تقویت هویت ایرانی ـ اسلامی جوانان؛ از مهم‌ترین شاخصه‌های جهاددانشگاهی
کد خبر: 3914304
تاریخ انتشار : ۱۳ مرداد ۱۳۹۹ - ۰۹:۲۱

تقویت هویت ایرانی ـ اسلامی جوانان؛ از مهم‌ترین شاخصه‌های جهاددانشگاهی

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی چهارمحال‌وبختیاری خود‌باوری، خود‌اتکایی و تقویت هویت ایرانی ـ اسلامی در جوانان را از مهم‌ترین شاخصه‌های جهاددانشگاهی دانست و گفت: عجین شدن هویت فرهنگی اسلامی ـ ایرانی با شاخص علم‌مداری و علم‌باوری از مهم‌ترین ویژگی‌های بارز این نهاد به‌ شمار می‌رود.

علی شهریارپور، رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی چهارمحال‌وبختیاری در گفت‌وگو با ایکنا با بیان اینکه تحقق بخشیدن به اهداف انقلاب فرهنگی از اهداف تأسیس جهاددانشگاهی بوده است، اظهار کرد: با وجود این نقش آن در سایر عرصه‌های اقتصادی و اجتماعی قابل توجه است. در حال حاضر با توجه به تحریم‌های ظالمانه دشمنان انقلاب، نقش جهاددانشگاهی در تقویت صنایع خلاق و نوآور به‌عنوان یکی از مؤلفه‌های اقتصاد دانش‌‌بنیان قابل توجه بوده و موجب رشد و توسعه اقتصاد پایدار می‌شود. همچنین جهاددانشگاهی با رشد این صنایع می‌تواند در بهبود مسائل اجتماعی، به‌ویژه حل مسائل و مشکلات بیکاری نقش بسزایی داشته باشد، شاهد بودیم که این نهاد عمومی غیردولتی توانست در شرایط بحران کرونا نقش قابل توجهی در راه‌اندازی خط تولید ماسک، محصولات ضدعفونی و تجهیزات مربوطه داشته باشد.

وی خود‌باوری، خود اتکایی و تقویت هویت ایرانی ـ اسلامی با توجه به نیاز فرهنگی و اجتماعی کشور و رشد این شاخص‌ها در جوانان را از مهم‌ترین شاخصه‌های جهاددانشگاهی دانست و گفت: عجین شدن هویت فرهنگی اسلامی ـ ایرانی با شاخص علم‌مداری و علم‌باوری از مهم‌ترین ویژگی‌های بارز این نهاد به‌شمار می‌رود.

جهاددانشگاهی؛ تجلی‌گاه تعهد در محیط علمی

شهریارپور با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در خصوص جهاددانشگاهی که آن را تجلی‌گاه تعهد و فرهنگ ناب در محیط علمی عنوان کردند، یادآور شد: با توجه به فرمایشات ایشان عمده‌ترین هدف این نهاد تربیت نیروهای متعهد، مؤمن و کارآفرین به‌منظور توسعه فناوری برای حذف وابستگی‌های علمی، فرهنگی و آموزش‌های مبتنی بر آرمان‌های انقلاب اسلامی است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان با تأکید بر اینکه تحقیق و توسعه مباحث جدید علمی براساس نیاز داخلی در شرایط تحریم با رویکرد استفاده از ظرفیت‌ها در هر استان یکی از اولویت‌های مهم جهاددانشگاهی است، بیان کرد: بنابراین تقویت جهش علمی برای اداره جامعه دانش‌بنیان و حرکت به سمت رونق اقتصادی با تکیه بر توان داخلی، توجه به زیرساخت‌های استان و به‌کارگیری نخبگان استانی، می‌تواند از جمله برنامه‌های قابل پیش‌بینی این نهاد در استان باشد.

وی در خصوص مهم‌ترین دستاوردهای جهاددانشگاهی در استان و کشور توضیح داد: مهم‌ترین دستاورد جهاددانشگاهی تربیت نیروی انسانی به‌عنوان سرمایه فرهنگی و فکری این انقلاب است، همچنین امکان رفع نیازهای کشور با ایجاد پژوهشگاه‌ها از جمله پژوهشگاه رویان فراهم شده که در این مرکز با هدف ارائه خدمات درمانی به زوج‌های نابارور، پژوهش و آموزش در زمینه علوم باروری و ناباروری جهت تحکیم خانواده ایجاد شده است.

شهریارپور اضافه کرد: همچنین مهندسی معکوس در دوران ۸ سال دفاع مقدس، ساخت و تعمیر ادوات نظامی، پدافندی و ... از دیگر اقدامات جهاددانشگاهی در کشور بوده است و در چهارمحال و بختیاری نیز راه‌اندازی نمایندگی بانک ذخیره‌سازی سلول‌های بنیادی خون رویان، اشتغال محوری، تخصصی کردن آموزش‌های کوتاه‌مدت و بلند‌مدت براساس نیاز بازار کار و اشتغال استان، جذب ایده‌ها و طرح‌ها، فعالیت‌های رسانه‌ای این نهاد در استان، ورود به مباحث دانش‌بنیان و افتتاح شعبه سازمان تجاری‌سازی، فناوری و اشتغال نیز از مهم‌ترین دستاوردهای این نهاد بوده است.

فعالیت‌های جهاددانشگاهی در راستای تربیت نخبگان است

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه فعالیت‌های جهاددانشگاهی در زمینه‌های علمی، آموزشی، رسانه‌ای، فرهنگی و ... مثبت ارزیابی می‌شود، افزود: جهاددانشگاهی یکی از نهادهای عمومی و غیر دولتی است که می‌تواند در زمینه تربیت جوانان و نخبگان جامعه با روحیه جهادی و فرهنگی نتایج بسیار خوبی را در پی داشته است.

وی با اشاره به اینکه ارتباط سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی با جهاددانشگاهی در راستای اهداف توسعه‌ای و برنامه‌ای ارتباط دوسویه است، گفت: برنامه‌ریزی به‌عنوان اساس و پیشران توسعه هر جامعه محسوب می‌شود و از وظایف اصلی این سازمان به‌شمار می‌رود، باید اذعان کنیم جهاددانشگاهی یک نهاد عمومی غیر دولتی است که بدون تکیه به بودجه دولت تمام تلاش خود را برای برداشتن بارهای سنگین از روی دوش کشور و نظام و مردم به کار بسته است، هرچند که در زمینه پروژه‌های ساختمانی کمک‌هایی به این نهاد شده است.

شهریارپور در پایان تأکید کرد: امروز نام جهاددانشگاهی در زمینه پژوهش‌های نوآورانه در کشور و چهارمحال و بختیاری کاملاً شناخته شده است، تربیت جوانان با فرهنگ ایرانی ـ اسلامی، برگزاری کلاس‌ها و کارگاه‌های آموزشی، استفاده از بخش خبری این نهاد، به‌کارگیری ظرفیت فکری منابع انسانی آن و ... یکی از راه‌کارهای افزایش تعامل جهاددانشگاهی چه در سطح ملی و چه در سطح استانی برای توسعه اقتصاد پایدار و اتکا به توان داخلی در راستای تولید و سربلندی کشور عزیزمان خواهد بود.

انتهای پیام
captcha