معرفی محصولات ضدعفونی غیرمجاز
کد خبر: 3888849
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۱۶ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۴:۱۷

معرفی محصولات ضدعفونی غیرمجاز

سرپرست معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشكی شیراز به معرفی محصولات ضدعفونی‌كنده تقلبی و غیرمجاز در زمان شیوع كرونا پرداخت.

به گزارش ایكنا از فارس، محمدرضا حیدری، سرپرست معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشكی شیراز عصر جمعه، 15 فروردین‌ماه در جمع خبرنگاران با توجه به بازدیدهای نظارتی و نمونه‌گیری‌های کارشناسان این معاونت از داروخانه‌ها و مراکز عرضه محلول‌های ضدعفونی، ضمن بیان دسته‌بندی مختلف این محصولات، انواع تقلبی شناسایی شده را معرفی کرد.

وی یادآور شد: با توجه به شیوع بیماری کووید ۱۹ و لزوم توجه به امر پیشگیری، به‌عنوان مهم‌ترین اصل مقابله با شیوع این بیماری، محلول‌های ضدعفونی کننده دست و سطوح در کشور تولید و توزیع شده است.

حیدری با بیان اینکه محصولات ضدعفونی‌کننده دست برای تاثیرگذاری بر تخریب ویروس کرونا، باید طبق فرمول پیشنهادی سازمان بهداشت جهانی (WHO) بین ۷۰ تا ۸۰ درصد الکل اتانول داشته باشد، افزود: در همین راستا معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با توجه به گسترش توزیع این‌گونه محصولات در سطح عرضه، اقدام به نمونه‌برداری از حدود ۲۰۰ نمونه محصول ضدعفونی کرده است که بر این اساس، محصولا در سه دسته تفکیک شده‌اند.

وی در مورد دسته اول که محصولات حاوی ماده سمی متانول هستند، گفت: محلول‌های حاوی متانول هم از طریق استنشاقی و هم از طریق پوستی جذب می‌شود و در صورت سوءاستفاده خوراکی، می‌تواند موجب کوری و مرگ شود، همچنین اثرات جبران‌ناپذیری بر روی سلامتی افراد از جمله آسیب به کلیه‌ها و کبد به همراه دارد، بنابراین هر گونه مصرف این دسته محصولات برای سلامتی مضر بوده و باید از سطح عرضه جمع‌آوری و امحاء شود.

به گفته سرپرست معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشكی شیراز، دسته دوم محصولات حاوی درصد پایین ماده موثره اتانول است که اگرچه این دسته دارای ماده سمی نیست، اما با توجه به موارد پیش گفت چنانچه درصد الکلی پایین‌تر از ۷۰ باشد این دسته از فرآورده‌ها اثرات ویروس کشی بسیار پایینی داشته و ضمن اطمینان‌بخشی کاذب به مصرف‌کننده، اثرات موردنظر را نداشته و می‌تواند در صورت مواجهه فرد با ویروس کورنا باعث انتقال ویروس کرونا شود.

حیدری در خصوص دسته سوم نیز اظهار کرد: این‌گونه فرآورده‌های ضدعفونی قاچاق یا فاقد پروانه بهداشتی معتبر بوده و با توجه به آن‌که به ساخت آن‌ها نظارتی نبوده، می‌تواند درصد الکل مورد تایید را نداشته باشد و یا حاوی مواد سمی متانول و سایر ناخالصی‌ها باشد، بنابراین مصرف آن‌ها مورد تایید نبوده و عرضه آن غیرمجاز است.

 وی یادآور شد: طبق قوانین وزارت بهداشت، تنها محل مجاز عرضه محلول‌های ضدعفونی داروخانه‌ها بوده و هر گونه عرضه خارج از چرخه دارویی کشور غیرمجاز است.

سرپرست معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشكی شیراز در پایان چند لینك را برای مشاهده محصولات ضدعفونی تقلبی به شرح زیر معرفی كرد:

برای مشاهده محصولات ضدعفونی تقلبی و غیر مجاز به آدرس corona.sums.ac.ir مراجعه كنید.

محصولات حاوی متانول:

معرفی محصولات ضدعفونی غیرمجاز

معرفی محصولات ضدعفونی غیرمجاز

معرفی محصولات ضدعفونی غیرمجاز

معرفی محصولات ضدعفونی غیرمجاز

محصولات حاوی درصد پایین ماده موثره اتانول:

معرفی محصولات ضدعفونی غیرمجاز

معرفی محصولات ضدعفونی غیرمجازمعرفی محصولات ضدعفونی غیرمجازمعرفی محصولات ضدعفونی غیرمجاز

 محصولات قاچاق یا فاقد پروانه بهداشتی معتبر :

معرفی محصولات ضدعفونی غیرمجاز

معرفی محصولات ضدعفونی غیرمجاز

انتهای پیام
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
سیدی
|
Germany
|
۱۳۹۹/۰۹/۰۱ - ۱۱:۴۹
0
0
ممنون از اطلاع رسانی
captcha