تمامی داروهای کرونا در ذخایر دارویی کشور وجود دارند / معرفی اپلیکیشن‌های مورد تأیید وزارت بهداشت
کد خبر: 3889107
تاریخ انتشار : ۱۶ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۷:۰۴
جهان‌پور در پاسخ به ایکنا؛

تمامی داروهای کرونا در ذخایر دارویی کشور وجود دارند / معرفی اپلیکیشن‌های مورد تأیید وزارت بهداشت

سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به به وجود تمامی داروهای مورد استفاده کرونا در ذخایر دارویی ایران، گفت: عمده این داروها تولید داخل و مواد اولیه آنها نیز موجود است.

تمامی داروهای کرونا در ذخایر دارویی کشور وجود دارند/ تنها اپلیکیشن‌های مورد تأیید وزارت بهداشتبه گزارش ایکنا؛ کیانوش جهان‌پور، سخنگوی وزارت بهداشت در ویدئو کنفرانس خود با خبرنگاران، امروز ۱۶ فرودین‌ماه، در پاسخ به پرسش ایکنا؛ در رابطه با داروی بیماران کرونایی اظهار کرد: تمامی دارو‌های مورد استفاده از جمله هیدروکسی کلروکین، آزیترومایسین، ناوپروکسن و موارد دیگر که برای مبتلایان به ویروس کرونا تجویز می‌شود، تولید داخل است و حتی ذخیره استراتژیک از این دارو‌ها برای هفته‌های آتی وجود دارد. بسیاری از کشور‌ها برای تجویز همین دارو‌ها که نسخه می‌شود و به راحتی در دسترس است، مشکل دارند و حتی برای افرادی که در منزل مورد مراقبت قرار می‌گیرند، هیچ دارویی تجویز نمی‌کنند.

وی در پاسخ به سوال دیگر ایکنا، در رابطه با اپلیکیشن‌های مورد تأیید وزارت بهداشت برای کرونا، نیز اظهار کرد: تنها اپلکیشن یا سامانه مورد تأیید وزارت بهداشت، وبسایت وبدا و salamat.gov.ir، است و دیگر اپلیکیشن‌ها نیز تنها باید به این وبسایت ارجاع دهند.

جهان‌پور در این نشست همچنین در رابطه با ابتلای گروه‌های سنتی به کرونا، گفت: همه گروه‌های سنی به نوعی به این ویروس مبتلا می‌شوند و ممکن است در جوانان علائم آن کمتر باشد. در همه گروه‌های سنی مرگ و میر ناشی از کرونا مشاهده شده، اما در بالای ۶۰ سال بیشتر است. ابتلا محدود به هیچ گروه سنی نیست.

وی در رابطه با شرایط کارگران در زمان شیوع کرونا نیز اظهار کرد: اگر کارگری اخراج شده باشد، آن بنگاه‌ها نمی‌توانند از حمایت‌های دولتی بهره‌مند شوند. اگر اخراج خلاف قانون باشد هم مسیر آن مشخص است و هم می‌توان از هیئت‌های حل اختلاف قابل پیگیری خواهد بود. افرادی که در کارگاه‌های زیرزمینی کار می‌کنند، حتی در گذشته هم قانونی نبوده و کرونا نمی‌تواند به آن رسمیت بدهد.

جهانپور ادامه داد: وزارت بهداشت می‌تواند درباره خسارت‌های حوزه سلامت صحبت کند، اما این دغدغه هم رسمیت دارد و بخش‌های دیگر دولت که برای اشتغال و اقتصاد فعالیت می‌کنند و نگرانی دارند، باید به این موضوع بپردازند. نگرانی از قحطی و کمبود کالا‌های اساسی حتی در اروپا هم وجود دارد و این دغدغه را در کشور نداریم.

جهان‌پور در رابطه با انجام آزمایش کرونا در برخی آزمایشگاه‌های خصوصی نیز گفت: برخی آزمایشگاه‌های خصوصی به عنوان همکار وزارت بهداشت، شناسایی کرونا را انجام می‌دهند که کیت را از وزارت بهداشت دریافت کرده و هیچ هزینه‌ای از بیمار نمی‌گیرند و بیمار هم مراجعه مستقیم به این آزمایشگاه‌ها ندارد. به جز این موارد، اگر آزمایشگاه خصوصی آزمایش انجام می‌دهد، حتما کیت را خودشان خریده‌اند.
 
