول و کارت بانکی از مشتریان توسط فردی مجزا از دیگر کارگران تهیه و پخت نان صورت می‌گیرد. 

۲- از پهن کردن نان برای خنک شدن در میز نانوایی  خود داری کنیم.

۳- از بریدن و خرد کردن نان توسط چاقو و برس‌های عمومی که اغلب در نانوایی‌ها وجود دارد، پرهیز کنیم.

۴- اگر از نایلون برای حمل نان به منزل استفاده کرده‌ایم آن را داخل خانه نبریم و پس از خارج کردن نان آن را دور بیندازیم.

۵- در خانه نان‌ها را بر روی سطوح ضدعفونی شده و یا سفره تمیز خالی کرده و پس از بسته‌بندی در کیسه‌های پلاستیکی جدید، وارد فریزر کنیم.

۶- سطوح و یا سفره مورد استفاده را به شیوه مناسب ضدعفونی کنیم.

ویروس عامل بیماری کووید ۱۹ با فریز کردن از بین نمی‌رود، از این‌رو حتماً از قبل از مصرف، نان را مجددا مانند زمان خارج شدن از تنور ( با توستر، فر، مایکروویو و یا قابلمه و ماهی تابه) گرم کنیم.

داوود سلیمانی، کارشناس مواد غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز

 

انتهای پیام
captcha