وی با بیان اینکه هیچ ضرورتی برای انجام این آزمایش از سوی همه مردم وجود ندارد، گفت: احساس نگرانی بی‌مورد و وسواس باعث این اقدام می‌شود. اگر فرد الان این آزمایش را بدهد، ممکن است منفی باشد و فردا پاسخ تست او مثبت باشد، اگر فرد علامت‌دار باشد که مسیر آن مشخص است و با آزمایش و سی‌تی اسکن تشخیص داده می‌شود. برای فرد با علامت و بدون علامت، انجام تست خارج از نظام تشخیصی و آزمایشگاهی هیچ ضرورتی ندارد و استفاده از آن توصیه نمی‌شود و تأثیری در پیشگیری از ابتلا ندارد و این تقاضای کاذبی است که شکل گرفته و بخشی از آزمایشگاه‌های خصوصی هم ممکن است این کیت‌ها را تهیه کرده باشند.
 
وی با اشاره به انجام طرح بسیج ملی مبارزه با کرونا، گفت: طی هفته‌های اخیر این طرح اجرا شد و با توجه به اینکه فاصله‌گذاری اجتماعی مورد توجه قرار گرفته است، چرا که هم‌زمان شناسایی زود‌هنگام افراد مشکوک انجام شده است و این دو اقدام پیشگیرانه توانست بار مراجعان افراد به بیمارستان‌ها را کاهش دهد.

وی افزود: در یک ماه اخیر شاهد هستیم بار مراجعان به بیمارستان‌ها کاهش یافته و در اغلب استان‌ها تخت‌های خالی داریم و این اقدامات پیشگیرانه بار درمان و هزینه‌ها را کاهش داده است. ممکن است سناریو‌های دیگری در ماه‌ها یا سال‌ها ادامه پیدا کند و باید تعریف دیگری برای آن داشته باشیم و امیدواریم به آن سناریو‌های بدبینانه نرسیم. باید نمودار ابتلا را کوتاه‌تر کنیم و بتوانیم با خرید زمان از این شرایط عبور کنیم.

سخنگوی ستاد مقابله با کرونا وزارت بهداشت در رابطه با عدم توجه به فاصله‌گذاری اجتماعی طی روز جاری نیز گفت: اگر هفته‌های نسبتاً قابل قبولی را پشت سر گذاشتیم، به خاطر فاصله‌گذاری اجتماعی و اقدامات زودهنگام بود. وضعیت فعلی در زمینه کرونا، مدیریت شده است، اما این وضعیت بسیار شکننده است. هرگونه بازگشت از فاصله‌گذاری اجتماعی یا کاهش محدودیت در این زمینه باید بسیار دقیق و مطالعه شده و گام به گام و بر اساس پروتکل‌های مشخص و ارزیابی خطر اتفاق بیفتد، در غیر این صورت هرچه رشته کرده‌ایم، پنبه می‌شود.

وی ادامه داد: امروز تخت خالی در بیمارستان‌ها داریم و کسی صحنه‌ای از بستری افراد در راهرو‌های بیمارستان‌ها یا عدم پذیرش بیمار را در کشور مشاهده نکرد و این مدیون اقدامات پیشگیرانه در سامانه غربالگری است.

جهانپور درباره تجمع معتادان متجاهر و شیوع بیماری کرونا، نیز اظهار کرد: بحث این است که با این جمع‌آوری در افرادی که به شدت آسیب‌زا هستند، ایجاد تجمع می‌کنیم و موجب افزایش ریسک ابتلا می‌شویم و با موضوع فاصله فیزیکی قرابتی ندارد؛ در نتیجه سازمان بهزیستی نیز به همین دلیل این موضوع را به تعلیق درآورده و این موضوع با منطق بیشتری منطبق است.

جهانپور درباره صدور گواهی سلامت برای افراد در محیط کاری، گفت: قاعدتاً برای این موضوع باید به مراکز طب کار ارجاع داده باشند که آن نیز بر اساس پروتکل وزارت بهداشت است و می‌تواند چنین گواهی را بدهند و مراکز طب کار می‌توانند آن را صادر کنند، اما اصل موضوع ناشدنی نیست.

وی در رابطه با مباحث مطرح شده در مورد عدم ابتلای افراد معتاد به کرونا نیز گفت: تا این لحظه گزارش علمی مبنی بر رد یا اثبات این‌که افراد معتاد ریسک بیشتری برای ابتلا به کووید ۱۹ دارند یا نه، نداریم.

جهان‌پور درباره اعلام نشدن آمار‌های تفکیکی استان‌ها نیز گفت: برخی استان‌ها با فعال شدن سامانه غربالگری عملکرد بهتری داشتند و تعداد موارد گزارش شده بیشتر بود و از طرفی برخی مسئولان محلی می‌گفتند با توجه به گزارش بیشتر، شیوع بیشتر است. این موضوع می‌توانست عملکرد مطلوب برخی دانشگاه‌ها را تحت تأثیر قرار بدهد و مدیرانی که در برخی استان‌ها عملکرد بهتر داشتند، عملکرد آن‌ها دچار مشکل شود.

وی با بیان اینکه اعلام آمار استانی ممکن بود رقابت منفی ایجاد کند، گفت: برای پیشگیری از این موضوع، این اقدام را متوقف کردیم. امروز از توقف ارائه آمار استانی دفاع می‌کنیم. فشار‌های بی‌مورد از طرف برخی رسانه‌های محلی و مدیران استانی نیز کاهش یافت. شرایط استان‌ها در حال حاضر مدیریت شده و البته استان‌ها در شرایط یکسانی قرار ندارند. روند ابتلا در برخی استان‌ها کاهشی و در برخی استان‌ها ثابت است. از طرفی این اقدام باعث شد افراد فکر نکنند استانی امن‌تر است و به آن استان سفر کنند.

سخنگوی وزارت بهداشت اعلام کرد: آذربایجان شرقی، فارس، اصفهان و خراسان رضوی در حال حاضر وضعیت قرمز دارند و دقیقاً استان‌های مسافر‌پذیر هستند.

جهان‌پور در رابطه با یکنواخت بودن آمار روزانه فوتی‌های ناشی از کرونا در ایران اظهار کرد: تعداد موارد بیماران در آی سی یو تقریباً ثابت است و اکثر فوتی‌ها افرادی هستند که حدود ۳ تا ۴ هفته در آی سی یو بستری بودند. نمی‌توانیم کسی را از بین ببریم که آمار ما یکنواخت نباشد. آماری که روزانه برای ما می‌آید را اعلام می‌کنیم. در برخی کشور‌ها ممکن است روند بیماری مدیریت شده نباشد. این نوسان در ایران در زمینه کرونا وجود ندارد. به همین علت گفته می‌شود که شرایط بیماری کووید ۱۹ در ایران مدیریت شده است. زیرا آمار‌ها نشان می‌دهد که روند ابتلای جدید و ترخیص و آمار فوت در ایران مدیریت شده است و منحنی با شیب ملایم دارد. در برخی کشور‌ها بحران در زمینه کرونا وجود دارد و فاجعه‌آمیز است. ما هیچ کاری نمی‌توانیم بکنیم که به این آمار تنوع بدهیم تا مردم از یکنواختی خارج شوند.
 
جهان‌پور در رابطه با توصیه سازمان بهداشت جهانی نیز اظهار کرد: مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر ایالات متحده نظر خود را در این زمینه تغییر داده و اعلام کرده که افراد عادی هم می‌توانند ماسک بزنند. حتی در آمریکا گفته شده که ماسک‌های خانگی هم می‌تواند مورد استفاده قرار بگیرد. اگر سازمان جهانی بهداشت هم در این زمینه نظر خود را تغییر بدهد، موضوع استفاده از ماسک برای عموم مردم قابل بررسی است.
 
وی ادامه داد: استفاده از ماسک‌های ان ۹۵ و سه لایه با اولویت پرسنل و کارکنان نظام سلامت خواهد بود و مازاد آن می‌تواند در چرخه برای مردم توزیع شود. تا زمانی که نظام سلامت به این ماسک‌ها نیاز داشته باشد، وارد چرخه توزیع نمی‌شوند. اگر قرار باشد در حوزه سلامت با کمبود مواجه شویم، موضوع خارج از اولویت خواهد بود.

جهان‌پور در ادامه در رابطه با داروی فاوپیراویر و تجویز آن برای بیماران کرونایی از سوی برخی از پزشکان نیز گفت: موضوع مطالعه بالینی داروی فاوپیراویر دو هفته قبل از سوی کمیته اخلاق تصویب شده است. این دارو نه در ژاپن و نه در چین برای کووید ۱۹ تأیید نشده و برای آنفلوآنزا تأیید شده است. اگر قرار باشد این دارو در ایران استفاده شود، باید مطالعه بالینی داشته باشیم.
 
وی ادامه داد: ژاپن امروز هزار عدد دیگر از این دارو به ایران فرستاده است. این دارو‌ها برای مطالعه بالینی کافی است. گزارش این مطالعه بالینی باید در کمیته علمی و کمیته درمان در ستاد مقابله با کرونا بررسی شود. اگر ستاد به اثربخشی نسبی این دارو برسد، بسیاری از روند‌های عادی ورود دارو به فهرست نادیده گرفته می‌شود و پس از آن می‌توانیم بحث تولید و تجویز و واردات آن را مطرح کنیم.
انتهای پیام
captcha